2012. április 26., csütörtök

Kirill pátriárka április 25-én az internetes önreklám és a beszélgetős tévéműsorokban szereplés befejezésére utasította a pópákat.

Az orosz ortodox egyházfő szerint az egyház szolgáinak nem kell a múló népszerűséget hajhászniuk a közösségi oldalakon, és nem kell a televíziós műsorokban sem szerepelniük.
„Ne adja Isten nekünk egyháziaknak, hogy a bloggokban vagy a sajtóban szégyenítsenek meg bennünket. Ha egyszer ezt tesszük, csapdába esünk, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy megtartsuk az elért népszerűséget. Milyen könnyű átlépni a határt és megfeledkezni pásztori felelősségünkről” – idézi Kirill sajtószolgálata a pátriárka figyelmeztetését.
Az ortodox egyházfő arra is felhívta a figyelmet, hogy a talk-show feladata a szórakoztatás. Véleménye szerint a beszélgetős műsorokban részt vehetnének a laikusok, a keresztény erkölcsi álláspontot védelmezendő, mert helytelen lenne teljesen kivonulni a közéleti televíziós vitákból.
Kirill pátriárka szerint az ortodox egyházat nem a közvélemény, nem a kedvező vagy negatív visszhang, nem a „lájkolások” mennyisége vezérli, hanem az, amit Isten nyit meg számukra az ima során a lelki gyakorlatban.
Az utóbbi hetekben az orosz ortodox egyház és Kirill pátriárka többször került a sajtó érdeklődésének középpontjába, jelentős társadalmi visszhangot keltve.
Amint arról korábbi hírünkben is olvashattak: múlt vasárnap az egyház főtemplománál, a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyháznál a hit védelmére össztársadalmi imát tartottak, amelyen több mint 50 ezer ember vett részt.
MTI/Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése