2012. május 17., csütörtök

Kormánnyá fejlesztenék az Európai Bizottságot?

A német pénzügyminiszter tegnap javasolta, hogy az Európai Bizottságot fejlesszék kormánnyá, az Európai Uniónak pedig válasszanak elnököt.
Az ilyen és ehhez hasonló megnyilatkozások egyre nagyobb rendszerességgel történnek. Az sem elhanyagolható tény, hogy egyre magasabb rangú tisztviselők feszegetik a kérdést - ez a feszültség fokozásának célját szolgálja, azt sugallja, mintha egyre fontosabbá válna az egységes európai állam létrehozása. A kérdés csak az, mikor követi tett a kijelentéseket. Ugyanis a javasolgatók, a felszólítgatók mindannyian tisztában vannak vele, hogy ezt semelyik európai ország állampolgárai nem akarják - és rettegnek a következményektől. Nem merik meglépni, amit az összeomlás előtt még meg kell lépniük. Talán abban reménykednek, hogy a felvetés a tagállamok gazdasági összeomlástól rettegő politikusai körében majd támogatásra lel, és a folyamat magától megindul, nekik csak a kezdőlöketet kell megadni.
Csakhogy - ha az Európai Bizottságot kormánnyá fejlesztik, a tagállamokban pedig beiktatják a "költségvetési biztos" intézményét - ahogy Görögországban azt már megtették - az Európai Bizottság kormányként irányítaná Európát, egy az "amerikai álom" mintájára létrehozott Európai Egyesült Államok modellben. Aztán a költségvetési biztost követően jöhetnek még mindenféle biztosok, hogy a nemzetek biztos ne tudjanak függetlenedni a nyakukra telepedő terror-államtól.
Még a legutolsó féreg-politikus is tisztában van vele, hogy ez a pozíciója elvesztésével járhat akármelyik pillanatban. Az Európai Bizottságnak ugyanis nincs demokratikus legitimációja. Márpedig ha teljhatalmat adnak egy szervezetnek, aminek nincs demokratikus legitimációja, az annyit jelent, hogy "a demokrácia megszűnik létezni". Eddig sem létezett, csakhogy Európában civil szervezetek millióit hozták létre és működtették ennek az álomvilágnak a megvédésére - és ez az egész mesterkedés most visszafelé fog elsülni.
Dollár és euró milliárdokat pumpáltak "a demokrácia védelmezésére", és ezek a milliárdok most mind ellenük dolgoznak. Ugyanis ezek a civil szervezetek, az aktivistáik arra lettek kondicionálva, hogy védelmezzék a "demokratikus értékeket". A végsőkig védelmezni fogják azokat, és aki ezt teljesen komolyan gondolja, az nem fogja elfogadni, hogy a régi ura most valami egészen mást akar. Nem a beszervezettekre kell ezt érteni, hanem azokra az aktivistákra, akik tényleg komolyan gondolják. Amit az elmúlt évtizedekben a szabadkőműves politikusok összehazudoztak, most az fogja őket akadályozni a valós tervek megvalósításában. Az általuk behülyített emberek még akkor is a hazugságot fogják védelmezni, mikor ők már előhozakodnának a nyers igazsággal, hogy központosított, demokratikus legitimáció nélküli európai vezetést akarnak. Persze, mindig is ezt akarták - de ezt a demokráciát akarók nem tudják, ezért ellenezni fogják.
Ide vezet az állami szintű hazudozás. Meg fogják lépni, amit meg kell lépniük - csak a kelleténél jóval lassabban. Mert amit eddig felépítettek, az egy illúzió. És az emberek nagyon tudnak ragaszkodni az illúziókhoz, a demokrácia illúzióját sem fogják egykönnyen maguk mögött hagyni. A helyzet szépségét az adja, hogy ha a célzottan elbutított tömegeket meg akarják győzni arról, hogy most mégsem kell a demokrácia, a teljes propagandagépezet ezen fog munkálkodni. Bárhogy is nézzük, a mi malmunkra hajtják a vizet. A demokrácia nem működik, és mi ezt soha nem is rejtegettük. Ha Európai Egyesült Államokat építenek, akarva-akaratlanul a mi ellenzékünk egy részével fognak leszámolni.
Csak így tovább! Tegyétek, amit a páholyban a fületekbe suttogtak, és mikor jön az elszámoltatás, már senki nem fogja azt mondani, hogy ehhez nekünk nem volt demokratikus legitimációnk.
Fenyvesi Áron

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése