2012. június 7., csütörtök

Szép új világ - egyházi esküvő a dán melegeknek, törvényileg garantálva!

A hónap közepétől Dániában az azonos nemű párok egyházi esküvőt is tarthatnak, és a boldogító igent az oltár előtt mondhatják ki. A parlament nagy többséggel fogadta el az egyházügyi miniszter, Manu Sareen erre vonatkozó indítványát. Az új szabályozás az evangélikus egyházra vonatkozik (kötelezi); Dániában a lakosság 80 százaléka ehhez a felekezethez tartozik. Bonus: Hazánkban az állampolgári jogok biztosa szintén ezt szorgalmazza...
A parlament döntését a Folketing épületében a meleg és leszbikus mozgalom jelenlévő tagjai hatalmas ujjongással fogadták. A törvény június 15-én lép hatályba.
1989-ben az európai országok közül Dánia volt az első, amely engedélyezte az azonos neműek anyakönyvvezető előtti egybekelését. A hivatalos házassági kapcsolat helyett eddig a "bejegyzett partneri viszony" számított az elfogadott elnevezésnek, mostantól azonban az igen szónak az oltár előtti kimondásával a kapcsolat hivatalosan is a házasság rangját kapja.
Az evangélikus Dán Népegyház lelkészeinek egy része erőteljesen ellenzi az azonos neműek egyházi esküvőjét. A törvény életbe lépését követően ők - saját döntésük alapján - megtagadhatják, hogy melegeket és leszbikusokat összeadjanak. Ameddig... (MTI hír alapján)
Bonus: 
Hazánkban az alapvető jogok biztosa két, egymással összefüggő indítványt nyújtott be az  Alkotmánybírósághoz az új családvédelmi és a családtámogatási törvényekkel összefüggésben.
Az ombudsman mindkét indítványában arra hívta fel a figyelmet, hogy a jogalkotó a család fogalmából nem zárhatja ki a létező, működő és jogilag is elismert társkapcsolatokat, mert ez az érintettek, sőt esetenként a gyermekeik jogait is sérti – közölte az MTI június 3-án.
Egy magánszemély azért fordult a biztoshoz, hogy kezdeményezze az Alkotmánybíróságnál a családvédelmi törvény azon rendelkezésének vizsgálatát, amely meghatározza a család fogalmát. A törvény a társkapcsolatok köréből kizárólag a házasságot nevesíti a család alapjaként. Ezzel – a strasbourgi emberi jogi bíróság gyakorlatával ellentétes módon – kizárja a bejegyzett élettársi közösségben, azaz az azonos nemű személlyel kapcsolatban élők „házassághoz hasonló” társkapcsolatának családként való elismerését és védelmét. A törvény így nem csupán a társkapcsolati formák, hanem az azokat választó személyek szexuális irányultsága alapján tesz különbséget, hiszen teljes mértékben kizárja a család fogalmi köréből az azonos neműek közötti társkapcsolatokat, amelyek esetében az Alaptörvény értelmében nem lehetséges házasságra lépni.
Az ombudsmani indítvány rámutat, hogy a törvényben deklarált családfogalom nem csak a párkapcsolatban élő azonos nemű pároknak okoz hátrányt, hanem azoknak a különnemű pároknak is, akik nem házasságban, hanem más társkapcsolati formában kívánnak élni. A biztos szerint ez a szűkítés aránytalanul korlátozza a házasságon kívüli más társkapcsolati formát választó párok magán- és családi élethez való jogát azáltal, hogy lényegében kizárja őket a család fogalmi köréből. A család fogalmának megszorító használata így szükségtelenül és aránytalanul korlátozza a nem házasságban, hanem más társkapcsolati formában élők egyenlő méltósághoz való jogát, valamint magán- és családi élethez való jogát, és ez a megoldás az Emberi Jogok Európai Egyezményével is ellentétes.
Az ombudsmani gyakorlat arra is rávilágított, hogy a megszorító családfogalom alkalmazása a családtámogatások szintjén is visszás helyzetet eredményezhet. Még 2011 szeptemberében állapította meg jelentésében a biztos, hogy sérti a gyermekek jogait és az egyenlő bánásmód követelményét, hogy az élettársi kapcsolatban együtt élő szülők összességében kevesebb családi pótlékot kaphatnak, mint azok, akik összeházasodtak. Szabó Máté szerint alkotmányos visszásságot okoz, hogy a családtámogatási törvény a támogatás megállapítása szempontjából nem tekinti családnak a valóságos családi formaként funkcionáló életközösségeket, mivel nem engedi a korábbi házastársi, vagy élettársi kapcsolatból származó, együtt nevelt gyermekek összeszámítását - közli az Országos Sajtószolgálat tudósítása alapján az MTI.
A Katolikus Egyház – miközben egyenlően tiszteletben tartja minden, bármilyen szexuális irányultságú ember személyi méltóságát – a házasságot kizárólag egy férfi és egy nő életszövetségének, a családot pedig a férfi és nő házasságán alapuló, az élet továbbadására hivatott közösségnek tekinti.
Magyar Kurír


A sátánisták átvették a dán egyház irányítását


A buziházasságot Dániában már nem csak az állam, hanem ettől a hónaptól az egyház is elfogadja. Innentől kezdve viszont az egyházat nyilvánvalóan nem lehet egyháznak nevezni. Azért nyilvánvalóan, mert bizonyára ez a folyamat nem egyik napról a másikra zajlott le, hanem hosszas cionista beépülés és aknamunka befejezése, a dán egyház már valószínűleg évek óta nem nevezhető lényegét tekintve egyháznak. Ide vezet, ha a zsidókat beengedik az egyházba.
Elvileg Dánia 80%-a evangélikus, és 1989-től lehet államilag elismerten élettársi kapcsolat a buzik közt, ami felveti azt a kérdést, hogy ha 80% valóban evangélikus, akkor hogy lehet államilag ilyen intézkedést hozni? A kérdés költői, mert nyilvánvaló, hogy Dánia már nem csak hogy nem evangélikus, de nem is keresztény.
A talmudi alapú cionista eretnekség a sátánizmus, azaz a tévelygés legteljesebb formája. Ez a tévelygés az, amelyik a liberalizmus erőltetésével a nem-zsidó társadalomra és egyénre nézve is a legpusztítóbb erkölcstelenséget és szabadosságot igyekszik rászabadítani. Mivel ez egy olyan jellegű fegyver, aminek a pusztító ereje meghaladja a háborúk népirtásainak pusztítását. Ez nem más, mint aljas bűncselekmény, kétszínű felforgató tevékenység és gyűlölködő, álszent hazudozás holmiféle emberi jogokról. Ezzel veszi kezdetét a szellem teljes leigázása és rabszolgasorba döntése.
A világválság kialakulása óta a cionisták nem hogy alábbhagytak volna a romlottság és erkölcstelenség propagálásával és terjesztésével, inkább egyre változatosabban és egyre nagyobb területeket akarnak megfertőzni vele. Ahol pedig már megvetették a lábukat, a bűnt a végtelenségig szándékoznak fokozni, hogy a saját sötét tetteik a vakká tett lelkek számára fel se tűnjenek. Mivel a bűnössé tett és érzelmei által vezetett ember nem is akar szabadulni, minden energiáját az állati indulatainak kiélésére fordítja, közösségi, szervezeti tevékenységről, nemzetépítésről vagy valós jogvédelemről szó sem lehet. Egy indulatvezérelt, állati szintre süllyesztett emberszabású ösztönlény képtelen nem csak logikusan gondolkodni, de egészségesen élni, létezni is, képtelen megvédeni magát. A bűn jutalma pedig a halál, ami lassan elemészti a bűnbe jutott nemzeteket, de személy szerint minden egyes embereket is. Először lelkileg, azután testileg.
Nyilvánvaló, hogy hívő embernek nem lehet közössége a magukat keresztény vezetőknek kiadó, valójában zsidó, sátáni szellemiséget képviselő dániai püspökökkel, akik nem csak hogy tűrik, de még segítik is a dán nép és a dán egyház romlását. Ahol viszont ez a közösség megmaradt, ott az egész közösség szellemileg elkorcsosodik. Jó erkölcsöket megrontanak rossz társaságok – az apostol szavai ma is érvényesek.
A törvény egyelőre lehetőséget ad a dán lelkészeknek, hogy ha nem akarnak összeadni buzikat, akkor ne tegyék. Megdöbbentő, hogy ilyesmi egyáltalán szóba kerülhet. A papoknak, még ha nem is mentesek a kísértésektől, nem is tökéletesek, lázadniuk kellene a sötétség ellen, nem diplomatikusan együttélni vele, esetleg segíteni is azt.
Egyre nyilvánvalóbb, hogy az európai kereszténység szégyenteljes hanyatlása folytatódik, és az európai népek a pogányság és a hitetlenség szintje alá süllyednek, és keresztényeknek már rég nem lehet nevezni őket. Nyilvánvaló az is, hogy Európát újra meg kell téríteni a keresztény hitre, ha ez egyáltalán még lehetséges.

Tamási Attila

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése