2012. július 5., csütörtök

20 ezerrel kevesebb rokkantnyugdíjas

A rokkantsági nyugdíjak felülvizsgálata során eddig több mint 20 ezer embert minősítettek vissza munkaképessé. Ahogy azt a Széll Kálmán terv elemzése során jeleztük (6.pont), az intézkedés nem a visszaélések megszüntetését célozza, hanem egy a sok antiszociális megszorító intézkedés közül. A kormány idén 88, jövőre pedig 117 milliárdot akar ezzel megtakarítani. (Ha már ezt így előreirányozzák, sejthető, mennyire érdekli őket, hány ténylegesen visszaminősíthető eset lehet?)
A munkaképesség megállapítása és a rokkantnyugdíjak megvonása során még az sem nyom sokat a latba, ha valakinek történetesen nincs keze, vagy lába. Munkaképes! Volt olyan eset, ahol a vizsgált személynek mindössze egy keze volt. Számítógépes munkára alkalmas - visszaminősítve!
Bánfalvi Béla


Retteg a Fidesz – lefegyverezték a hagyományőrzőket

 

Múlt héten egy szoboravatásra volt hivatalos Kecskemétre Kövér László. A neki díszsorfalat állni szándékozó hagyományőrzőket azonban a biztonságiak egyszerűen megfosztották fegyvereiktől. A fegyver kifejezést csak azért nem tesszük idézőjelbe, mert az utángyártott eszközök a fegyvert hivatottak megjeleníteni a hagyományőrzők kelléktárában, de a szóban forgó életlen kardok, durrogtatásra alkalmas elöltöltős muskéták legfeljebb annyira minősülnek fegyvernek, mint egy darab bot.
A fegyvereket megvizsgálta egy nemzetbiztonsági szakember (!), majd közölték, hogy azokkal nem mehetnek a politikus közelébe. Tehát a Fidesz nagyon hazafias honatyái ódzkodnak még a hagyományőrzéstől is. Persze jogos a kérdés, és ezután csak becsületből is illik elgondolkodni: ezeknek díszsorfal? Legfeljebb szemből, töltött fegyverekkel… Addig meg sorakozzanak nekik az öltönyös polgárok, a „nemzeti” „együttműködési” nyilatkozattal feszítve!
Az antiszociális Fidesz retteg a népharagtól, nyilván okkal. A hagyományőrző ünnepségek mellett nem árt majd kerülni a falusi gazdaságokat, tekintettel a villára hányás kockázatára. Valamint a gyárakban kalapáccsal garázdálkodó munkásokat, de helyükben pékségbe sem mennék. Még valaki hátba vágja egy péklapáttal a „kenyéradókat”!
Bánfalvi Béla

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése