2012. július 5., csütörtök

Figyelmeztetés az otthonvédőknek

Az elsősorban az állami támogatással garázdálkodó bankmaffiának köszönhető kilakoltatások elleni tiltakozás olyan (az érintettek aktivizálódása és határozott önvédelme nélkül inkább szimbolikus, de annál sokatmondóbb) momentum, mely a hatalom számára fölöttébb kellemetlen. Egyrészt, mert az valóban a legleegyszerűsítettebb, kétségkívül jogos ellenállás. Ebben a kérdésben nincs vita, nincsenek izmusok. Ez mindenkit érint, bárki áldozata lehet, nemre, korra, egészségi állapotra, politikai, sőt etnikai hovatartozásra való tekintet nélkül.
Az otthonvédelem ezért egy nyers igazságért, a legalapvetőbb jogokért való ellenállás. Az otthonoknál emelt barikádoknál egymásra találnak a védelemre érkezők, még akkor is, ha történetesen szembenálló ideológiák hívei. Mert ott nem izmusokat képviselnek, hanem az egyszerű ember kiállását azért, ami az övé. Az otthonvédelem alapvető önvédelem, hon védelem. Aki pedig ezt nem fogja fel, és ott is politikai hasznot keresne, gyorsan kihullik a rostán. (Lásd: az akkor még próbálkozó Jobbiknak a helyszíneken a kommunistázás volt a leglényegesebb, amivel meg is felezte a munkáspártosokat is felsorakoztató önkénteseket.) Ezt a vonalat politikai ellentétekkel megosztani nem lehet. Mint kiderült, az etnikai szembeállítás sem működik, ha épp egy egyébként tisztességesen élő cigányt lakoltatnak ki, a társadalmi felháborodás akkor sem marad el – már a társadalom nem cenzúrázott sajtón vegetáló részét nézve. Azonban ez az a pont, amit tovább görgetve mégis igyekeznek csőbe húzni az otthonvédőket.
EMM-es szakcsoportunk jelezte, hogy az otthonvédelem területén erőteljes zsidó benyomulást tapasztaltak az utóbbi időkben. Ez a szokásos, "amit nem tudsz megakadályozni, annak állj az élére" taktika. Párhuzamosan pedig azzal kell számolni, hogy megkérdőjelezhető akciókba rángatják bele az önkénteseket. A közelmúltban történt olyan akció, melyről feltételezhető a felmérő célzat. Megfigyelik az érintettek és a társadalom reakcióit, szekértolóik dobnak rá még egy lapáttal. Majd e szerint terveznek.
Az otthonvédelmet megállítani nem tudják. Ha még beszüremkednek, igyekeznek kézbe venni a dolgokat, az akkor is otthonvédelem marad. Egyetlen megoldás van: ha hitelteleníteni, kompromittálni tudják az otthonvédő csoportokat, meghasonlást támasztani irányukban.
A művelet a következő lesz: az otthonvédőket egyre-másra olyan helyszínekre fogják riasztani, ahol az érintettek cigányok (az arányok eltolódásával ez már maga visszatetszést szülne), és utólag bedobják, hogy nemhogy nem önhibájukon kívül csúsztak le, és élősködő életmódjuk miatt kerültek kilakoltatásra, hanem kifejezetten bűnözők. Az otthonvédők így elveszítik hitelességüket, a társadalmi szolidaritást, és aktivistáikat is.
Két dolgot lehet tenni ez ellen. Ha egyáltalán nem vállalják a kiállást, ha az érintett cigány származású – ez a nézetileg vegyes állományú aktivistákra tekintettel vagy jól sülne el, vagy nem. Persze ez újabb támadási alap is, de már ez a legkevesebb. Ha valakit nem fasisztáznak le, az manapság már szégyen. A másik lehetőség pedig, az alaposság. Minden esetnek jól utánanézni, mielőtt a kiállás mellett döntenek. Magunk az etnikai kérdéstől függetlenül szorgalmazzuk ezt.
Így dolgozik a hatalom, legyetek résen!
Bánfalvi Béla

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése