2012. július 1., vasárnap

A rothadás melegsége

A halál kísérőjelensége a hullafoltok megjelenése, melyet rövidesen a test bomlása követ. A bomlás feltétele a meleg, a nedvesség és az oxigén. A bomlás, más néven a rothadás olyan kísérőjelenségekkel jár, melyek figyelmeztetik az egészségest arra, hogy veszélyes területre tévedt. Fertőzésveszély, hullaméreg, förtelmes bűz, esetleg nyüvek ezrei olyan undort váltanak ki minden egészséges élőből, hogy sietve távozik a rothadó hulla közeléből. Előfordul az is, hogy a rothadás még élő, de halálra kárhoztatott testben is megindul, súlyos, gyógyíthatatlan betegségek jeleként. A leprások, a szifiliszesek és az AIDS-esek rothadó teste legalább olyan visszataszító, mint egy hulláé.
A társadalmak is élő szervezetek, életmegnyilvánulásai megegyeznek az emberi testével. Súlyos betegségeit épp olyan jelenségek kísérik, mint az emberi testét. Ha egy társadalom egészséges, akkor tettre kész, vidám és derűs, fejlődik, gyarapodik, nincsenek megoldhatatlan gondjai. Viszont ha egy társadalmat az erkölcstelenség, a hazugságok és az igazságtalanságok megbetegítenek, és az immunrendszere is megsérül, a betegségének jelei kiütköznek. Lázassá válik, depresszióba esik, életkedvét elveszíti. Végső stádiumban a rothadás bűzlő virágai, a gennyes, nyílt sebek borítják be, melyek mindenhol megtalálhatóak.
A természetellenes fajtalankodás nyílt megjelenése egy a rothadás virágai közül. Amikor a fajtalankodó kretének kiszüremkednek a napfényre, és amikor ezt a kiszüremkedést a hatalom erővel támogatja, akkor válik mindenki előtt nyilvánvalóvá, hogy a társadalom haldoklik. Rothadó sebeit mutogatja, szinte örül a halálos kórnak. Budapesten ez a kór ellepi a köztereket. A fajtalankodók undorító testüket színes rongyokba takarva, aljas ösztönöktől torzult képüket rikító színekre festve vonulnak a köztereken. Baljós jel ez, a halál jele.
A halál zsoldosai csinálják nekik a propagandát, és a természetellenes fajtalankodókat melegeknek nevezik. Úgy gondolják, hogy a melegség, mint fogalom, mindig valamilyen pozitív érzéseket kelt az emberekben. Ezt akarják álcaként rávetíteni a rothadás virágaira. A melegség önmagában semmi, valamivé akkor válik, ha szervesen kapcsolódik más fogalommal. A meleg otthon, a szív melegsége nem egyenlő a rothadáshoz kellő melegséggel. A közterekre szüremkedők valóban melegek is, mert meleg nélkül nincs rothadás.
A legfontosabb azonban az, hogy milyen a társadalom reakciója erre a fertőzésveszélyre. Van még annyi immunitás, mely képes szembeszállni a rothadással? Milyen a megfelelő immunválasz, és milyen az, mely csak válasznak látszik?
Ahogy időtlen idők óta elkerüli az egészséges a nyüves, rothadó, bomló hullát, úgy kell elkerülni ezeket a rothadókat is. Ha el nem kerülheti, akkor el kell ásnia, vagy el kell égetnie. Az idők kezdete óta ez a törvény. Nyilván manapság már nem lehet tűzet rakni az Andrássy út közepén, de szimbolikusan ezt bármikor megtehetjük. A szimbolikus tett sokszor hatásosabb, mint a rosszul végrehajtott valódi cselekvés. Égessük el az őket szimbolizáló tárgyat, az ördögűzés szabályai szerint. Imával zárva ezt az akciót, kérve Istent, hogy adjon népünknek annyi erőt, amennyi a megtisztuláshoz kell.
Kassai Ferenc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése