2012. augusztus 23., csütörtök

Tévutak

A szabadkőműves-zsidó rendszernek a legfőbb céljai közé tartozik, az igaz, Istenhez vezető vallások, a hit teljes megsemmisítése. Tervük megvalósításához,a sátáni Új Világrendhez ugyanis ez elengedhetetlen. Hogy tervüket megvalósítsák, az igaz hit, és erkölcsi értékek helyébe, a materializmust, az egoizmust, és a szabadosságot helyezték. Az erkölcsi züllesztés megtette a hatását, az általuk rabságba ejtett népeken, ám rájöttek hogy céljuk,mindennek ellenére közel sem olyan egyszerű, mint ahogy azt elképzelték. Ezért egy másik fegyverüket is elővették, vallásokat, saját romlott szellemiségükkel töltöttek fel, és ezeket helyezték az igaz hit helyébe. A következőkben, ezekből fogok bemutatni egy példát, a Krisna-tudatú Hívők Közösségét.
A vallás háttere:
A vallás Indiából ered, a Hinduizmusra alapszik. A Hinduizmus csak gyűjtőneve India vallásainak, sokféle hitrendszerének, típusainak, melyeket magába foglal egy közös elv, a Sanatana Dharma az “Örök törvény”, ”Örök igazság”, ami mindennek az alapja, mindennek az irányítója és mindent áthat. A Krisna-tudat a Vaisnava filozófiai iskolán alapszik, akik Vishnut ismerik el a legfelsőbb Istenségként. Ezen belül a Gaudiya Vaisnava irányzatra alapszik, ami a 16. Században alakult ki a Gauda régióban (a mai Bangladesh területén). A vallási mozgalom létrehozója Chaitanya Mahaprabhu. Az irányzat követői Krisnát ismerik el, Vishnu legfelsőbb személyeként, aki mindent tudó, mindent ható és mindent vonzó.

A vallás megalakulása:
A vallás megalapítója Bhaktivedanta Swami Prabhupada(eredeti nevén Abhoy Charan De) 1896-ban született Kalkuttában. Szülei Vaisnavák voltak. 1922-ben találkozott először vallási tanítójával Bhaktisiddhanta Sarasvati Thakuraval. A tanítója, aki a Gaudaya Vaisnava irányzat követője volt, “érdekes módon” azt az elképzelést is támogatta, miszerint ezt a vallási irányzatot terjeszteni kell a Nyugat felé, és angol nyelven kell könyveket publikálni, hogy eljusson a “Szent Üzenet” a Nyugatra is.
Annak ellenére, hogy a Hindu vallások sosem voltak térítő, terjeszkedő jellegűek, Bhaktivedanta a tanítójától azt a feladatot kapta, hogy mindenáron juttassa el az üzenetet a világ minden részére. Először Indiában publikált írásokat, majd miután ott kezdetben nem lett nagy sikere, hajóra szállt és útnak indult, pár könyvvel, élelmiszerrel és ruházattal az Egyesült Államokba… 1965-ben ért a hajóval New Yorkba. És innen indult útnak a vallás később.
Nem tudni, hogy Bhaktivedanta valójában már meghívásra utazott-e ki az Egyesült Államokba, vagy később fedezték fel benne a “lehetőséget”, de annyi bizonyos, hogy alig egy év elteltével(!!) 1966-ban már létrehozta New Yorkban az ISKCONT; Krisna Tudatú Hívők Nemzetközi Közösségét. Nem kell ahhoz sokat gondolkodni, hogy rájöjjünk, hogy egy állítólag semmiből jött, utcai próféta nem tudja elérni az Egyesült Államokban azt, hogy egy nemzetközi szervezetet hozzon létre 1 év leforgása alatt… Kivéve persze, ha megkapja a “háttérből” az ehhez szükséges anyagi, média és egyéb támogatásokat.
Röviddel a ISKCON megalapítása után híveinek templomot építetett New Yorkban, majd San Fransiscoban. Bejárta Amerikát, nyílvános beszédeket tartott, különböző intézeteket hozott létre, valamint farm közösségeket. 80 könyvet adott ki, és 14(!) alkalommal utazta körbe a Földet, 108 templomot és számos Krisna-tudatú közösséget hozott létre, valamint rendszeresen ünnepségeket rendezett a világ nagyvárosaiban. Ezekre feltehetőleg nem a tagság támogatásaiból volt pénz. Miután az ISKCON megerősödött, és már saját lábán is képes volt megállni, Bhaktivedantat megmérgezték, 1977-ben meghalt.
A vallás nagyszerű lehetőséget nyújtott arra, hogy elősegítsék a multikultúralizmus terjedését. Az Európában indiai tradicionális ruhákban járó-kelő európai(!) emberek látványa, akik már megtagadták saját kultúrájuk minden jegyét, elősegítette a folyamatot, hogy az emberek ezt elfogadják, temészetesnek tekintsék. Ez egyenes út a kultúrák összekeveredéséhez, amik kioltják egymást, és létrejöhet az Új Világrend “kultúrája”… azaz a kultúra nélküli világ.
Terjeszkedés:
A háttérhatalomnak, hogy a teljesen más kultúrális és vallási közegben nevelkedett embereket érdekelté tudja tenni ebben a vallásban, először is át kellett alakítania a vallást, bármelyik ember számára elfogadható formába. Ennek megfelelően kezdtek a vallás kialakításába. Magával a tanokkal miszerint Krisna, Vishnu Istennek a földi megtestesülése, de egyben ő maga Isten is (Jézus , Isten fia) be tudták helyezni Krisztus helyére Krisnát. A nevük hangzása is hasonló. A Bhagavad Gita, a Krisna tudatúak “szent könyve”, ahol le vannak írva Krisna tettei, tanításai, amit elmond tanítványának(apostol) Arjunának, megfelelt az Újszövetség helyettesítésére. A mindenkit szerető, mindent tudó, mindenhol jelenlévő, leghatalmasabb Istenként leírt Krisna pedig helyettesíteni tudta a keresztény Istenképet. A leírás, miszerint a mostani korszak, a Kali Yuga (Sötét Kor), az utolsó időket éli, és egy megváltó Kalki (Krisztus második eljövetele) el fog jönni, aki legyőzi Kali démont és gonosz seregét (Armageddon), egy új korszak veszi eztuán a kezdetét, egy Aranykor (Satya Yuga-Igazság Kora), megfelelt a Jelenések könyvének próféciáival, valamint más bibliai próféciákkal. A háttérhatalom szándékosan úgy formálta a vallást, hogy a világképe bármelyik más vallás világképébe beilleszthető legyen. A saját kiadású Bhagavad Gita példányokban pedig minden 3 sor idézetet, 20-30 soros magyarázatokkal láttak el, hogy az olvasó még véletlenül se másképp értelmezze azt, mint a Krisna-tudat követői.
A 60-as, 70-es években a különböző rock bandák tagjai iránt érzett már-már bálványozás szerű imádat segítséget nyújtott a háttérhatalom számára a vallás terjesztésére. Ezek a rock bandák és tagjai nagyszerű eszközök voltak a közvélemény formálásra, amit ki is használtak persze. Bhaktivedanta Londonban találkozott George Harrisonnal, a Beatles tagjával, aki támogatta az ISKCON-t. Így igen hamar nagy támogató közönségre talált a Krisna-tudat. A zsidó szellemiségű hippi mozgalom, a másik nagy támogatója volt a Krisna-tudatnak. Ők később tömegesen megjelentek az Indiában lévő, Goa városában, ahonnan terjesztették beteges szellemiségüket.
A vallás ezek után könnyen terjedésnek indult, mivel nem a hit értékeivel, hanem az anyagi érzékek által próbálják magukhoz csábítani az embereket. Fényűző zene, tánc és gasztronómiai bemutatók, finom ételek, már-már party-szerű hangulat, magával ragadja az egyszerű materiális gondolkodású embereket.
Itt láthatunk ebből egy bemutatót
A tagok, leginkább könnyen befolyásolható, vagy megtévesztett emberekből állnak, bár előszeretettel karolnak fel alkohol és/vagy kábítószerfüggő, depressziós embereket is, akiket lelki segítségnyújtás címszó alatt tagjaik közé toboroznak, megtérítenek, és kimossák az agyukat. A legtöbb tagjuk elveszíti minden realitásérzékét, így eszébe sem jut kilépni.
Bemutatás:
Mint minden szektának, legyen az a Hit Gyülekezete vagy a Jehova Tanúi ennek is az a célja, hogy az embereket megtévessze, hatalmába kerítse, teljes befolyása alatt tartsa, majd valamilyen formában kihasználja. Ez a vallás elsősorban a tagok anyagi jellegű kihasználásából él. Csakhogy érthetőbb legyen, itt vannak az információk a Krisna-tudatú hívők tagsági díjáról(!) valamint a nagyon találó KrisnaPhone telefonszolgáltatásról:
1.TÁMOGATÓ TAG ha az egyház tagja szeretnél lenni vegetáriánus vagy legalább egy kört japázol naponta támogatni szeretnéd a tevékenységeinket Az éves tagság díja: egyéni: 60000 Ft további családtagoknak: 30000 Ft (18 év felett)
diákoknak: 30000 Ft (18 év felett)
KRISNAPHONE
A Támogatói Tagsággal lehetőséged nyílik arra, hogy csatlakozz a kedvezményes telefonos hálózatunkhoz, a KrisnaPhone-hoz, így ingyen beszélhetsz a templomi bhaktákkal a csoporthoz tartozó gyülekezeti tagokkal, valamint kedvezményesen indíthatsz hívásokat más előfizetők felé is!
Ebben az esetben a fentebb említett éves tagság díja a következőképpen alakul:
egyéni: 72000 Ft
további családtagoknak: 42000 Ft
diákoknak: 42000 Ft
MKTHK TAG
ha az egyház tagja szeretnél lenni
vegetáriánus vagy
szeretnél értesülni legfrissebb híreinkről, programjainkról, fesztiváljainkról
Az éves tagság díja:
egyéni: 3500 Ft
további családtagoknak: 1500 Ft (18 év felett)
Cserébe amit kínálnak, egy tálca indiai étel, ingyenes részvétel a programokon, és évente 4 újság! (Akik 3500-t fizetnek, azok csak újságot kapnak). Ez magáért beszél. A szervezet emellett a programjaikon, vendégektől beszedett pénzből, valamint a Krisna völgy nevű 270 hektáros birtokon a látogatóktól beszedett belépődíjból él. Már innen felfedezhető, hogy egy zsidó szellemiségű „vallásról” van szó. Mint minden zsidó szellemiségű szervezetben, rövid kutatás után itt is rátalálhatunk, hogy a legtöbb vallási vezető zsidó származású. Íme pár közülük:
Bhakti Vidyapurna Swami, amerikai zsidó
Radhanath Swami, Chichagoi zsidó család gyermeke
Jayadvaita Swami, eredeti nevén Jay Israel, szülei zsidók
Létai Péter, a Magyar Krisna-tudatú hívők közösségének alapítója.
Létai Péter, Krisna tudatúak körében Sivarama Swami, eredeti nevén azonban Sonnenschein Péter… Magyarországon 1987 óta működik Krisna-tudatú hívők közössége. Két nagy templomuk van, számos vidéki központjuk, Somogyvámoson egy 270 hektáros központjuk és biofarmjuk, valamint Hittudományi Főiskolájuk!
Nemrég volt alkalmam a személyes tapasztalatszerzéshez is velük kapcsolatban. Ellátogattam a budapesti Hare Krisna Templomba. A templomban egyfajta kirakodó vásár volt, akár csak a Jézus kora-beli Jeruzsálemben. Kínálták a Bhagvad Gitát is 2000Ft-ért. Egy tag jött, akivel elbeszélgettem, és elmondta a saját nézőpontjukat. Mint kiderült ők nem gondolkoznak a vallásukon. Kifejtette hogy felesleges, filozofálni, elgondolkozni azon amit hisznek, ami a vallásukban szerepel, ugyanis a hitnek az a lényege, hogy egyszerűen elhiszi az ember. Körbevezetett a templomban, bemutatta a szentélyt, amin van 2 kis szobor, amire, mint megtudtam minden nap új ruhát adnak, megetetik őket, és megfésülik őket Megtudhattam, hogy napi 2 órát töltenek azzal hogy magukban vagy közösen éneklik a Hare Krisna mantrát ezt japázásnak hívják. Ettől szerintük megtisztul a lelkük. Bemutatta a hangszerkészleteket is. Volt szerencsém látni a héber nyelvű Bhagavad Gitat is. Zenélnek, táncolnak, esznek-isznak, mantrát mormolnak, szobrokat díszítgetnek, mint valami babát, összességében ennyi a hitéletük. Világossá vált ezután, mennyire súlyos a helyzetük. A vallásuk szabályai, az életüket legprivátabb részeit is szabályozza. Szerintük a házassághoz nem kell szeretet, és a szexuális kapcsolat is csak gyermeknemzés céljából megengedett.
Annak ellenére, hogy a Krisna-tudat tanításait a Védákkal (Hindu szent iratok) próbálja kapcsolatba hozni, gyakran ellent mond a Védáknak. A Védákban Krisnáról nem esik szó, ellenben Vishnuról igen. Krisnát elsőként egy szanszkrit eposzban, a Mahabharataban említik. A Vaisnava filozófia szerint Krisna, Vishnu 10 fő avatárájából (Alászállás, földi megtestesülés) a 8.. Vishnu az, aki megtestesíti a végső valóságot, és az ő megtestesült formája semmiképpen sem lehet több mint ő maga. Így bár Vaisnavának állítják magukat, valójában ennek is ellentmondanak.
A szabadkőműves-zsidó csak egyet ragadott ki, a tengernyi hindu hitrendszerből, saját romboló szellemiségével feltöltötte, és megpróbálja ezt feltüntetni, mint a valódi, legteljesebb hindu irányzatot. A hindu vallásokra, mind jellemző a mély spiritualitás, aminek a célja az anyagi világon való felülemelkedés, és végül az abból való végső kiszakadás, ami útján egyesülnek a Mindenséggel, Istennel. Ez az a szint, amihez a materiális világban leragadt zsidó nem tud felérni, nem tud azonosulni vele, nem tudja megérteni, ezért elvetette. Maradt egy kívül fénylő, de belül rothadt alma, amit felkínáltak a hitet keresőknek. Ezt helyezték az igaz hit helyére.
Rengeteg csapda leselkedik azokra, akik az Istenhez vezető utat keresik.
„Menjetek be a szoros kapun. Mert tágas az a kapu és széles az az út, amely a veszedelemre visz, és sokan vannak, akik azon járnak. Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják azt.”
De Isten kivilágítja a keskeny utat azoknak, akik igazán keresik azt, így azok le nem térnek róla, nem térnek tévútra. Nekünk kell példát és utat mutatnunk, meg kell akadályozni, hogy az emberek rossz utakon induljanak el, hogy őket rossz utakon indítsák el. Aki nem cselekszik, az milyen jogon várja el mástól, hogy cselekedjen? Ha mi nem cselekszünk, akkor ki fog?
“...Ti vagytok a világ világossága…”
Nagy Attila

1 megjegyzés:

  1. "A szabadkőműves-zsidó rendszernek a legfőbb céljai közé tartozik, az igaz, Istenhez vezető vallások, a hit teljes megsemmisítése. Tervük megvalósításához,a sátáni Új Világrendhez ugyanis ez elengedhetetlen. Hogy tervüket megvalósítsák, az igaz hit, és erkölcsi értékek helyébe, a materializmust, az egoizmust, és a szabadosságot helyezték."
    Bocsánat, de itt hazugságok hazugságok hátán vannak! Erkölcsi értékek? Egy Krisna tudatú betartja a tízparancsolatot, egy keresztény nem! Materializmus? Hát ez jó!:)) Az anyagelvűség, pont az, ellensége a Krisna tudatnak! A keresztény vallás tagadja a spiritualizmust, amikor Jézus amúgy beszél a lélekről! Tehát éppen pont a keresztény vallás materialista!
    Egoizmus? Hát ez megint jó!:) A Krisna tudatúak megakarnak szabadulni a hamis egójuktól. Keresztényektől tanítást az egoizmusról nem igazán hallottam.
    Az Úr Caitanya terjesztette újra a régi vallást! Ami már sok ezer éves. A Bhagavad Gíta kb. 5-6 ezer évvel ezelőtt íródott, tehát nemhogy a Bibliából vett dolgokat, hanem ellenkezőleg, a Biblia vett onnét dolgokat.
    "Mint kiderült ők nem gondolkoznak a vallásukon. Kifejtette hogy felesleges, filozofálni, elgondolkozni azon amit hisznek, ami a vallásukban szerepel, ugyanis a hitnek az a lényege, hogy egyszerűen elhiszi az ember."
    Na ez viszi a prímet a hazugságaidban! A Krisna tudatúak filozofálni nagyon is szeretnek!
    A Védák az egy gyűjtőfogalom, a szent könyvekről, mely könyvekben nagyon sok említés esik Krisnáról.
    Akiket amúgy megmutattál nem zsidók, mert nem a zsidó vallást csinálják, hanem áttértek Krisna tudatúra.
    Na persze könnyebb mutogatni másokra, hibáztatni őket a saját sikertelenségünkért!

    VálaszTörlés