2012. október 29., hétfő

Mi az alapvető baj a jelenlegi társadalmi-gazdasági rendszerünkkel?!

Mi is valójában a probléma a mi jelenlegi társadalmi-gazdasági rendszerünkkel?! Csupán csak annyi, hogy nem tartható fenn, amiből az következik, hogy nem is fog fennmaradni. Alternatívák pedig nincsenek a láthatáron és a jelenlegi világrend el is követnek mindent, hogy ne is legyenek. Ez már önmagában is furcsa, hiszen ha minden bukik, ők is buknak. Ám ez a látszólagos paradoxon, valójában nem is az, ahogy tulajdonképpen semmi sem az, aminek látszik. Mi egy ilyen világba születtünk.
A jelenlegi életmódunkkal a biztos pusztulásba robogunk. Ráadásul mindezt a jelenlegi világrend, pontosabban annak szolgái jó mélyen elrejtik előlünk, hogy még véletlenül se tűnjön fel, mekkora is a baj valójában. Röviden a világ, amiben élünk egy ámítás, s talán mindenidők legnagyobb hazugság áradata. Az emberiség talán még soha nem volt ilyen mértékben szolgasorba taszítva, mint a mi időnkben. A múlthoz képest, csak egy lényeges különbség van, akkor tudták magukról az emberek, hogy rabszolgák, ma nem. És ez egy nagyon lényeges és végzetes különbség. És addig, amíg erre nem jön rá az emberiség többsége, addig esély sincs arra, hogy jövőnk legyen.
Ha kellő alapossággal el kezdjük vizsgálgatni a részleteket, ijesztő lesz a kép…
Az „Earth overshoot day” egy olyan kezdeményezés, amely azt mutatja be, hogy az adott évben, mely nap az, amelyen az emberiség összes fogyasztása eléri a természet által az adott évben összesen előállított javak mennyiségét; azaz amikortól már pusztítunk. Ez a nap 2010-ben augusztus 21-e volt, azaz attól a naptól kezdve már pusztítottuk önmagunk körül a világot. Hogy mindenki jobban megértse, képzeljük el, hogy minden évben január 1-jén megkapjuk az éves fizetésünket előre, amelyet augusztus 21-re elköltünk. Augusztus 22-én pontosan 0 Forintunk van, azaz vagy éhen halunk, vagy hitelt veszünk fel. S majd a következő évben már július végén érjük el a 0 forintos állapotot, mert a hitelnek ugye kamata van és mi ráadásul még esztelenebbül költekezünk, mint korábban. Pontosan ez zajlik a mai társadalmi-gazdasági rendszerben. Ugye mindenki számára világos, hogy előbb vagy utóbb ebből baj lesz. Mindez az elmúlt évtizedekben alakult így, előtte egyensúlyban volt az emberiség, de ami azóta zajlik, az tisztán ökológiai és gazdasági ámokfutás.
2011-ben az "Earth overshoot day" szeptember 27-ére esett. Hurrá, kiáltanak sokan fel, hiszen ez javulást jelent a tavalyi évhez képest. Nem, sajnos nem. Ez csupán annyit jelent, hogy a világgazdaság elindult azon a lejtőn, amin nem fog megállni, egészen a végső összeomlásig. Idén - 2012-ben - ez a nap augusztus 22-ére esett.
Mindezt tetézi, hogy 2006-2010 között valamikor elértük az olajhozam-csúcsot, ami amellett, hogy a fentiek következménye, egyben egy olyan változás, ami már drasztikus kihatással lesz a közeljövőnkre. Az olajhozam-csúcs (peak oil) lényege, hogy az olajkitermelés mostantól kevesebb, mint a felhasználás. És a kettő közötti különbség hónapról hónapra, évről évre nagyobb lesz, ami egy folyamatosan emelkedő kőolaj árat eredményez rövid időn belül. Nem ragozva hosszasan, egy tudományos eszközökkel sem meghatározható pillanatban, bekövetkezik a fordulópont (tipping point), amikor összeomlik a társadalmi-gazdasági rendszerünk. Hogy ez mit jelent? Mindaz, amit ismerünk a mai világunkban, összeomlik. Először nem lesz benzin, majd hamarosan nem lesz se postás, se orvos, se rendőr… totális káoszba fullad minden, miközben a még éppen csak működő államok ádáz háborúba kezdenek a maradék nyersanyagokért.
Hogy ez mikor következik be? Senki sem tudja pontosan, csak azt, hogy hamarosan. Számos kutatás jutott erre az eredményre (Pentagon, német hadsereg, magyar kutatók stb.), és egyes prognózisok 5-10 évről beszélnek (Bundeswehr).
De ami a legmegrázóbb: Nincs alternatíva! Mindaz, amit a média és a világrend szolgái szajkóznak, csak ámítás és hazugság. Nincs SEMMI, amivel ki tudnánk váltani a kőolajat. Pontosabban lett volna, ha valamikor a 70-es években elkezdtük volna. Ma, egészen egyszerűen nincs már időnk átállni.
Ez a jelenlegi helyzet és pontosan két lehetősége van az embereknek, így Neked is. Mivel a helyzet komoly, tegyük félre az udvariasságot és az irodalmi nyelvezetet…
Szóval, két dolgot tehetsz. Vagy magasról leszarod mindezt és éled tovább a rabszolga életedet, azaz alszol, s vagy alvás közben vagy ébredés közben ér utol a vég, de addig dőzsölhetsz… vagy felébredsz, kihúzod magad, elhajítod a rabláncodat és küzdesz az életedért a jövődért. Szinte kilátástalan lesz a küzdelem, de amíg nem nulla az esély, addig van értelme küzdeni.
Döntsd el, melyiket választod. Mert szerintünk van még szép és jó ezen a világon, amiért érdemes és Isten adta kötelességünk küzdeni. És ez nem más, mint maga az Élet, a gyermekeink jövője. Mi nem fogunk mosolyogva a halálba menetelni. Nem. Küzdeni fogunk. Először békés eszközökkel, de ha nem elég, akkor ádáz harc árán, de visszavesszük a szabadságunkat és a Földünket és ahogy nekünk sem irgalmaznak az Új Világrend urai, úgy mi sem fogunk irgalmazni nekik. De míg ők a gonoszt képviselik, addig mi egy igaz és nemes ügyért küzdünk, s így bízunk Isten és Földanya támogatásában.
Csak rajtad múlik, a te döntésed...

(navimozgalom.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése