2012. november 14., szerda

1600 várost világítanak ki a halálbüntetés elleni tiltakozásul

Évek óta november 30-án a világ különböző pontjain világítanak ki nevezetes épületeket, emlékműveket, a halálbüntetés elleni tiltakozásul.
Cities for Life – Városok az életért: idén tizedik alkalommal rendezik meg november 30-án a világnapot annak emlékére, hogy 1786-ban ezen a napon a Toszkán Nagyhercegség eltörölte a halálbüntetést, elsőként Európában.

Neves nemzetközi emberjogi és keresztény szervezetek is csatlakoznak évről évre a Sant'Egidio közösség kezdeményezésére létrejött világnaphoz, amelynek jelképe a kivilágított római Colosseum.

Idén 1500 város, köztük 67 főváros vesz részt az eseményen. Sok heylen felvonulásokat, fáklyás menetet rendeznek, iskolákban, egyetemeken konferenciákat tartanak, a városházi ülésen is foglalkoznak a témával. Minden csatlakozó város –  élő logóként –  kivilágítja legnevezetesebb épületét.
Ha települése csatlakozni szeretne a halálbüntetést ellenző városok mozgalmához, az angol nyelvű honlapról letöltheti a tájékoztató anyagokat, megkaphatja a segédanyagokat (szövegeket, tanúságtételeket, kisfilmeket). A kezdeményezést koordináló titkárság emailcímén lehet jelentkezni: info@citiesforlife.net.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése