2013. január 7., hétfő

Templomokat támadtak meg karácsonykor Ausztriában és Franciaországban

Az Európai Keresztények Elleni Intolerancia és Diszkrimináció Megfigyelő Központjának tájékoztatása szerint 2012 decemberében Ausztriában és Franciaországban istentiszteleti helyek elleni gyújtogatásra került sor.
December 23-án az alsó-ausztriai Amstetten kisvárosban három templomot gyújtottak fel, amelyek közül egy súlyosan megrongálódott. A gyanúsított fiatalember nem tudott magyarázatot adni tettére.
Franciaországban több keresztény ellenes eset történt. Savoy megye Barby városában december 18-án este felgyújtották a katolikus templomban felállított betlehemi jászolt. A sekrestyés jelentése szerint nem az első alkalom, hogy támadás érte a templomot. A gyújtogatás utáni nap a plébániához tartozó szülők és gyermekek újjáépítették a betlehemi jelenetet.
Frejus-ben a helyi plébánia fából faragott betlehemi jelenete szenvedett súlyos károkat a vandalizmus következtében. A karácsonyi időszak egyik éjjelén a kompozíció Szűz Mária- és József-fafigurájának levágták a fejét. Az elkövetők ismeretlenek.
St-Germain-en-Laye településén Szent Genovéva szobrát rongálták meg december 16-án. A szent alakját védő üvegtartót összetörték, megkárosítva a szobrot is.
Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése