2013. május 19., vasárnap










KÍNAI-VENEZUELAI KAPCSOLATOK

A venezuelai oldal közölte, hogy jelentős megállapodásokat kötött a kínai küldöttség Venezuelában és tovább mélyítik a Chavez által kitaposott utat, a két ország között. Képen a két elnök, s a küldöttségnek megmutatták nagy szabadsághősüknek, Simon Bolivárnak a kardját is a vitrinben. Ez nem volt hír nálunk. Érthető. Az sem volt hír, hogy a nyugati három nagyhatalom és az oroszok Fraciaországban ünnepelték a „győzelem napját”, a II. világháború európai évfordulóját, amiről nálunk meg sem emlékeztek. Ja..., mert mi a vesztesek oldalán kitöttünk ki? Hiszen a férges franciák lefeküdtek Hitlernek, 1940-ben átengedték a fél országot nekik, mi több németbérenc kormányuk is volt. Ennek ellenére a gennyes franciákat a háború után „győztesnek” jelölték ki. Két AP kép erről, az egyik már Moszkvában készült, de nálunk egyetlen kockát sem mutattak az orosz parádéből...

NETANYAHU POFONT KAPOTT PUTYINTÓL

Erről az épületes találkozóról a hazai hírekben hallgattak. A tét Szíria volt. Két birodalom marcangolja Szíriát. Egyik oldalon az USA és a NATO, a másik oldalon Oroszország és szövetségesei, Kína, Irán, stb. Mivel a németek Patriot rakétákat vittek a török-szír határra, ezért az oroszok most S-300-as rakétákat küldtek Szíriába, amitől Netanyahu berezelt és elrohant Moszkvába könyörögni Putyin cárnak, de Putyint nem hatotta meg a zsidó sirám. A hazai hírekben erről mélyen hallgatnak. Mint ahogy arról is nagy a hallgatás, hogy tegnap Erdogán török miniszterelnök Obamával találkozott, aminek a sajtótájékoztatóját a CNN élőben adta. Nálunk ez sem volt hír. Itt is a szír helyzet volt a téma, de a két fél másként látja az ügyeket és nem jutottak közös nevezőre a megoldásban.

Boliviában a következő képen tanárok gyülekezete, akik meg akarják „dönteni” Morales rendszerét, amit a hazafiasrádió oldala közölt erről a nevetséges ötletről. Végül New Yorkban az új WTC torony tetejére darukkal föltették a legfelső antennának, amit webkamerákkal is adtak és erről több film van a YT-on.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése