2013. május 31., péntek

Rózsa-Florestől Tóásó lovagjaig (Aki ismeri Vatikán mocskát, az tudja a megjegyzésemet

A kormány megállapodást köt a Szuverén Jeruzsálemi, Rodoszi és Máltai Szent János Katonai és Ispotályos Renddel. Az együttműködésre vonatkozó törvénytervezet szerint a Vatikán által elismert máltaiak a jövőben az egyházakhoz hasonló támogatást kapnak majd, és adót sem kell fizetniük. A megállapodás a lovagokra és a szeretetszolgálatra egyaránt vonatkozik.

parlament előtt van a külügyminisztérium által beterjesztett törvényjavaslat, amely engedélyezi, a Szuverén Máltai Lovagrend és kijelölt szervezetei számára, hogy minden olyan nevelési-oktatási, kulturális, szociális, egészségügyi, katasztrófavédelmi tevékenységet elláthassanak Magyarországon, ami nem kizárólagosan az állami feladatnak számít.

A tervezet szerint a lovagokat és szervezeteiket a közfeladatok ellátásában való részvételért cserébe egyházi intézményfenntartóknak kell tekinteni, így rájuk is érvényesnek kell tekinteni az egyházak hitéleti és közcélú tevékenységének anyagi feltételeire vonatkozó jogszabályokat.

Ez alapján nekik is jár majd az állam által fizetett normatív hozzájárulás, valamint kiegészítő támogatás és jogosultak az szja egyszázalékos támogatásra is. A kormány térítésmentes ingatlanhasználatot, adó- és vámmentességet is biztosít a máltaiaknak.

Az alapmegállapodás egyelőre öt szervezetre vonatkozik, a Magyar Máltai Lovagok Szövetségére, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület, a Magyar Máltai Lovagok Alapítvány, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Alapítvány, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítvány mellett azonban a Szuverén Máltai Lovagrend és az illetékes magyar hatóságok további "külön megegyezést" köthetnek.

Semjén Zsolt KDNP-elnök és miniszterelnök-helyettes 1998 óta a Szuverén Máltai Lovagrend nagykeresztes lovagja (Újabb lex: Lex Semjén).

A kazalnyi máltai lovagrend közül a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségeinek Szövetsége - ami nem azonos a cikkünk korábbi részében szereplő Szuverén Máltai Lovagrenddel - nem kapott kedvezményeket. Ennek a szervezetnek volt a lovagja a zárkában ülő Hunvald György volt MSZP-s hetedik kerületi polgármester, Bárándy Gergely MSZP-képviselő, Danielisz Béla, a párt budapesti frakcióvezető-helyettese, Perjési Klára, Gyula egykori MSZP-s polgármestere és Schmuck Andor is, igaz ugyanúgy szerepelt a listán jobbikos alapító és fideszes polgármester is. (index.hu)
http://index.hu/belfold/2010/11/29/allami_tamogatas_es_adomentesseg_lovagoknak/?rnd=956

Erőlködik a politika, a sajtó, sőt még a netkurucok is, hova tegyék, mit kezdjenek Eduardo Rózsa-Floressel. Ideális hős, ideális mártír, szabadságharcos vagy terrorista ? Akárhogyan rakják össze, mindig géppisztoly lesz belőle...(aki nem ismeri az alapviccet, annak kommentben szívesen elmesélem)

És valóban. Eduardo Rózsa-Flores nem illik semmilyen skatulyába. Magyar zsidó apa, spanyol anya, a "Sakál" Carlos magyarországi összekötője oppardon tolmácsa, az ELTE utolsó összegyetemi KISZ Titkára, újságíró, spanyol tudósító, költő, horvát őrnagy, Szentlászló védelmezője, zsidó, aki katolikus papnál gyón, majd áttér a muszlim hitre, szabadságharcos vagy terrorista, a jobboldal cheguevarája és lehetne a végletekig sorolni azt a cikk-cakkot amit egy nyughatatlan ember bejárt, hogy végül a bolív szeparatisták oldalán, egy baloldali elnök kommandósai szitává lövik.

A téma, a története hálás. Az az esetlen tolongás, amivel a címkézők egymást taszigálva igyekeznek a ravatalához, pedig már egyenesen komikus. A jobbik.net gyászolja szerkesztőjét, aki a hazájáért halt meg, a "magyar honlap", pedig lerántja a leplet Flores-féle zsidó összeesküvésről, a Lelkiismeret 88 meg saját halottjának tekinti. Bayer Zsolt - aki nagyjából akkor volt éppen liberális, amikor Rózsa jobbra fordult - érzelmes cikkben (Bayer Zsolt: A jobboldal Che Guevarája ) emlékezik meg arról, hogy Eduardónak mennyire tetszett a novelláskötete, majd az obligát komcsizás-kvóta után igyekszik eligazítani olvasóit a jobboldal Júdeai Népfront - Júdea Népe Front - Júdeai Nemzeti Front színes kavalkádjában.

"Chico" tehát holtában celeb lett, a Magyar Ház aljában lévő kioszknál máris kapható a Che utánérzésű arcképes pólója, végre egy jobboldali forradalmár, aki nem szájkaratéban, vagy kukaborogatásban vívja meg szabadságharcát, hanem szagolt puskaport. Ez még jól jöhet. Szanyi - miért pont ő ne - megvárta az első reakciókat, aztán gyorsan tudta hova álljon. Nyilván a szembeoldalra. Talán csak az új vezetésű külügyminisztérium jár el határozottan és következetesen a forgatagban. De ebben a kavalkádban feltűnt egy igazi csodabogár, a Rózsa-Flores ügy kiszeltündéje is. Róluk szeretnék most néhány szót szólni.

Gyűjtést rendez Tóásó ügyvédjére a lovagrend

- látott napvilágot a hír hamarost. A Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetségének (a rövidítés kedvéért a továbbiakban csak: JeSzeJáSzu MáLo AutoPeSz) külügyminisztere nyilatkozott sajtószerte, hogy a legjobb bolíviai ügyvédi irodát kérték fel, távoli harcokba szakadt honfitársunk, Tóásó Előd védelmére. Ha már felkérték akkor pedig most gyűjtenek a gázsira. Ejha! Ügyes - mondta Kohn bácsi az automatánál. (Aki nem érti, annak ezt a viccet is elmagyarázom majd.)

Lovagrend? Ez vajon mi? Kik ezek az izék? Szerepjátékosok, vagymi?

Gyakorlott apaként, nagyobbik fiamhoz fordultam segítségért, akiről rögvest lefagyott a tűzfalbeállításon, matekegyenleteken és tűzmágia-tanokon érlelt magabiztosság, majd tétován azt mondta, talán valamelyik ork klán lehet Azeroth földjéről, de hetvenes szintű karakter nincs köztük, az biztos, mert akkor már lenyomták volna őket. Nos a JeSzeJáSzu MáLo AutoPeSz végülis nem a WoW-ból lépett elő ügyvédet tarhálni Tóásónak, hanem kiderült, egy önjelölt máltai lovagrendről van szó, különös történettel és még különösebb arcokkal.

Lépjünk be hát szerepjátékuk sajátos világába egy picit!

Nevenincs ország, sosem volt kormányának tagjai, vicces jelmezekben. A XI. századtól a napóleoni háborúk idején bekövetkezett szétesésükig még tiszta volt a kép, onnantól azonban egészen 1976-ig önjelölt máltaiak tömege versenyzett a Vatikánnál áldásért, mert a végén csak egy maradhat. Fájó pont, hogy nem JeSzeJáSzu MáLo AutoPeSz vonal futott be, de sebaj.

"A rend egy olyan intézmény, ahol az életnek vallásosnak és a vallásosságnak pedig élőnek kell lennie" olvasható alapszabályukban, majd ezt megfejelve várják azon tehetős és emberbarát személyek belépését, akik köztünk óhajtanak szolgálni a legszerencsétlenebb emberek támogatásában palástjaik közé.

Az őrző-védő cégek vezetőitől a volt pornószerkesztőn, Miss Universe Hungary sajtófőnökön át volt titkosszolgákig, szoci képviselőtestületi tagokig, operetténekesig, hegedűművészig és színészig, valamint Sir Schmuck Andorig, Sir ifj. Lasz Györgyig ott van mindenki, aki számít.

A lovagosdi szerepjáték fényét emelik a rangos kitüntetettek és tagok: Sir Oszter Sándor, Juszt László, Csongrádi Kata, Náray Tamás egzotikus országok tiszteletbeli konzuljai, mint a hit védelmezői, a Szulejmán ellen Máltát védő lovagok szellemi örökösei. Fantasy klubjuk életét apródok, squire-ok, főapródok avatási ceremóniái, nagymesterek, régensek, nemesi családok, bailiffek és egyéb egzotikus karakterek, a rend lovagináinak Dámaklubja, gyertyával és zászlókkal zsúfolt bálok, címerekkel ékesített fogadások és borszentelő és maskarabál, valamint a Máltai lovagok karitatív érzékenységének (sic!) eseményei színesítik. A szerző utánajárt: egy hasonló jelmez bérlésére hétvégére nagyjából 25-40 ezer forintból kiköhöghető, ezért hardcore lovag-szerepjátékosoknak valószínűleg megérős inkább vásárolni palástot-kardot, mert annak ára - a jamboreek gyakoriságától függően - félév/év alatt megtérül.

Itt van például mindjárt a JeSzeJáSzu MáLo AutoPeSz külügyminisztere, vagymi. Az igen kiterjedt kapcsolatrendszerrel, címekkel és térfogattal bíró Sir Nagy Ká András valósággal halmozza a címeket. A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének elnökségi tagjaként, a kennelclub vezetőjeként, egy újabb security cég tulajdonosaként otthonosan mozog kutya szépségversenyek zsűrijében, apródavatáson, lovagbálon és külügyminiszterként egyaránt.

Kutyaverseny, jótékonysági bál, humanitárius tevékenység, Tóásó ügyvédje... ECHO Tv, TV2, Népszava, Origo, Híradó, Kossuth Rádió, Magyar Nemzet, Népszabadság, Stop.hu, Index... a sajtó kis színesekben valósággal zabálja a napfényre jött jelmezbált.

Kevesen tudják ám - még ő maga sem - hogy JeSzeJáSzu MáLo AutoPeSz külügyminisztere valójában Sárkányölő Szent György egyenesági leszármazottja. Ennek látható jele a kibonatkozó palástfetisizmus, de már a jogi karra benyújtott felvételi kérelmének elutasításakor is suhogó bárdok, páncélon megcsillanó napfény, halálhörgés, csatazaj és vérszag borította el látását, mint valahányszor azóta, hogy a harag úrrá lesz a bajnok lelkén.

De ez az örökség hasznos is, mivel a gonosz a legváratlanabb helyeken üti fel a fejét.

A JeSzeJáSzu MáLo AutoPeSz-t a közelmútban ugyanis nemtelen támadások érték. A hosszú és hangzatos titulusok iránt olthatatlan vonzalmat érző gittegylet perbe és haragba keveredett a Heti Válasszal, ami a Lovagkór c. írással az önjelölt lovagrend lelkébe taposott. A Magyar Állam nem ismeri el a JeSzeJáSzu MáLo AutoPeSz-t. Na jó-jó, de azért van olyan ország, amelyik igen! Történetesen Angola, a Kongói Köztársaság, Bissau-Guinea, valamint Săo Tomé és Príncipe viszont elismeri őket! Ez azért mégis csak valami.

A külügyminiszter erre a hideg acél és kénkő szagát érezte, szeme előtt nehézpáncélosok vágtattak a ködbe szilaj lovakon egy pillanatra. Felkérte a rend Hülyejárások Minisztériumát Kül- és Együttműködési Ügyek Minisztériumát, hogy közleményben reagáljon a nemtelen vádakra.

"A nemzetközi jog szerint egy állam létezése nem függ más államok elismerésétől. Tajvant sem ismeri el Magyarország, létéhez mégsem férhet kétség. Mi az államiság három jegyéből - terület, főhatalom, népesség - utóbbi kettővel rendelkezünk, így jogszerűen használjuk az útlevelet" - hangzik a lenyűgöző érvelés, kiegészítve azzal: a JeSzeJáSzu MáLo AutoPeSz sohasem sugallta, hogy diplomáciai mentességet élvezne.


Na és itt van a kutya elásva. A szerepjátékosok körének - beugró tagonként csaknem 1,5 millió Ft - ugyanis saját diplomáciai útlevele van (Skóciában a hírek szerint Jedi lovagrend alakult). Ez csak photoshop kérdése, a diplomáciai mentességgel kacérkodás azonban egyéb előnyökkel is jár(hat) egy olyan világban, ahol a brit rendőrség pl. leglább ötvenszer megbüntette közelekedési kihágásért a lengyel Prawo Jazdy-t, mire kiderült, hogy az nem a neve, hanem "vezetői engedélyt" jelent. Vajon európaszerte hány vámos lehet tisztában azzal, hogy a palást és sodronying nélkül belépő lovag - persze négy afrikai államot leszámítva - egy sosemvolt ország el nem ismert tisztviselőjeként halad át a határon?!

Diplomáciai rendszámot még nem használnak, de mint Sir Nagy Ká András mondja: amikor külföldre, például Szlovákia külügyminiszter-helyetteséhez utazik, "és nagy a sor a határon, előveszem a diplomata-útlevelemet, és élek a soron kívüliség előnyével. Nyilván a Lovagi Szivarklub bilaterális kapcsolatainak kérdései ezek, amelyek nem tűrhetnek halasztást.

Pénz, paripa, fegyver, kastélyok, bálok, fogadások, jótékonykodás, vízum és vámmentesség, sajtó. Nem nehéz megjósolni, Tóásó Előd rövidesen a JeSzeJáSzu MáLo AutoPeSz médiaarca lesz.

Lássuk be, ez azért jobb, mint a Lutra album.

Kedvcsinálónak nézzétek meg Sir Robin dalát: http://www.youtub...d7YNNA0Mwo

http://orulunkvincent.blog.hu/2010/11/30/a_rozsa_flores_biznisz

A kiszivárogtatás miatt ölhették meg Rózsa-Flores Eduardót
MNO

Ki hozta ki a pincéből az őszödi beszédet?
HVG

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése