2013. június 11., kedd

Szíriai Hírek: Hogy emlékük örökre megmaradjon!

Al-Ayham Hamad tizedes a terrorelhárító alakulat tisztje és 16 katonája Der Al-zour városban napokig ellenállt 800 zsoldosnak akiket Törökországban képeztek ki. Többségük afgán, csecsen, török, líbiai és más országok állampolgárai. A zsoldosok a Jabhet Al-Nasrához tartoznak akiket USA, Izrael és a Nyugat pénzel és fegyverez fel. A szír katonák több száz zsoldost megöltek, és ahelyett hogy elhagyták volna a bázisukat inkább tovább harcoltak és életüket adták népükért és hazájukért.
A felvételen Hamad tizedes a teroristák vezetőjét hivta fel, hogy ma mind a pokolba fogtok kerülni még mielőtt mi meghalunk. Majd mindenki elbúcsúzik a bajtársaktól és a családtól. Ez az utolsó felvétel amit küldtek magukról.
Isten nyugosztalja őket!


"Anastasia Popova, orosz újságírónő: a vegyi fegyver támadás Aleppóban a terroristák műve volt, Reuters és Aljazeera meghamisítanak mindent.

Az újságírónő átadta az orosz diplomáciai képviseletnek a bizonyítékokat és videókat, interjúkat (a környék lakóival és orvosokkal), ezeknek köszönhetően semmi kétség nincs afelől, hogy az úgy nevezett "Szír Szabad Hadsereg" és az Al Nusra Front tagjai használtak vegyi fegyvert Aleppoban.

Az újságírónő elmagyarázta, hogy a támadáskor Aleppoban tartózkodott és begyűjtötte a bizonyítékokat a lakosságtól. Beszédét azzal zárta, hogy az Al Jazeera és a Reuters szisztematikusan hamisítják meg a híreket szíriáról."

Forrás: www.syrianfreepress.net www.TG24Siria.com


FSA avagy "Szíriai szabad hadsereg": már az ENSZ hivatalos jelentések alapján is több mint 29 ország nemzetéből származik...

Viszont az USA meg az EU szerint továbbra is a szíriai ellenzék az egyetlen képvielője a szíriai népnek, ezért záratta be Magyarország is a Szíriai Arab köztársaság nagykövetségét Budapesten pár hónappal ezelőtt.


Asszad elnök 23 milliárd dollárt utasított el az IMF-től


Soud Qubailat jordán újságírót fogadta Dr. Bashar Al-Asszad a napokban damaszkuszi elnöki palotában egy 3 órás beszélgetésre, a közel-keleti helyzetről.
Qubailat-ot Asszad elnök az elnöki palota udvarában fogadta személyesen, melyen igen csak meg is lepődött az újságíró, majd személyesen kísérte be a palotába, semmi ellenőrzés, vagy ruházatátvizsgálás nélkül.
Qubailat-ot arról tájékoztatta Asszad elnök, hogy Szíria sosem fog lemondani az ellenállásról, és a goláni felszabadító szervezet létrehozása nem csak üres beszéd, és leginkább egy Hezbollahra hasonló fegyveres gerilla szervezetet akar létrehozni Szíria.
A fiatal elnök igen csak magabiztosnak tűnt a győzelmével kapcsolatosan, és sokat beszélgettek az ország újépítéséről. Asszad meglehetősen érdekes ajánlatokra hívta föl a figyelmet, miszerint több cég és ország is, "melyek a mai napig harcolnak Asszad elnök ellen" hajlandóak lennének igen csak jelentős összegeket kölcsön adni Szíriának, de úgy tűnik minden hiába, mert Asszad úrnak nem kellenek - ezek közzé tartozik a 23 milliárd dolláros IMF hitelajánlat is.
Szó volt még a nem rég talált olajmezőkről a tengerparton, melyről Asszad annyit mondott, hogy csakis az orosz barátai fogják megkapni a jogot a kitermelésre, a mai orosz-szír kapcsolatokról meg röviden annyit mondott, hogy az oroszok valójában a saját biztonságukat védik azzal, hogy támogatják az országát.
Szíriának pár évvel ezelőtt még semmi nemzeti adóssága nem volt.
Szíriai Hírek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése