2013. július 11., csütörtök

A Parlament havi rezsije megközelíti a 20 millió forintot – közölte a Blikk.

Tavaly csaknem 240 millió forint volt a majd 18 ezer négyzetméter alapterületű Országház fenntartási költsége, ami nagyjából 500 átlagos fővárosi lakás rezsijének felel meg – írta a Blikk.
A legnagyobb tétel a fűtés költsége, a hőenergiát saját kazánházban állítják elő – közölte a lappal a Parlament sajtóhivatala. A gázszámla havonta átlagosan 10 millió forint, de ez a téli hónapokban jelentősen megugrik. A hőmérséklet nem lehet 22 foknál alacsonyabb azon 324 szoba egyikében sem, ahol a munkatársak dolgoznak.
Több mint havi hatmilliós az áramszámla, és a villanyórát a szellőzőrendszer működtetése mellett az épület díszkivilágítása, illetve a 9460 izzó is rendesen pörgeti – fogalmazott a lap. Az izzók cseréje hozzávetőleg 300 ezer forintba kerül havonta. Ezen túl 1,2 millió forint a víz- és csatornadíj, ami mellett már eltörpül a havi 550 ezer forint szemétszállítási díj.
Meglátásunk szerint néhány hónapra megérné a szemétszállitás diját a triplájára is emelni-ha az kellő hatékonysággal működne!
Mert volna onnan mit kiszállitani!

Az Országgyűlés plenáris ülése június 27-én

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése