2013. július 25., csütörtök

Botrány Grúziában: Szaakasvili kitálalt

Szaakasvili, a nyugat majma most már mentené az irháját. Ahogy nő Grúziában (is) a Nyugat-ellenesség, úgy szorul a hurok Szaakasvili nyaka körül. Utolsó lehetősége, hogy elkerülje a börtönt, ha elmenekül Izraelbe. Izrael ugyanis nem ad ki senkit. Ellenkező esetben biztosra vehető jó pár év, sőt, még népirtásért is felelősségre vonhatják. Ezért Szaakasvili terelni próbálja a felelősséget.
A Nyugat(atlantizmus)-ellenesség már több alkalommal váltott ki megmozdulásokat Grúziában, melyek során több sérült volt, sőt, még halottak is. Szaakasvili most kitálalt: a műveleteket a CIA felügyelte, szervezte. A tüntetők elleni rendőrségi megmozdulásokat a CIA irányította. Tehát a nyugat majma valóban csak egy bábocska a kis kaukázusi állam élén, és ha ez így van, akkor a Nyugat és az Egyesült Államok hiába hárítja a felelősséget az oszétiai háborúért, mert ugyanúgy nyakig benne voltak, sőt valószínűleg ők irányították az egészet. 
Az orosz-grúz háború fordulópontja egyértelműen az volt, mikor az orosz légierő a legelső napokban lebombázta a Tbiliszi melletti repteret, ahol a nyugati irányítók főparancsnoksága volt berendezkedve. Innentől kezdve maguk a nyugati katonai elemzők sem tudják, hogy a jól felkészített, kiképzett és kiválóan felszerelt grúz hadsereg miért nem tudott hatásosan védekezni. Minden bizonnyal azért nem, mert az orosz légierő kiiktatta a valódi katonai irányítást, vagyis a nyugati 'tanácsadókat' és a CIA apparátust.
Lassan napfényre kerülnek a grúziai incidens részletei, és azok a személyek, akiket a Nyugat látványosan cserben hagy, kitálalnak. Jó figyelmeztetés ez minden nyugati pribéknek: mind így jártok! A Nyugat csak azt dédelgeti, aki hatalmon van. Annak megad mindent, de amint csökken a hatalma (és lehetőségei), már érdektelenné válik, és akkor bizony egyedül maradnak, de a bűneiket már hiába varrják más nyakába. Hiába hivatkoznak megtévesztésre, tévedésre, arra, hogy őket is becsapták. Valamennyi kelet-közép-európai állam vezetőinek nemsokára el kell számolnia minden tettével - és a nyugat nem fogja megvédeni őket. Ereje sem lesz rá, de főleg akarata nem. Mert a hatalomból kiesett vezetők már semmit sem számítanak nekik. Éppen ezért számíthatunk rá, hogy mindennemű politikai átmenet vagy fordulat rendkívül véresen fog lezajlani, ugyanis ezzel ők maguk is tisztában vannak.
Szaakasvili kitálalása mindenesetre hatalmas botrányt kavart Grúziában. Érdekes lesz majd az Egyesült Államok hozzáállása a kérdéshez, és az össze-vissza nyilatkozatok. Egyértelmű ugyanis, hogy az egész háború az Egyesült Államok műve volt, és a valódi célja nem Grúzia egyesítése volt, hanem egy újabb háborús gócpont létrehozása az orosz határvidékén, és Oroszország háborúba sodrása.
Kemény Gábor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése