2013. augusztus 23., péntek

A magyar hús “Európa hulladéklerakójában” végezheti


A magyar hús 'Európa hulladéklerakójában' végezheti Kollázs_ Oroszország hangja

SzRTI: “Az 1945 előtti “3 millió koldus országát”, alig 25 év leforgása alatt, – 9 millió kiszolgáltatott, földönfutó országává tették…”

Ruvr.ru: “Miután elvesztette a keleti piacot, Magyarországnak nem sikerült teret nyernie az uniós rendszerben. Amíg a KGST-ben a magyar húst a minősége miatt értékelték, addig az EU-ban az alacsony ár számított. Ennek eredményeként a magyar sertéshús és szalonna lemaradt a dán és holland hús mögött. Nem a minőség szempontjából marad alul, hanem a termelő országok ”szállítószalagjának” olcsósága miatt, ahol olcsó és mesterséges tápot használnak…”

- Hír és vélemény -
A magyar közgazdászok megszólaltatták a vészcsengőt. Az ország 2004-es csatlakozása az Európai Unióhoz anyagi haszon helyett növekvő veszteségeket hozott a nemzetgazdaság számára. A hatóságok kénytelenek voltak példátlanul kemény protekcionista intézkedésekkel megvédeni a saját termelőiket.
Úgy tűnik, hogy a Budapest és Brüsszel közötti ellentét csak súlyosbodni fog. Továbbá az egyre növekvő konfliktusban Magyarországot támogathatják a kelet-európai régió szomszédos országai is.
Egészen az 1980-as évekig Magyarország vezető szerepet töltött be Közép- és Kelet-Európa mezőgazdasági területén. Ehhez hozzájárultak a kedvező éghajlati feltételek (Pannon-síkság), valamint a szocialista államok rendszerében kialakult munkamegosztás.
A Kölcsönös Gazdasági Segítség Tanácsának (KGST) összeomlása megsemmisítette a hasonló modellt. Magyarország figyelme az új piacok keresése során nyugat felé fordult. Azonban nem sikerült fájdalommentesen irányt változtatni. Miután elvesztette a keleti piacot, Magyarországnak nem sikerült teret nyernie az uniós rendszerben. Amíg a KGST-ben a magyar húst a minősége miatt értékelték, addig az EU-ban az alacsony ár számított. Ennek eredményeként a magyar sertéshús és szalonna lemaradt a dán és holland hús mögött. Nem a minőség szempontjából marad alul, hanem a termelő országok ”szállítószalagjának” olcsósága miatt, ahol olcsó és mesterséges tápot használnak.
Az EU-ba való belépés után nemcsak Magyarországon találkoznak hasonló problémákkal, hanem a régió más országaiban is, amelyeket gyakorlatilag megfosztottak a gazdasági függetlenségüktől, a saját iparuktól és mezőgazdaságuktól, továbbá a hagyományos piacaiktól. Ez újabb érv az Oroszországgal, továbbá az Európai Unióval való kapcsolat átfogó újragondolására – jegyezte meg az Oroszország Hangjával folytatott beszélgetésében Konsztantyin Nyikiforov, az Orosz Tudományos Akadémia Szláv Tanulmányok Intézetének igazgatója:
- Itt az ideje átgondolni azt, hogy mi történt két évtizeddel ezelőtt, és mit hoztak mindannyiunk számára ezek az évek. Oroszországban erre gondolunk, hiszen Oroszország a régió része, amelyet ”egykori” Kelet-Európának neveznek.
A protekcionista intézkedések bevezetésével és az EU-val való konfrontációval Orbán irritálja legjobban a brüsszeli bürokráciát. Neki tulajdonítható a következő ékesszólás: “Mi, magyarok tisztában vagyunk azzal, hogy Oroszország milyen fontos partnerünk. Tisztában vagyunk Oroszország súlyával és jelentőségével is”. Egy ilyen kölcsönösen előnyös szövetség megváltást jelenthet a nemzeti gazdaságok számára, amelyek az európai normák csapdájába kerültek.
Pjotr Iszkenderov
A Szabad Riport véleménye:
Magyarország gazdasági katasztrófájának elsődleges oka, nem csupán az EU-hoz való csatlakozás módja, hanem azok a hazaáruló politikusok, akik egyfelől a haza érdekeit semmibe véve gazdaságilag teljesen kiszolgáltatták “Európa éléskamráját”, – a szervezet érdekeinek, miközben szó szerint lerombolták a gazdaságot és szemétlerakóvá, de szemétfelvevő piaccá is züllesztették.
Valamint a felesleges hitelfelvételekkel, idegen, és saját kézre játszották az országot tokkal-vonóval, a szociális- és, oktatási intézményeinek működésképtelenné tételével egyetemben.
A hihetetlen erkölcsi rombolás ennek a példátlan méretű kifosztásnak elengedhetetlen feltétele volt.
Mondjuk ki nyíltan, a nem az elithez tartozó az öregeket, rokkantakat, akárcsak a középkorúakat és fiatalokat halálraítélték, megfosztva őket a tisztes megélhetést nyugdíjtól, járadéktól, a hatékony egészségügyi ellátástól, a munkahelyeiktől, vállalkozásaiktól és piacképes jövedelmüktől.
Az egész országra kiterjedően, aktívan támogatják a szabad rablást. Az uzsorahitel és “köz”szolgáltatók határtalan és jogellenes kapzsiságának koncként vetik oda a teljes lakosságot. Így szerezve meg az eddig megtakarított javaikat, otthonaikat, vagyontárgyaikat.
Az 1945 előtti “3 millió koldus országát”, alig 25 év leforgása alatt, – 9 millió kiszolgáltatott, földönfutó országává tették.
És erre a szégyenletes rablásra még büszkék is!
A cionmédia propagandájukkal fennen hirdetik ”nagyszerűségüket”, “eredményeiket” szerte a világban.
Az EU-ba NATO-ba be sem kellett volna lépni, de most legalább olyan gyorsan kell onnan távozni, ahogy csak lehet.
Különben a magukat ”szövetségesnek – barátnak” hazudóktól, – Isten sem ment meg minket.
SzRTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése