2013. augusztus 23., péntek

Kissinger szerint Izraelnek 10 éve maradt

Henry Kissinger meglehetősen hírhedt politikus az Egyesült Államokban. A faji lojalitása miatt Izrael-pártisága érthető. Politikai pályája során valamennyi nagy amerikai felforgató műveletben benne volt a keze. Mondhatjuk azt is, hogy az egyik fő motorja volt a rengeteg csalással, hazugsággal, ármánnyal teleszőtt amerikai külpolitikának.
Benne volt a keze az arab-izraeli háborúkban, ő járta ki a zsidók elképesztően magas támogatását, a Liberty hadihajó elleni izraeli támadás ellenére is. Része volt az egyiptomiak megfenyegetésében, majd lefizetésében is, de éppúgy ott volt a dél-amerikai USA-ellenes kormányok megbuktatásában, ha demokratikusan nyertek, ha nem, a különböző junták pénzelésénél, a kínai-orosz konfliktus felbujtójaként már a háttérben mozgolódott, az India és Pakisztán között kirobban háborúban szintén a közvélemény részéről élesen bírált felbujtó volt. Gyakorlatilag egy bebetonozott zsidó az amerikai kormányban, 1969-től 1977-ig volt hivatalos tanácsadó, de befolyása semmit sem csökkent a nemhivatalos időszakában sem.  Érintett volt a Watergate-ügyben, mint tanácsadó, érdekes módon mégsem bukott együtt Nixonnal, hanem hivatalban maradt.
Hivatalos távozása után céget alapított, amely stratégiai tanácsadó cég. Természetesen folyamatosan dolgozott a kormánynak. Az öreg Henry Kissinger a mai napig aktív, és úgyszintén aktív kapcsolatot tart fenn a hivatalos titkosszolgálatokkal, hálózatokkal. Legutóbbi közszereplése nagy meglepetést okozott. Kissinger ugyanis tényként közölte, Izraelnek jó esetben tíz éve van hátra. 16 különböző titkosszolgálattal egyeztetett, amelyek vezetői hivatalosan is egyetértenek Kissinger kijelentéseivel. Nem hozott fel mentségeket, hogy ki az oka a kialakult helyzetnek, vagy mi az oka, nem hozott fel lehetséges alternatívákat arra vonatkozóan, hogy milyen módon lehetne ezt elkerülni. Mekkora fokú amerikai katonai jelenlét akadályozná meg, milyen titkosszolgálati tevékenység kellene hozzá. Kissinger, az öreg zsidó megváltoztathatatlan tényt közölt. Izrael tíz év múlva már nem lesz. 
Az a meglepő a dologban, hogy Kissinger mindezt olyan higgadtsággal közli a közvéleménnyel, mintha csak annyit mondana, két napig nem lehet majd tejet kapni. Ez pedig az ő szintjükön nagyon is beszédes. Amikor egy zsidó el akar érni valamit a közvélemény előtt, akkor feltüzelt, lázító módon beszél, kihasználva minden lehetőséget a zsidó előnyök megtartására. Szó sincs erről. Kissinger egyszerűen pontot tett a mondat végére. A felesleges kérdéseket pedig elhárította, nincs mit magyarázni ezen, ez be fog következni, erre fel kell készülni. Ő továbbra is támogatja Izrael államot, de annyi mindent hibáztak el az elmúlt évtizedekben, hogy azt helyretenni már nem lehet. Izrael az arab tenger közepén még a fegyverei védelmében sem képes kitartani tovább.
Ránk nézve ez egy igencsak rossz hír. Számunka az lenne a jó hír, ha Kissinger azt mondaná, holnap minden zsidó hazaköltözik Izraelbe. De ehelyett inkább ide fognak özönleni. No meg a többi már felvásárolt országba, Lengyelországba, Romániába, Szlovákiába, és persze az elmaradhatatlan Nyugat-Európába és az Egyesült Államokba. Ami azonban nagyon kérdéses, megvárja-e a világ mindezt. Lesz-e hova menni, vagy addigra ezen a vidéken már új szelek fújnak? Valószínű, legalábbis a helyzet ezt mutatja. Akkor elgondolkodhatnak majd a régen felvetett nagy ötleten, merre is van Madagaszkár.   
Kemény Gábor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése