2013. augusztus 22., csütörtök

Újjáépülő Horthy-rendszer

Újjáépül a közel 70 éve süllyesztőbe került Horthy-rendszer. Vele épülnek újjá a földbirtokosi rendszerek, és a kapitalista zsidó gyáros (nagyvállalkozói) világ. Jól ismerjük mi - kommunista vagy hungarista, vagy éppen az egyszerű magyar -, pontosan ismerjük a Horthy-féle judeofeudalista rendszer visszásságait, az urambátyám rendszert, a fogd be a pofád 'büdösparaszt', 'büdösbaka', 'büdösproli' rendszert. 
Akik ismernek, jól tudják, a Balaton a szenvedélyem. Írhatnánk hosszú cikkeket arról, hogy mi folyik a gyárakban, az utcákon, vagy a Fidesz földfelvásárlási lázáról, a trafik mutyiról és az összes többiről. Pillanatnyilag a Balaton kérdéskörén vázolható fel nagyon könnyen mi történik valójában.
Az a korosztály, amelyik emlékszik még a Horthy-rendszer alatti balatoni életre, sajnos már nagyon kevesen vannak, de nagyszüleimnek bőven volt mit mesélni, hiszen mindegyikük a jómódúbb középosztályhoz tartozott, mint tanár és könyvelő, ellenben nagyon undorítónak ítélték meg az akkori visszás, ellentmondásos éltet. Amit elmeséltek, hajszálra pontosan olyan, mint a mostani. A kifelé reklámozott nemzetieskedő propaganda, a dübörgő gazdaság, mintaszerű hadsereggel, az optimista lózungokkal, miközben a katonáink felszerelése a nullával volt egyenlő, munkásaink kizsákmányolása az egeket verte, a paraszt egy lenézett senki volt, a kereskedő- és városi zsidók a magyar lányokat örömlányként használták, mint cselédeket, és egymás között adogatták, a politikusok a zsidó lebujokban kártyáztak.
A Balaton is közvetlenül kapcsolódik az történethez. A jómódúak, a földesurak és kereskedők, ezek családjai, a politikusok és a pribékek nyaralóhelye volt. Motorhajók, motorcsónakok, sőt még hidroplán is repült a Balatonon, a gazdag réteg szórakoztatására. A kispénzűek, ha szerencséjük volt, eljutottak a partig, hogy egyet fürödhessenek, és azt nézzék, hogy a rajtuk uralkodó réteg, hogy dőzsöl. Majd jött a változás. Nem volt örömteli, jól ismerjük a cionbolsevik rémuralom időszakát is. De megtörtént a konszolidáció, és beállt egy viszonylagos nyugalom, a társadalmi feszültségek szinte eltűntek. Ami megmaradt, az a felszín alatt csendesen elvolt. Amikor az újabb változás ideje eljött, lehetett volna jól is csinálni, de elhazudták, elcsalták, mivel eleve ők okozták az egészet.
23 év telt el a hazaárulás óta. Először csak csendesen lopózott előre a kapitalista világ, majd látványosan megmutatta magát, amikor gombamód nőni kezdtek a villák, a privát parti üdülők a százmilliós telkekre, és most úgy gondolják egyesek, nehogy már a büdös proli és a büdös paraszt újra belerondítson az ő privát világukba, tűnjenek el a Balaton vízéről. A Fidesz kormányzat által újjáépített Horthy kópia pontosan így működik. Két évvel ezelőtt hoztak egy rendeletet, mely szerint a vízparton, a nádasokban kikötött vitorlások többé nem parkolhatnak ott, csak a jacht kikötőkben. Gondolhatjuk, hogy ezek a hajók nem a milliós kategóriába tartoznak, nem a dúsgazdagok csillogó-villogó jachtjai. Ezek a hajók olyan munkás emberek hajói, akiknek hobbija, élete volt a Balaton, de ennél többet megfizetni nem tudtak. A jacht kikötőkben egy idényre a kikötés 120 000 forintnál indul, és a milliós nagyságrendig megy. Egy-egy olcsóbb vitorlás sem kerül sokszor többe egy-két százezer forintnál, az átlagos 500 ezer és 800 ezer között van. Ismertem több ilyen embert is, és tudom, hogy milyen nehéz volt összegyűjtögetni egy-egy kisebb vitorlás árát. Nem véletlenül parkoltak ők a nádasokban. Mert nem futotta többre. Szép látvány volt egy-egy szelesebb napon a vizet szelő megannyi hajó, a fehér vitorlák látványa. Mára nagyon sok eltűnt. Újabb megvonás a közép rétegtől, hogy ne merészeljék zavarni az uracskákat az ő Balatonjukon, mert úgy néz ki, hogy az már az ő privilégiumuk. Miközben a vitorlások eltűnnek a Balatonról, ezzel párhuzamosan megjelentek a milliomos férgek motoros hajói.
Tudjuk jól, a Balatonon tilos motorcsónakkal közlekedni. Mindenkinek tilos. Csak a nagy túrahajók közlekedhettek, mint személyszállító és kiránduló hajók. Ezen kívül a rendőrség, és az életmentők mehettek motor meghajtással. A Balatont féltő embereknek, főleg azoknak, akik átlátják a történéseket, mindez szívszorító látvány. A vízről kiszorított kisemberek, és a helyükre beözönlő mindenféle törvényeket áthágó, lefizető, korrupt senkiháziak, akik így foglalják el a magyarok Balatonját a százmilliós hajóikkal, motorcsónakjaikkal. Játsszák a bazári majmot, villognak a környezetet szennyező vacakjaikkal, és azt hiszik, így különbek lettek. Hát elmondjuk a gyengeelméjűeknek: azzal, hogy egy ocsmány féreg Ferrarit vesz, nem lesz se szebb, se jobb, se becsületesebb, ugyanolyan ocsmány féreg marad. Az autó nem dicsér mást, mint a tervezőt, vagy a gyártót. Aki csak beleül, az táblát akaszt a nyakába, nézzétek, itt van egy azok közül, akik szétlopták-csalták az országot. Itt ül egy igazi tetű. 
Azok, akik így akarnak feltűnni, jól jegyezzék meg: van, illetve lesz idő, amikor nem életbiztosítás feltűnőnek lenni, sőt, egyenesen halálos...
Kemény Gábor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése