2013. szeptember 29., vasárnap

“Álljatok ki magatokért!”

Pécs Országos otthonvédelmi demonstráció 2013 09 26_

…”Az egész országot sújtó problémát, országos szintű összefogással kell megoldani!”

- Jogtisztaságot, korrekt bíráskodást! -

…”Miért nem teszik meg a megfelelő lépéseket? Miért nem foglalkoznak az igazi bűnösökkel, miért nem veszik figyelembe a feljelentéseinket? Végül a legfontosabb, miért engedik kilakoltatni az embereket addig, amíg nem tisztázódik ennek az ügynek a jogi háttere? Mi mindenesetre maradunk, harcolunk, kérdezünk, követelünk és az összes eszközzel élni fogunk, hogy igazunkat érvényre juttassuk, ugyanis már lehetőségünk nem maradt az életben maradásra. Várjuk minden devizahitellel küzdő magyar társunk támogatását, álljatok be ti is a sorba, álljatok ki magatokért!”

***
Az elmúlt héten több magyarországi városban is zajlottak otthonvédelmi demonstrációk. Szeptember 26-án, Baján, Budapesten, Gyulán, Kiskőrösön, Nyíregyházán és Pécsett,- egyszerre és egy időben, álltak a devizahiteles tüntetők az ügyészségek, bíróságok, végrehajtók és bankok elé.
A demonstráció alapját a Dr. Polt Péter Legfőbb Ügyésznek írt, banki csalások elleni feljelentések tömeges elutasítása adta.
Sok százan indítottuk el ezt a feljelentést, bízva a jog tisztaságában és abban, hogy végre kivizsgálják a helyzetet. Sajnos nem ez történt. Ezért döntöttünk így, hogy ismét utcára vonulunk és hangot adunk véleményünknek, kérdéseinknek. Több nagy városban, Baján, Gyulán, Kiskőrösön, Pécsett, Nyíregyházán és Budapesten kezdtünk figyelem felkeltő megmozdulásba, ugyanabban az időben.
Budapesten beadtunk egy petíciót Dr Polt Péternek, amit végül a szóvivő helyettes Merhej Raulla vett át.
Több beszédben is elhangzott az ügyészség felelőssége abban, hogy végre tiszta jogi helyzet alakulhasson ki és mindenkire egyformán vonatkozzanak a paragrafusok. Beszédekkel, transzparensekkel hívtuk fel a figyelmet arra, hogy amíg nem oldódik meg az un. devizahitel probléma, amíg a felelősöket nem vonják felelősségre, addig mindig számítaniuk kell hasonló megmozdulásokra.
Baján követelték a magyarázatot , hogy a magyar állampolgárnak miért nincs joga a feljelentése vizsgálatára? Kiskőrösön a bankok kirakatára figyelem felhívó plakátokat, illetve habszivacsból készült kis csákányt ragasztottak, a – “Helység kalapácsát”! Nyíregyházán is lelkes csoport képviselte a kifosztott hitelesek érdekeit. Pécsett belevaló csapat állt össze, nem először, mint tudjuk és nyújtottak be petíciót az ügyészségre. Gyulán pedig ellentmondást nem tűrően vonták felelősségre a végrehajtót.
Látható , hogy az egész országot sújtó problémát országos szintű összefogással kell megoldani. Mára sok mindennel tisztában vagyunk, ismerjük a jogainkat, tudjuk, hogy becsaptak minket és ezt megerősítették már a felsőbb szinten is.
Azt nem értjük, hogy akkor miért nem teszik meg a megfelelő lépéseket? Miért nem foglalkoznak az igazi bűnösökkel, miért nem veszik figyelembe a feljelentéseinket? Végül a legfontosabb, miért engedik kilakoltatni az embereket addig, amíg nem tisztázódik ennek az ügynek a jogi háttere? Mi mindenesetre maradunk, harcolunk, kérdezünk, követelünk és az összes eszközzel élni fogunk, hogy igazunkat érvényre juttassuk, ugyanis már lehetőségünk nem maradt az életben maradásra. Várjuk minden devizahitellel küzdő magyar társunk támogatását, álljatok be ti is a sorba, álljatok ki magatokért!
Radikális Bankellenes Csoport, – az Otthonvédelmi Tanács tagja
Az alábbi galéria képeit, az országos demonstráció helyszínein készítették a résztvevők:
A petíció:
Petíció Magyarország legfőbb ügyészének
Szabad Riport Tudósító Iroda

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése