2013. szeptember 4., szerda

Magyarázatot vár az e-útdíjra Orbánéktól az Európai Bizottság

A magyar autópályadíj-rendszer több ponton nem felel meg a követelményeknek – közölte Siim Kallas, az Európai Bizottság közlekedési biztosa. A kormány magasabb díjakat vezetett be, mint amiket ígért. Az Európai Bizottság értékelése szerint a Magyarországon július 1-jétől alkalmazott útdíjrendszer nem felel meg a közösségi irányelveknek – írja a Népszabadság szerdai számában.
A lap írása szerint a Siim Kallas, az Európai Bizottság közlekedési biztosa, alelnöke által jegyzett vélemény alapján a magyar autópályadíj-rendszer több ponton nem felel meg a követelményeknek.
Az újság többi között példaként említi, hogy a bizottság szerint az úthasználati díjak lényegesen magasabbak a kormány által tavaly novemberben, majd 2013 februárjában bemutatott díjszámítási modellből levezethető összegeknél, illetve nincsenek a modell használatához elengedhetetlen alapvető adatok.
A Népszabadság értesülése szerint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium még tanulmányozza az augusztusban postázott állásfoglalást. Úgy tartják: “a támadás” beleillik a magyar ügyeket övező brüsszeli hangulatba, és a hiba nem a működésének első két hónapjában 27,35 milliárd forintot hozó díjrendszerben, hanem bizottsági “készülékekben” van – írja a Népszabadság.
(HVG)

Bal-Rad komm : Természetes véleménye a döbrögista csürhének, hogy a hiba az nem az ő készülékükben van! Hiszen az ő készülékük-amely a világ legmagasabb útdiját markolja ki a szállitmányozók zsebéből, és havonta tizenötmilliárd forint ingyenpénzt darál be a döbrögista konyhára-csakis kiválóan működhet.
Minden más egyéb zörej, ami a készülékből kihallatszik, az nem egyéb, minthogy valakik galád módon szeretnék akadályozni a pénzdaráló működését, és a döbrögista maffia gyarapodását. Azok a fuvarozók pedig, akik morognak a gépezet remek működése láttán, “magyarellenes” brüsszeli ügynökök, akik a Tündérmese bemocskolásán ügyködnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése