2013. szeptember 1., vasárnap

SZÍRIA VALÓJÁBAN IRÁNRÓL SZÓL



____________________________________________
Miről van szó? Azt mindenki látja, hogy Szíria az két egymással versengő nagyhatalmi tömbök játékszere és játszmája lett, a térség uralása miatt. Az oroszoknak Szíriával jó negyven éves kapcsolatuk van és a szírek egy kikötőt is biztosítottak számukra, a jelenlegi Assad elnök apja által, aki korábban volt elnök. Abban az időben a Szovjetunió védőszárnyai alatt volt Szíria, de a SZU bukása után is megmaradtak az orosz kapcsolatok és az oroszoknak a tengeri kijutás mindennél fontosabb. Valójában az orosz-amerikai viszony is a szíriai helyzet miatt romlott meg, mert Kína és az oroszok megvétóztak minden amerikai támadási szándékot.
Most Amerika előjött a háborús fenyegetésekkel, de ezt visszavonták, mert Irán, Kína és az oroszok azonnal üzentek nekik, ne szórakozzanak már, mert Izrael ebben ez esetben rakétákat fog kapni, amit nem tud kivédeni még a „vaskupola” rendszerük sem és ezt még „Gyurikám” is megerősítette. Viszont csúnya dolog volt, hogy a tévékben „Gyurikám” Usraelnek szurkolt, a szír ügyben, ahelyett hogy azt mondta volna, hogy ez a vegyi támadás cirkusz Usrael műve volt. Hiszen ilyen fegyvereket csak Amerika és pár nyugati állam tud csinálni és annak idején Saddam Husseinnek is ők adtak ilyet, hogy Irán ellen vessék be, amit meg is tettek, az akkori háborúban. Amerika és Izrael dörzsölte a kezét a szíriai polgárháború kitörése miatt, mert nekik ez nagyon fontos, hogy a háborús helyzetet elhúzzák, egy válsággócot hozzanak létre ami közben Szíria megroppan és emiatt Libanont és Iránt is könnyebb lesz majd provokálni. Másrészt a cionista mohóság jellemzőjeként az egyiptomi Morsi eltávolítása után vérszemet kaptak, hogy most kaparintsák meg maguknak Szíriát. Csakhogy ez a vegyi támadás provokáció erre nem alkalmas. Kérdés, hogy az ENSZ szakértők mit fognak kimutatni? Gyanítható, hogy a bevetéssel nem Angliát és az USA-t fogják megnevezni. Ki az a hülye, aki elhiszi azt, amit a hazai cionhírekben mondanak, hogy Damaszkusz külterületén Assad elnök, saját fajtáját, gyerekeket és civil lakosokat öl meg gázzal....Mintegy 1200 áldozat lett a külföldi terroristák miatt, akik azzal lettek híresek, hogy szívet vágtak ki és megették videózás közben és rozsdás késsel keresztény papok nyakát vágták el élve, szintén videózva. Közben az oroszok is odavezényeltek egy kisebb flottát, de nem úgy verik a cigányt, ahogy ezt a hazai hírekben leadják. Egyelőre kötélhúzás folyik, de Amerika ezerszer meggondolja, hogy csinál-e bombatámadást Szíria ellen, hiszen ott a kamikáze szír pilóták azonnal az amerikai hajókra vetik magukat és még amit el sem tudunk most képzelni és hogy Izrael is fog rakétákat kapni, az is biztos. Tehát nyugi...nyugi....Bár ma azt jelentették hogy „ismeretlen” jelű gép gyújtóbombát dobott gyerekekre, amit a BBC helyszínen fölvett és leadta a világban...Hogy lehet az, hogy a hazai hírekben ezek a BBC videók sosem szerepelnek? Igen érdekes, hogy a szír kormány megengedi ennek a cionista gengszterbandának, hogy náluk forgassanak. Óriási eredmény, hogy oda jutottunk, hogy Amerika és a Nyugat kalandor politikáját már ellensúlyozni tudják más nagyhatalmak és országok. Időközben kiderült az is, hogy valójában nincs szíriai „ellenzék”, hanem ezek a nyugat által fölfegyverzett terroristák, kis létszámú zsoldosok. Nem valószínű, hogy Amerika Kínával és az Orosz Medvével össze merne akaszkodni.
Az orosz videó azt bizonyítja, hogy a nyugati zsoldosok lőnek ki vegyi töltetet.
FELTÉTELEZÉSEK A GÁZRÓL
1- A mérgezés nem lehetett olyan koncentrációban jelen, amely katonai felhasználású ideggázra utalna. Abban az esetben ugyanis az orvosok, segítők és a felvételeket készítők mind súlyosan mérgeződtek volna védőruha hiányában. A katonai felhasználású ideggáz ugyanis a sérültek bőrén és ruháján hátramaradva súlyosan mérgez, sérülteket és áldozatokat ilyen esetben csak NBC ruházatban lehet megközelíteni, amit azonban a felvételeken senki nem visel és mégis tünetmentes.
A felvételeken látott tünetek nem állnak össze egy kórképpé, a mustár, vagy a VX és szarin ideggázok ártalmaira nem jellemző a fulladozás és a nehézkes levegővétel, nem látszik a pontszerű pupilla sem, amely központi idegrendszert támadó gázok kísérője. A felvételek elemzéséből számukra az következett, hogy nem katonai felhasználású vegyi anyaggal történt a támadás - nem olyannal amivel Assad rendelkezik. Lehetséges, hogy ipari vegyianyag szabadult ki a harcok következtében, vagy házilag előállított vegyi fegyvert vetettek be, amely csak kis mennyiségben tartalmazhatott valamilyen katonai raktárból zsákmányolt hatóanyagot.
2- Ha történt vegyi támadás annak ki a legvalószínűbb elkövetője? Arra nincs bizonyíték, hogy az Assad rezsim bármikor bevetett volna ilyen fegyvereket, ellenben többször kijelentette, hogy ilyet nem tervez, a mostani támadást is tagadta, hogy ő vitte volna végbe. A felkelők azonban, már vetettek be a polgárháborúban ilyet 2013 márciusában, minderről akkor Carla del Ponte is beszélt, az Egyesült-Államok abban az esetben is a kormányt tette felelőssé. A felkelők augusztus 23-án ugyanakkor már fenyegettek vegyi fegyverek bevetésével, miközben olyan videó is forgalomban van, amin barkácstechnológiával elkészített, vegyi fegyvert célba juttató eszközök működését demonstrálják a felkelők.
3- Kinek állt érdekében?
Assad folyamatosan teret nyert, a felkelők szorultak vissza, semmilyen szükség nem indokolt egy ilyen támadást. Azt is köztudott volt, Obama deklarálta, hogy a tömegpusztító fegyverek bevetése az a „vörös vonal”, amelyet amerikai katonai beavatkozás követ. A felkelők viszont egyre roszabb helyzetben vannak, nekik kapóra jön az amerikai légicsapás, amely időhöz juttatja őket, amíg a légicsapások miatt Assad csapatai elrejtőznek, fő vezetési pontokat kiürítenek, és valamennyire (bár a támadások nem lehetnek nagy volumenűek) az ország katonai infrastruktúrája is pusztul. Az ideggáztámadás minden előnye a felkelőknél van, míg minden hátránya Assadnál. Az ésszerűség és a logika amellett szól, hogy ezt a támadást nem Assadék követték el.
(hunhír, részlet)
OBAMA IZZADNI FOG A KÖZELI HÓNAPOKBAN
Mohammad Ali Dzsafari az ISNA iráni hírügynökség jelentése szerint úgy fogalmazott: illúzió, ha az amerikaiak úgy gondolják, hogy a térségbeli katonai beavatkozás Szíriai határain belül korlátozott marad. Figyelmeztette az Egyesült Államok szövetségeseit, hogy amennyiben részt vesznek egy ilyen katonai akcióban "az nemzetbiztonságukat korlátozná". Dzsafari megismételte azokat a fenyegetéseit is, amelyeket néhány nappal ezelőtt Izraellel szemben hangoztatott. A gárdaparancsnok csütörtökön Izrael azonnali lerombolásával fenyegetőzött arra az esetre, ha az Egyesült Államok támadást intéz Szíria ellen. Mohammad Ali Dzsafari már akkor megfenyegette az Egyesült Államokat is, hangoztatva, hogy az esetleges támadás egy "második Vietnamot" jelentene Amerika számára. Dzsafari figyelmeztette Washingtont, hogy - mint kijelentette - egy költséges és elnyújtott háborút kockáztat akkor, ha beavatkozik Szíriában. "Szíria veszélyesebb és halálosabb csatamezővé válhat az Egyesült Államok számára, mint a vietnami volt" - fogalmazott a hadseregtől függetlenül működő, több mint 100 ezer fős iszlám gárda parancsnoka. Irán Szíria fő szövetségese. Teherán a szíriai felkelőket vádolta az augusztus 21-én történt, több száz halálos áldozatot követelő, állítólagos vegyifegyver-támadás végrehajtásával. (hvg, részlet)
HÁTTÉR
A HVG, az MTI-től vette át a cikket. Az MTI, meg az iráni hírügynökségtől, amit a PressTV is lehozott, de a hazai tévé és rádióhírekben elhallgatják ezt a hírt is. A CNN élőben adta Obama mai sajtótájékoztatóját arról, hogy támadni készül, de előbb még a kongresszus beleegyezését is kéri, de ez lehet, hogy bajos lesz. Az adásból látszott, hogy Obama egy nevetséges szerepet játszott el. Látszott rajta hogy nem azt mondja amit gondol a szíriai helyzetről, hanem amit előre lediktáltak neki cion bölcsei. Amerika hajókat azért vezényelt Szíria közelébe, mert ez kell a műsorhoz, ami elég bajos lesz, hiszen a bombázó gépek állítólag Törökországban fognak fölszállni, mert az van legközelebb Szíriához és a török miniszterelnök, Erdogan kijelentette, hogy ők Assad megbuktatására készülnek, ami nevetséges elgondolás a mostani helyzetet ismerve. Irán azonnal küldöttséggel támogatta meg Assadot. Putyin a legkeményebb üzeneteket küldözgeti Obamának. A lényegről viszont hallgatnak a hazai hírekben, miszerint Obamától a csatlósai elpártoltak. A NATO nem akar bajt hozni magára és nem támogatja Amerika támadását, Kanada sem, ami igen nagy szó. Ausztráliában tüntetnek Amerika ellen. A németek is egyből be....tak, mivel jönnek ott a választások és az sokkal fontosabb kérdés nekik, mint a sziriai kaland. Az angolok is nyetet mondtak, amire nem volt még példa 300 éve, hogy a kormánypárt leszavazza a kormányfőjét. Ez a szír helyzet a cionista birodalom és az ellenségeiknek az összecsapásáról szól. Nemcsak a térségbeli befolyásról, hanem az ideológiai harcról is szól. Amerika abban sántikál, hogy a bombázások jó ürügyet szolgáltatnának arra, hogy „tévedésből” egy iráni atomerőművet is lebombázzanak. Csakhogy Obama és körei is jól tudják, hogy elég egy amerikai bombázás Szíria ellen és a rakéták záporozni fognak Izraelre. Még két hét mire megmondják az ENSZ vegyi ellenőrök eredményeit és addig Obamának is meg kéne győzni a kongresszust, ami nem lesz könnyű, inkább lehetetlen. Addig is Amerika megpróbálja még eljátszani a világ vezető hatalmának a szégyenteljes szerepét. Nagy eredmény, hogy Obama már az ENSZ BT-re sem számíthat, sőt most az ENSZ főtitkára is beszólt neki, hogy ellenzik a támadást. Sok jel arra mutat, hogy Amerika rosszul fog kijönni ebből a kalandból. De ezt miért nem mondja meg előre az okos Gyurikám? Ki az az ostoba, aki azt hiszi, hogy pár bombával meg lehet törni azt a Szíriát, amit az oroszok teletömtek már fegyverekkel és rakétákkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése