2013. október 19., szombat

Az orosz hadsereg 2014-re vezető szerepet fog betölteni

Az orosz katonai pilóták és tengerészek felkészítése jövőre a vezető szerepet betöltő hadseregek szintjére fog lépni – jelentette be az újságíróknak Szergej Sojgu orosz honvédelmi miniszter.

Sojgu hangsúlyozta, hogy a 2014-es valamint a 2015-2016-os év költségvetését a részletekig megtervezték. „Ez az orosz hadsereg fejlesztésének, modernizációjának és felszerelésének folytatása. Teljes mértékben szinkronizáljuk a fegyverszállítmányokat, a katonai technikát az őket felhasználó infrastruktura felkészítésével” – mondta Sojgu.
Oroszország Hangja

Putyin úgy véli, hogy a harcművészetek segítenek hinni magunkban
Vlagyimir Putyin orosz elnök köszöntötte a pénteken elkezdődött Harcművészetek Világjátékainak résztvevőit és vendégeit és filozófiának nevezte a harcművészetet, amely segít hinni magunkban.

"A ringben, a szőnyegen és a tatamin csak te vagy és az ellenfeled. A legjobbnak lenni egy kompromisszumok nélküli és igazságos küzdelemben nagyon sokat ér" - mondta Putyin, aki maga is a dzsúdó nagymestere.

A szentpétervári játékokon szeptember 18 és 26 között a versenyzők 15 számban mérhetik össze tudásukat. Az orosz válogatott eddig 9 érmet szerzett.
Oroszország Hangja.


Az orosz kapcsolatok megerősítése a dél-amerikai partnerekkel nincs összefüggésben Szíriával

Az orosz kapcsolatok megerősítése a dél-amerikai partnerekkel a katonai-technikai együttműködés területén nem hozható összefüggésbe a szíriai eseményekkel – mondta az újságíróknak Szergej Sojgu orosz honvédelmi miniszter.

Sojgu emlékeztetett, hogy a szíriai közelmúltbeli eseményekkel kapcsolatosan a nemzetközi közösségnek felmerültek bizonyos kérdései, amelyek megkérdőjelezték az ENSZ szerepét ebben a helyzetben. „Most, az orosz elnök és Oroszország diplomáciai lépései után egy olyan nézet alakult ki, hogy a vezető szerepet mégis az ENSZ-nek kell betöltenie” – mondta Sojgu.

http://hungarian.ruvr.ru/2013_10_19/Az-orosz-kapcsolatok-megeros-tese-a-del-amerikai-partnerekkel-nincs-osszefuggesben-Sz-riaval/

Oroszország és India kapcsolata a katonai-technikai együttműködés területén egy új szintre lépett

Oroszország és India kapcsolata a katonai-technikai együttműködés területén az „eladó-vásárló” szintről egy új szintre lépett, amely magában foglalja a közös fejlesztésű és előállítású katonai projekteket – jelentette be Manmohan Singh indiai miniszterelnök az újságíróknak adott interjújában oroszországi látogatása előtt, amely október 20-án kezdődik.

„Tanulmányozzuk egy ötödik generációs vadászgép és egy többcélú szállító repülőgép kidolgozásának tervét” – mondta Singh.
Október 21-én Singh Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozik. A tárgyalás egyik fő témája a katonai-technikai együttműködés lesz.

http://hungarian.ruvr.ru/2013_10_19/Oroszorszag-es-India-kapcsolata-a-katonai-technikai-egyuttmukodes-teruleten-egy-uj-szintre-lepett/



Oroszország és Brazília együtt hódítják meg az űrt

Oroszország együttműködést ajánlott Brazíliának az űrkutatás területén, különös tekintettel a műholdak és az űrkutatási programok közös létrehozására – jelentette be az újságíróknak Szergej Sojgu orosz honvédelmi miniszter.

Sojgu elmondta továbbá, hogy Oroszországnak és Brazíliának jó lehetőségei vannak a katonai-technikai együttműködésre a légvédelmi rendszerektől kezdve az ötödik generációs repülőgépekig.
A dél-amerikai fegyverpiac perspektíváinak erősítésével kapcsolatban a miniszter megjegyezte, hogy a Peruban és Brazíliában tett orosz ajánlat nem gyengébb más országok javaslatainál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése