2013. október 19., szombat

Utcára vonultak a büszke romák

Szombaton délután első alkalommal rendezték meg A Roma Büszkeség Napját Budapesten. Százak vonultak fel a kirekesztés és a diszkrimináció ellen.

A józsefvárosi Mátyás tértől a Blaha Lujza térig haladó menet résztvevői között több politikus is jelen volt, így demonstrálva a cigányok törekvései mellett. A szervezők célja az, hogy a roma társadalom végre büszke legyen az értékeire, amellett, hogy folyamatosan fel kell hívni a figyelmet az összefogásra. Szinte az összes roma szervezet képviseltette magát az eseményen. Európa-szerte 2011 óta, nálunk először tartottak ilyen felvonulást. Vidos Mihály riportja.
Hír 24

Helyszínen lévő tudósítónk szerint körülbelül 1-2 ezren vehettek részt azon a szombat délutáni felvonuláson, ami a romák emberi méltóságáért és állampolgári jogaiért indult Budapesten. Az Ide Tartozunk! roma közösségi hálózat által Roma March, a roma büszkeség napja néven szervezett felvonulás a VIII. kerületi Mátyás térről indult a Blaha Lujza tér felé, érintve a II. János Pál pápa teret. A téren beszédek nem voltak.
(Index)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése