2013. november 12., kedd

Csak a kilakoltatási moratórium lépett érvénybe! – De a végrehajtások tovább folynak

Mind a devizahitelesekre, a számlaadósokra és az önkormányzati lakások bérlőire is érvényes a kilakoltatási moratórium – De mi lesz azután? – Hiszen a végrehajtási eljárások továbbra is zavartalanul folytatódnak.

- A Végrehajtói kamara közleménye az MTI-nek -
Végrehajtó“Az ingatlanárverezést követően, az idén 250-280 alkalommal került sor tényleges kilakoltatásra” – közölte a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében, amelyben felhívta a figyelmet arra is, hogy a kilakoltatási moratórium 2014. április 30-ig tart.
Kiemelik: “Ez alatt az időszak alatt a kilakoltatások szünetelnek, – azonban az ingatlan-végrehajtási eljárásokhoz kapcsolódó ügyek intézése a megszokottak szerint tovább folyik.”
A kamara közleményében ismerteti: “A végrehajtási ügyek többsége továbbra is “kis követelés”, amely nem éri el a százezer forintos összeghatárt, az 500 ezer forint feletti követelések mindössze 20 százalékot képviselnek. A devizahitelekhez kapcsolódó végrehajtási ügyek száma a tévhitekkel ellentétben az összes végrehajtási ügy 1 százalékát tették ki az idén – jegyzik meg…”
(A Szabad Riport megjegyzése: Mi, azért még emlékszünk a kamara egy régebbi közleményére, melyben leírják, hogy egy évben 500 ezer, (félmillió!) végrehajtási ügy indul! – Ennek 1 százaléka: 5 ezer. – Ez 5 ezer újabb családot jelent, kik bezuhannak a végrehajtási eljárások poklába).
“Az úgynevezett “kis követelések” többnyire közüzemi tartozásból – víz-, áram-, gázdíj, valamint mobilszolgáltatóknál és parkolótársaságnál be nem fizetett tartozásból – állnak össze” – folytatódik a kamara közleménye.
Emlékeztetnek arra is, hogy; A kilakoltatási moratórium az Országgyűlés november 5-i döntése alapján 2014. április 30-ig tart. A moratórium kezdő időpontja december 1-jéről, – a módosító jogszabály kihirdetésének másnapjára változott, 2013. november 9-e lett.
“A törvény alapján időt nyernek azok is, akik ellen a közüzemi tartozásaik miatt indult végrehajtás, vagy akiknek az önkormányzat felmondta a bérleti szerződését. Így azonban az önkéntes teljesítéssel járó törvényi kedvezmények április 30-át követően már nem vehetők igénybe. Az adósoknak ezt az időt érdemes kihasználniuk arra, hogy a jövőbeni lakhatásukat megoldják” – fejezte be tájékoztatását a kamara.
Nos, a kamara közleményéből éppen ez a kedvenc részünk; az utolsó mondatuk. Csak nem tudták kihagyni. Ez a végtelen jóindulat, cinizmus és burkolt fenyegetőzés nagyon is jellemző rájuk:
“Az adósoknak ezt az időt érdemes kihasználniuk arra, hogy a jövőbeni lakhatásukat megoldják.” – Mást nem is vártunk a kamarától.
Ember! – Hová a bánatba mehetne az, akit a nemfizetése, a szegénysége miatt lakoltatnak ki majd a választások után? – Amikor dömpingszerűen indulnak majd a kilakoltatások! – Hiszen a moratórium ideje alatt a végrehajtási ügyek intézése nem szünetel! Addigra felgyülemlik minden ügy és lényegesen több lesz a kilakoltatás, mint eddig bármikor.
Ej, de karcolgatják a nép tűréshatárát, de karcolgatják. Nem tudják, mit cselekszenek, mekkora bajok okozói lesznek. De majd megtudják…
MTI – Szabad Riport Tudósító Iroda

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése