2014. január 26., vasárnap

Ismét egy külpolitikai égés

Jelen hatalom már megint bemutatta mekkora szakértők a politikához. A Fidesz nem politikai, hanem gazdasági-hatalmi tömörülés, és mint ilyen nem is igazán ért a politikához. Semmi következetesség nincs benne, sodródik a világgal, és ott próbál horgászni, ahol éppen lehet.
A legújabb "zseniális" ötlet, hogy a magyar állam pénzt ad Szíriának, főként egészségügyi és humanitárius célokra 100 000 eurót. Komolyan belegondolva a történtekbe, ez már-már olyan , mintha a magyar kormány ágyékon rúgná saját magát. Annak idején, még a keleti nyitás előtt (mert ugye a Fidesz keleti nyitása nem oly régi történet) amikor a szíriai háború kitört, hazán elsőként dobta ki az országból a szír nagykövetet. Mert a magyar bábkormány nyelve nagyon fürge, túl kellett tenni mindenkin, a leggyorsabban kellett gazdáiknak bizonyítani.
Nos politikai analfabétáink nagy szorgalmukban elsőként kihajították a nagykövetet, most, hogy a keleti nyitás megtörtént, elsőként szaladnak kiköszörülni a csorbát, ezt leginkább pénzzel próbálják, hiszen az az ő értékmérőjük. Pár hónappal ezelőtt megírtuk, hogy kíváncsiak leszünk, a magyar kormány hányadikként fut majd Damaszkuszba egy kis pénzért és üzletért, mivel mára szinte biztosra vehető a volt rendszer fennmaradása. Olyan vastag a képükön a bőr, hogy fel sem veszik, mennyire megalázó és égő helyzet ez.
Azok számára azonban, akik a politika világában mozognak, mindez csak egyet bizonyít. Olyan erő irányítja hazánkat, amely nem politikai, semmi kül- vagy belpolitikai stratégia nincs benne. Nem hű senkihez, és nem foglalkozik semmi mással, csak azzal honnan lehet egy kis üzletre szert tenni.

http://www.hidfo.net/2014/01/26/ismet-egy-kulpolitikai-eges

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése