2014. február 2., vasárnap

A gyorséttermi ételek olyanok, mint a heroin


A gyorséttermi ételek a drogokhoz hasonló függőséget okoznak, ezt kutatásokkal is bebizonyították. Dr. Paul Kenny, a floridai Scripps Research Institute munkatársa a kísérletek befejeztével a következőképp nyilatkozott: „Elveszted az uralmat. Ez tipikus függőség.”
A tesztek alatt három csoportnyi egéren vizsgálták a gyorséttermi eledelek okozta káros hatásokat, amelyek az agyra gyakorolt befolyása felér az ajzószerek okozta „boldogsággal”. Az első adag egérnek egészséges táplálékot adtak, a másodiknak kevesebb mértékű egészségtelen élelmiszert, és az utolsó csoporthoz tartozó rágcsálóknak csak fast-food szerű ennivalót.
A végeredmény megdöbbentő volt: az első két csoportnál nem tapasztaltak különösebb változást, viszont az egészségtelenül étkezők agyában az a rész stimulálódott, amely a drogok fogyasztásánál, például a heroinnál jelentkezik. Ez, a függőség mellett boldogságot is okoz.
Így történt, hogy már öt nap után megszokták a gyorséttermi étkeztetést, és habár nem voltak éhesek, csupán a boldogságért fogyasztották.
Tehát ha huzamosabb ideig, rendszeresen fogyasztunk ilyenszerű étkeket - hamburgert hasábburgonyát, olcsó kolbászt, fánkot, előre legyártott szendvicseket, hot-dogot és még sorolhatnánk -, akkor pont olyan függővé válhatunk, mint a drogokkal élők, ami tudjuk hová vezethet. Ne hagyjuk, hogy gyermekeink úgy nézzenek ki, mint az illusztráción látható kisfiú!

(uh.ro nyomán - Kitartás.net)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése