2014. július 14., hétfő

Kárpát-medencei középiskolások a Rákóczi Szövetség táborában

Közel 450 Kárpát-medencei középiskolás vesz részt Sátoraljaújhelyen a Rákóczi Szövetség táborában július 14. és 20. között.
rakoczi szovetseg tabora
15. alkalommal rendezi meg Sátoraljaújhelyen a Rákóczi Szövetség Kárpát-medencei középiskolás táborát, „Magyar tanárok és diákok találkozója a Magyar Kálvárián" címmel.
A rendezvényre július 14-20. között kerül sor 70 középiskola 450 diákja és tanára részvételével. A táborba az a 206 Kárpát-medencei középiskola kapott meghívást, ahol ifjúsági szervezete működik a Szövetségnek.
A tábor célja a magyar identitás és a Kárpát-medencei magyar összetartozás tudat erősítése, minél több emberi és intézményi kapcsolat létrejöttének elősegítése a Kárpát-medencei tanárok és diákok között, illetve egy tartalmas nyári kikapcsolódás biztosítása.
Az egy hetes tábor programjában szerepel többek között, kassai kirándulás, előadások, sport és szavaló verseny, színelőadás, koncert, sárospataki és borsi látogatás, túra a Magyar Kálvárián.
A tábort Mátrai Márta az országgyűlés háznagya, Bíró László tábori püspök és Orosz Ildikó a beregszászi II. Rákóczi Ferenc főiskola elnöke nyitja meg.
A tábor résztvevőinek költségét a Rákóczi Szövetség magára vállalja.
A rendezvény helyszíne: Várhegy Üdülő (3980 Sátoraljaújhely, Oremus út 10. www.zemplen.hu/varhegy)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése