2014. november 4., kedd

Az allergiaszezon végére

Tudjuk, hogy erre az esztendőre talán már elmúlt az allergiás veszély, de egy lelkes olvasónk hívta fel figyelmünket egy sokaknak enyhülést hozó termékre, ami egy mérnökházaspár szellemi tulajdona.  Parlagfűből készít lekvárszerű terméket és olajat Csubák Mária vegyészmérnök és férje.
A termék jótékony hatással bír az emberi szervezetre, a többi között kiválóan lehet vele kezelni az allergiás panaszokat is. A parlagfűről kevesen gondolnák, hogy ennek a gyomként kezelt növénynek hasznos tulajdonságai is lehetnek. Még inkább meglepődnének, ha ismernék a legújabb kutatási eredményeket, melyek számtalan betegség esetén bizonyítják összetevőinek terápiás hatását. Éppen az allergiára van jótékony hatással. A parlagfű zöldhajtásaiból készült „lekvár” az immunrendszer erősítésére, a szervezet méregtelenítésére, illetve az allergia kezelésére rendkívül alkalmas. A parlagfűolaj gazdag telítetlen zsírsavakban, ennek köszönhetően jó hatással van az érfalak permeabilitására és a szervezet koleszterinháztartásának szabályozására is – fejtette ki Csubák Mária vegyészmérnök. Hozzátette, Magyarországon a parlagfű ilyen módú felhasználása újdonságnak számít, gyógynövényként azonban már az indiánok is használták. Az elkészítési módokkal kapcsolatban azt mondta, a lekvárszerű sűrítményt a friss hajtásokból készítik, amely rendkívül keserű, ám a szervezetre igen kedvező hatást gyakorol. Az olajat ezzel szemben beérett parlagfűmagból hidegen történő sajtolással állítják elő. Az allergiaszezon kapcsolatban a vegyészmérnök hangsúlyozta, a termékeket 2-3 hónappal az idény előtt el kell kezdeni fogyasztani, hogy a szervezet felkészülhessen rá.
A termékben az a legjobb, hogy ugyan tőlük rendelhető is, de elsősorban közkincsé szeretnék tenni, hiszen ez mindenki számára elérhető áldomás a természetből.... - és teljesen ingyen, csak elkészíteni és használni kell a leírtak szerint.
Bíró Dalma

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése