Tudjuk,
hogy erre az esztendőre talán már elmúlt az allergiás veszély, de egy
lelkes olvasónk hívta fel figyelmünket egy sokaknak enyhülést hozó
termékre, ami egy mérnökházaspár szellemi tulajdona. Parlagfűből készít
lekvárszerű terméket és olajat Csubák Mária vegyészmérnök és férje.
A
termék jótékony hatással bír az emberi szervezetre, a többi között
kiválóan lehet vele kezelni az allergiás panaszokat is. A parlagfűről
kevesen gondolnák, hogy ennek a gyomként kezelt növénynek hasznos
tulajdonságai is lehetnek. Még inkább meglepődnének, ha ismernék a
legújabb kutatási eredményeket, melyek számtalan betegség esetén
bizonyítják összetevőinek terápiás hatását. Éppen az allergiára van
jótékony hatással. A parlagfű zöldhajtásaiból készült „lekvár” az
immunrendszer erősítésére, a szervezet méregtelenítésére, illetve az
allergia kezelésére rendkívül alkalmas. A parlagfűolaj gazdag
telítetlen zsírsavakban, ennek köszönhetően jó hatással van az érfalak
permeabilitására és a szervezet koleszterinháztartásának szabályozására
is – fejtette ki Csubák Mária vegyészmérnök. Hozzátette,
Magyarországon a parlagfű ilyen módú felhasználása újdonságnak számít,
gyógynövényként azonban már az indiánok is használták. Az elkészítési
módokkal kapcsolatban azt mondta, a lekvárszerű sűrítményt a friss
hajtásokból készítik, amely rendkívül keserű, ám a szervezetre igen
kedvező hatást gyakorol. Az olajat ezzel szemben beérett parlagfűmagból
hidegen történő sajtolással állítják elő. Az allergiaszezon
kapcsolatban a vegyészmérnök hangsúlyozta, a termékeket 2-3 hónappal az
idény előtt el kell kezdeni fogyasztani, hogy a szervezet
felkészülhessen rá.
A
termékben az a legjobb, hogy ugyan tőlük rendelhető is, de elsősorban
közkincsé szeretnék tenni, hiszen ez mindenki számára elérhető áldomás a
természetből.... - és teljesen ingyen, csak elkészíteni és használni
kell a leírtak szerint.
Bíró Dalma
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése