A gabonapehely-
gyártás több milliárd dolláros iparág. Nem publikált tanulmányok
kimutatták, hogy azok a patkányok, amelyek csak a gabonafélék dobozát
rágták szét tovább éltek, mint azok, amelyek magát a gabonapelyheket
fogyasztották. Nem döbbenetes?
A
nagyvállalati élelmiszeripar a sok lobbistának köszönhetően sikeresen
eltitkolta eddig az összes olyan kutatást, amely felhívja a figyelmet a
hideg gabonafélék fogyasztására.
Az
egészséges reggeli tápanyagokban gazdag, igazi élelmiszer! Ilyen a bio
tojás, a nyers turmixok, a friss bio zöldséglé, az áztatott zabpehely
vagy “kása” és a nyers, legeltetett állatok teje.
A gabonapehely- gyártás az egyik legnagyobb profitot hajtó iparág
A
dobozos reggeliző gabonapelyhek iparága az egyik legprofitorientáltabb
az élelmiszeriparban. A pár forint értékű gabonát pelyhekké és egyéb
formákká extrudálják és több száz forintért adják el színes dobozokban.
Az extrudálás folyamata
Az
extrudálási folyamat nagy hőt és nyomást használ arra, hogy a
gabonapelyhek és egyéb alakzatok létrejöjjenek. Ez a feldolgozás
megváltoztatja a gabonafehérje molekuláris szerkezetét, egy neurotoxint
hozva létre. Az extrudálással végzett folyamat ugyanaz, mind a bio-és a
hagyományos gabonafélék esetében. A feldolgozás elpusztítja a gabonában
található legtöbb tápanyagot, ehhez pedig még hozzájárulnak az
egészségtelen szintetikus vitaminok, amelyekekkel dúsítják a gabonát.
Mivel a gabonafélék általában teljes kiőrlésű gabonát is tartalmaznak,
ezek általában mérgezőbbek és többet ártanak a fogyasztók számára. A
hagyományos gabonafélék e mellett gyakran tartalmaznak genetikailag
módosított összetevőket, valamint nagyon sok cukrot és veszélyes
mesterséges adalékanyagokat.
Amit a vizsgálatok mutatnak
Stitt
egy 1942-ben végzett kísérletet ír le, amit egy gabonapehely gyártó cég
végzett el, azonban az eredményeket az irodában elzárva tart
ották
a fogyasztók elől. A tanulmányban négy csoport patkányt vizsgáltak.
Mindegyik csoportnak más volt az étrendje. Azok a patkányok, amelyek
vitaminokat, vizet és puffasztott búzát kaptak, két héten belül
elpusztultak. Azok a patkányok akik fehér cukrot és vízet fogyasztottak,
egy hónapig éltek. Azok a patkányok akik csak vizet és vitaminokat
kaptak, két hónapig éltek, míg a teljes kiőrlésű gabonát, vizet és
vitaminokat kapó patkányok több mint egy évet éltek.
Egy
másik, nem publikált kísérletben- amelyet 1960-ban, a University of
Michigan-en végeztek- 18 laboratóriumi patkányt három csoportra
osztottak. Azok a patkányok, akiket kukoricapehellyel és vízzel
tápláltak, először haltak meg és először mutattak kóros viselkedési
formákat is: harapdálták egymást és görcseik voltak.
A második csoport, akik csak a gabonapelyhek kartondobozát és vizet kaptak, másodjára haltak meg alultápláltság miatt.
A
kontroll csoport, akik patkánytápot és vizet kaptak, jó egészségi
állapotban maradtak az egész kísérlet során. A meglepő eredmény az volt,
hogy azok a patkányok, amelyeket csak a gabonapehely kartondobozával és
vízzel tápláltak tovább éltek, mint amelyek magát a kukoricapelyheket
fogyasztották.
Na akkor mi a reggeli?
Források:
http://www.westonaprice.org
http://www.westonaprice.org/basics/principles-of-healthy-diets
http://www.naturalnews.com/033838_breakfast_cereals_GMOs.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése