2011. október 11., kedd

A gabonapehely

A gabonapehely- gyártás  több milliárd dolláros iparág. Nem publikált tanulmányok kimutatták, hogy azok a patkányok, amelyek csak a gabonafélék dobozát rágták szét tovább éltek, mint azok, amelyek magát a gabonapelyheket fogyasztották. Nem döbbenetes?
   https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQJHc6SIDiobfM0TfgZIs1cPJmZrVagsPxBPU0fjp0c1WK5kZfM
A nagyvállalati élelmiszeripar a sok lobbistának köszönhetően sikeresen eltitkolta eddig az összes olyan kutatást, amely felhívja a figyelmet a hideg gabonafélék fogyasztására.
Az egészséges reggeli tápanyagokban gazdag, igazi élelmiszer! Ilyen a bio tojás, a nyers turmixok, a friss bio zöldséglé, az áztatott zabpehely vagy “kása” és a nyers, legeltetett állatok teje.

A gabonapehely- gyártás az egyik legnagyobb profitot hajtó iparág

A dobozos reggeliző gabonapelyhek iparága az egyik legprofitorientáltabb az élelmiszeriparban. A pár forint értékű gabonát pelyhekké és egyéb formákká extrudálják és több száz forintért adják el színes dobozokban.

Az extrudálás folyamata

Az extrudálási folyamat nagy hőt és nyomást használ arra, hogy a gabonapelyhek és egyéb alakzatok létrejöjjenek. Ez a feldolgozás megváltoztatja a gabonafehérje molekuláris szerkezetét, egy neurotoxint hozva létre. Az extrudálással végzett folyamat ugyanaz, mind a bio-és a hagyományos gabonafélék esetében. A feldolgozás elpusztítja a gabonában található legtöbb tápanyagot, ehhez pedig még hozzájárulnak az egészségtelen szintetikus vitaminok, amelyekekkel dúsítják a gabonát.  Mivel a gabonafélék általában teljes kiőrlésű gabonát is tartalmaznak, ezek általában mérgezőbbek és többet ártanak a fogyasztók számára. A hagyományos gabonafélék e mellett gyakran tartalmaznak genetikailag módosított összetevőket, valamint nagyon sok cukrot és veszélyes mesterséges adalékanyagokat.

Amit a vizsgálatok mutatnak

Stitt egy 1942-ben végzett kísérletet ír le, amit egy gabonapehely gyártó cég végzett el, azonban az eredményeket az irodában elzárva tart
ották a fogyasztók elől. A tanulmányban négy csoport patkányt vizsgáltak. Mindegyik csoportnak más volt az étrendje. Azok a patkányok, amelyek vitaminokat, vizet és puffasztott búzát kaptak, két héten belül elpusztultak. Azok a patkányok akik fehér cukrot és vízet fogyasztottak, egy hónapig éltek. Azok a patkányok akik csak vizet és vitaminokat kaptak, két hónapig éltek, míg a teljes kiőrlésű gabonát, vizet és vitaminokat kapó patkányok több mint egy évet éltek.
Egy másik, nem publikált kísérletben- amelyet 1960-ban, a University of Michigan-en végeztek- 18 laboratóriumi patkányt három csoportra osztottak. Azok a patkányok, akiket kukoricapehellyel és vízzel tápláltak, először haltak meg és először mutattak kóros viselkedési formákat is: harapdálták egymást és görcseik voltak.
A második csoport, akik csak a gabonapelyhek kartondobozát és vizet kaptak, másodjára haltak meg alultápláltság miatt.
A kontroll csoport, akik patkánytápot és vizet kaptak, jó egészségi állapotban maradtak az egész kísérlet során. A meglepő eredmény az volt, hogy azok a patkányok, amelyeket csak a gabonapehely kartondobozával és vízzel tápláltak tovább éltek, mint amelyek magát a kukoricapelyheket fogyasztották.
Na akkor mi a reggeli?

Források:
http://www.westonaprice.org
http://www.westonaprice.org/basics/principles-of-healthy-diets
http://www.naturalnews.com/033838_breakfast_cereals_GMOs.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése