2011. október 11., kedd

Putyin létrehozza az Eurázsiai Uniót

Miután Vlagyimir Putyin bejelentette, hogy indul a következő elnökválasztáson, kifejtette, hogy amennyiben megkapja a szükséges felhatalmazást az orosz néptől, létre fog hozni egy új nagy szövetségi rendszert, az Eurázsiai Uniót.
Putyin szerint ez nem egy újabb kísérlet a Szovjetunió létrehozására, hanem egy új lehetőség lesz az európai és az ázsiai, csendes-óceáni térségben található országoknak. „Ez egy nyílt projekt" fogalmazott Putyin, majd hozzátette, hogy „várjuk a további partnereket, hogy csatlakozzanak." A már létrehozott Vámunió és a közös gazdasági térség megalapozza a jövőbeni eurázsiai gazdasági uniót. Ez egy ambiciózus feladat, elérni egy magasabb integrációs szintet – mondta Putyin. A jelenleg működő Vámunióban Oroszország, Fehéroroszország és Kazahsztán vesz részt, és a következő magasabb szintű integráció az Eurázsiai Unió lenne.
Putyin ezzel nem nyilvánított ki semmi egyebet, mint azt, hogy Oroszország a gorbacsovi és jelcini baleset után továbbra sem adta fel birodalmi gondolkodását. Birodalmi gondolkodásra bármely nép képes lehetne. Valamikor országunkban a magyar államalkotó nép volt, és az állam vezetését, valamint a politikai elitet is magyarok alkották, és a birodalmi gondolkodás is meghatározó volt (ami nem más nemzetiségek elnyomását és kizsigerelését jelentette). Mára azonban az orosszal ellentétben népünk ezt a tulajdonságát teljesen elvesztette, az ország vezető rétegében politikai, gazdasági, kulturális vonatkozásban magyarok szinte egyáltalán nincsenek.
A magyar a saját államát sem képes a belülről rothasztó cionistákkal, szabadkőművesekkel és azok bomlasztásával szemben megvédeni. Az ilyen és hasonló bomlasztókkal szembeni immunitása elveszett, immunrendszere teljesen beteg, így a birodalmi gondolkodás szóba sem jöhetne, mert még a maradék országot sem vagyunk képesek visszavenni (sőt, még a cigányok is leválaszthatnak pár megyét) ettől a söpredéktől, ami egyúttal a népünket is minősíti. Az oroszokkal szembeni ellenszenvet lehet ugyan gerjeszteni Magyarországon, pedig érdemesebb lenne elgondolkodni azon, hogy a kettő közül melyik az életképesebb nép - amelyik sikerrel veszi fel a harcot a belső ellenséggel, vagy amelyik teljességgel megadja magát a sorsának, a cionistákra szavaz, sőt még a saját nemzeti pártja is zsidókkal terhelt, ezért cionista befolyás alatt áll.
Célravezetőbb lenne a környező népekkel szembeni ellenségeskedést, felsőbbrendűségi érzést levetkőzni, és az oroszokkal szembeni ellenérzésen némileg elgondolkodni. Oroszország létre fogja hozni az új Uniót. Ahogy Putyin mondta, ez nem az új Szovjetunió lesz, nem is lehetne, mivel nem kommunista-materialista alapokon szerveződik. Viszont nagyon hamar utol fogja érni riválisait, és sokkal több tartalékkal is rendelkezik, mint a cionisták által létrehozott államszövetségek és szövetségi rendszerek.
Amennyiben egy politikai társulást nem a szabad rablás és a legújabb kori gyarmatosítás elve mozgat, akár még jó is lehet. Kíváncsian várjuk ennek a kezdeményezésnek a megvalósulását. Valószínűnek tartjuk, hogy olyan erőt fog képviselni, ami magába szippantja valamennyi volt szovjet tagállamot a közép-ázsiai térségben. A világ polarizációja folyamatban van. 
Tálas András

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése