2011. december 19., hétfő

Kirill pátriárka az Isteni igazságot állította szembe az információ technológiával

Kirill, Moszkva és minden oroszok pátriárkája biztos abban, hogy a modern ember hangulatát nem az Isteni igazság határozza meg, hanem az információs technológia, amelyet ma már mindenki használ, aki elhagyta emberi igazságát.
”Tudjuk, hogy egyes országokban ez hova vezet, amikor újra ömlik a vér. A legfontosabb, hogy mi, a nagy Oroszország örökösei, akik átestünk a XX. század rettenetes megpróbáltatásain, képesek legyünk megérteni a múlt tanulságait, és nem ismételjük meg sem atyáink 1917-ben elkövetett, sem pedig a 90-es években népünk életét hirtelen megváltoztatók hibáit” - figyelmeztetette szombaton a pátriárka a híveket a moszkvai Megváltó Krisztus székesegyházban a Szent Barbara vértanú ünnepének tiszteletére adott liturgia után. 
A pátriárka arra kérte a papokat, hogy tegyenek meg mindent azért, hogy ”visszatartsuk népünket minden olyan cselekedettől, amely tönkreteheti az emberek életét”. ”Bátran tegyetek tanúbizonyságot az Isteni igazságról és menjetek el oda is, ahol nem hallgatnak meg titeket, találjátok meg az igaz szavakat, forduljatok az emberekhez, kongassátok meg a vészharangokat, mert ha nem, akkor tönkretesszük az országunkat, és nem csak a sajátunkat.”
Azt kérte, hogy kövessék a szentek példáját, ”harcoljanak az örök és megváltoztathatatlan igazságért és ebben a harcban jussanak el abba a szabadságba, ahol semmilyen álhumánus személy sem lesz képes manipulálni a tudatunkat és gyökeresen megváltoztatni történelmi Hazánkat”.
Argumenti.ru

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése