2011. december 19., hétfő

Mozambikból érkezik a nádcukor

Így biztos olcsóbb, mintha itthon termelték volna meg. Mellesleg a cukor nem is túl egészséges. Érdemesebb lenne több másfajta, természetes anyaggal helyettesíteni!
Már megérkezett a koperi kikötőbe a 22 ezer tonna mozambiki nyers nádcukor, amelyet napokon belül a kaposvári cukorgyárban dolgoznak fel – írja a Somogyi Hírlap. A gyári technológia alkalmas a termék fogadására, nemrég csaknem 100 millió forintért fogadóállomást alakítottak ki a Magyar Cukor Zrt. üzemében.

A mozambiki nádcukrot teherautókon szállítják Kaposvárra. Az erről szóló előzetes egyeztetések már elkészültek, a tervek szerint negyven percenként egy kamionnyi árut dolgoznak majd fel. Hájos László, a vállalat vezérigazgatója azt mondta: ez a munka nagyjából 20-30 napig tart.

Augusztus elején brazil nádcukor érkezett a kaposvári gyárba. Akkor húszezer tonnát vettek át, s azt nyilatkozták: erre azért van szükség, hogy az őszi kampánykezdésig biztosítsák a vevők biztonság ellátását. Nos, pillanatnyilag jó esély van arra, hogy lesz folytatása a nádcukor-programnak. A legfrissebb tervek szerint jövőre előreláthatóan legalább 50 ezer tonna árut fogad a kaposvári gyár. Azt még nem tudni, hogy melyik országból érkezik a rakomány, a tárgyalások rövidesen megkezdődnek.
Se karácsonykor, se az év utolsó napján nincs megállás: a cukorgyáriak folyamatosan a három műszakos termelésre álltak rá. Szeles Zoltán operatív igazgató hétfőn azt mondta: a cukorból már túllépték a bűvös százezer tonnás álomhatárt. Egészen pontosan 101 545 tonnát állítottak elő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése