2012. február 4., szombat

Népirtás öngyilkos drónokkal

Szomáliában a Mogadishu (főváros) déli részén fekvő menekülttábor lakói és a helyi védelmi erők is látták azt az amerikai drónt, ami egyenesen a Badbabo táborba zuhant be péntek este. Percekkel az eset után az Afrikai Unió szomáliai missziója lezárta a területet. A szomáliai kormányerők és az Afrikai Unió fegyveresei vitték el a roncsokat.
Az Egyesült Államok a világ legkülönbözőbb részein hajt végre terrortámadásokat távvezérlésű gépekkel, de most Szomáliában elkezdtek megjelenni azok az új típusú drónok, amik nem légi csapást mérnek a célpontra, hanem azon kívül hogy információkat gyűjtenek a területről, önmagukban szolgálnak fegyverkért is. Az új típusú "kamikaze" gépek egyszerűen belezuhannak a célpontba, így a hírekben nem terrortámadásként hallani az esetekről, hanem "lezuhant" gépekként. Az amerikai kormány pedig mossa kezeit, mintha nem tehetne semmiről, és veszteség érte volna.
Szemtanúk szerint az ilyen gépek egyenesen a célpont felé veszik az irányt, és az áldozatok rendszerint civilek. Szomáliában és a szomszédos afrikai államokban az amerikai érdekeltségek évtizedek óta vásárolják a földterületeket, a helyi kollaboráns kormányzat pedig egyszerűen eladja a földet a lakosai alól, és az embereket saját otthonaikból a kormány fegyveresei menekülttáborokba telepítik.
A lakosság összezsúfolása után pedig megjelennek a rejtélyes, lezuhanó gépek...
Molnár István

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése