2012. február 8., szerda

A NOKIA felszámolja európai üzemeit, köztük a magyarországit is

A Nokia multinacionális cég 1100-1200 munkahelyet szándékozik, vagyis a munkaerő kétharmadát felszámolni a finnországi Salóban okostelefonokat gyártó kulcsüzemeiben.
A kulcsüzemekben a létszámcsökkentést tömeges elbocsátások keretében kívánják lebonyolítani. A cég tegnap bejelentette, hogy 2012 végéig több mint 4000 munkahelyet szándékozik felszámolni magyarországi, mexikói és finnországi okostelefon-gyártó üzemeiben. Komáromban 2.300 főt bocsát el 2012 végéig. A vállalat magyar igazgatója szerint a magyar részlegben megmarad a munkahelyek egy része, melyek az okos telefonok európai normákhoz igazítását végzik, de ez a létszám csak töredéke lesz a mostani 4400 munkahelynek.
A nevezett üzemekből a termelést olyan ázsiai üzemegységekbe helyezik át, amelyek közelében a telefonok alkatrészeit gyártják.
Orbán Viktor évértékelő beszédében a nyugati cégekkel példálózott. Közöttük a NOKIÁVAL, mint olyan céggel, amelynek hálásak lehetünk, hogy hány embernek adnak munkahelyet. Eddig tartott. Orbán jobban tenné, ha évértékelői előtt tájékozódna a valós helyzetről. A Nokia még ebben az évben beindítja a távol-keleti üzemeit.
Kemény Gábor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése