2012. március 23., péntek

EU-szabvány fogolytáborok Görögországban - illegális bevándorlóknak

A görög kormány fogolytáborokat hoz létre az országba érkező illegális bevándorlók számára. Az első ilyen tábor 20 napon belül jön létre, amit a helyi hatóságok több körzetben is csak választási mutatványnak tartanak. Az első rögtönzött fogolytelepet egy használaton kívüli katonai bázison hozzák létre, míg az ország mind a 13 adminisztrációs térségében megfelelő helyet nem találnak. Ezekben a központokban lesznek elhelyezve a Szíriából érkező, Törökországon keresztül érkező illegális bevándorlók, akiket többnyire a főváros környékén fognak rablás és más bűncselekmények miatt.
A választások előtt a két kormánypárt már hangot adott annak, hogy ellenzik az intézkedést, mivel ennek "gyakorlati haszna nem lesz", csak a választóikat akarják elvonni tőlük. Igaz, a létesítményeket "biztonságos vendéglátás központ"-oknak fogják nevezni, de a fogolytábor attól még fogolytábor. Ha már ott vannak, akár helyben hasznosíthatnák is a munkaerőt, elvégre az országba érkező szír bevándorlók a haza védelme elől menekültek el az országból. Tisztességes szír állampolgárok már az első NATO katonák elfogásakor jelentkeztek a honvédségnél, vagy a helyi milíciáknál a nemzet védelmére.
Fenyvesi Áron


Igazoltatások Athénban: Csak minden második személy volt illegális bevándorló...

 

Görögországban egyre fokozódik az illegális bevándorlás problémája. A felvett uniós támogatások ellenére a görög határ továbbra sem fékezi a bevándorlási hullámot, miközben a kormány a biztonsági kiadásokat folyamatosan csökkenti az újabb megszorító intézkedések miatt. Egyre többször fordul elő, hogy Görögországban hivatalos személyre rálőnek - néhány napja egy rendőrállomást akart felrobbantani az elkeseredett elkövető, akit a helyszínen le is tartóztattak, miután elhelyezte a robbanószerkezetet. Ugyanazon a napon a postahivatal egy dolgozójára is lövést adtak le minden előzmény nélkül. A terjedő anarchizmus, az egyre szaporodó bűncselekmények mellett az illegális bevándorlás kezelése már csak ráadás, amit a rendfenntartó erők egyre nehezebben kezelnek.
A közelmúltban napvilágot látott a hír, miszerint országszerte fogolytáborokat állítanak fel a többnyire az észak-afrikai országokból, illetve Szíriából érkező menekültek számára. A közrend felbomlott, az illegális bevándorlók tömege pedig a fővárosban gyűlik fel, és egyre több gondot okoz a rendfenntartó erőknek. Mivel a lakosság már nem csak a megszorítások, hanem az illegális bevándorlók beözönlése miatt is tüntetésekbe kezdett, a hatalom kénytelen volt valamit kezdeni a helyzettel, mert a mindennapos fenyegetettség érzése csak tovább fokozza a feszültségeket, ami egyébként is borogatja a leejtőt a kormány lába alatt.
Néhány napja rendőrök lepték el Athént, és véletlenszerű igazoltatásba kezdtek. Az eredmény megdöbbentő: egy rövid akció alkalmából közel ötszáz illegális bevándorlót tartóztattak le a főváros utcáin. A nem egészen egy napig tartó igazoltatásokban 455 rendőr vett részt, és összesen 1023 járókelőt állítottak meg. A rendőrség jelentései szerint a letartóztatott 491 főből csak 25-nek volt görög állampolgársága. A görög főváros utcáin! (Azt a 25 főt rablásért, illetve kábítószer-terjesztésért tartóztatták le) A begyűjtött illegális bevándorlók mellett letartóztattak tizenhárom külföldi prostituáltat is.
Ez az IMF hitel által sújtott országok sorsa: fokozódó élelmiszerárak, becsődölt vállalkozások, több millió munkanélküli, felbomlott közrend, kurvák, drogok, rablások, gyilkosságok. Egy ilyen országon csak a katonai közigazgatás segít, és a keménykezű, nemzetérdekű politika!
Molnár István

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése