2012. március 23., péntek

Újabb fegyverszállítmányt fogtak el a szír-török határon

A szír haderő hatalmas fegyverszállítmányt fogott el a határon, és letartóztatta a fegyvercsempészek egy csoportját, akik a török határon keresztül akartak hadianyagot juttatni a Szíriában működő NATO-terroristáknak. A szállítmány több mint száz gépkarabélyt és lőszereket tartalmazott. Az akció során több fegyverest a helyszínen megöltek, de egy csoportjuk elrejtőzött egy közeli külvárosi farmon, és helyi civileket használnak élő pajzsnak.
A helyi rendőrség elmondása szerint az elfogásuk során rengeteg civil meghalt. A fegyverek elkobzása után kiderül, hogy azok Izraelből származnak, illetve rengeteg hamis útlevelet is lefoglaltak, amit feltehetőleg az országban régebb óta működő csoportok kijuttatására akartak felhasználni.
A szír haderő időközben négy útszéli robbantást is meghiúsított, a specialisták szétszerelték a robbanószerkezeteket, a bombákat gyártó négy személyt pedig letartóztatták.
A NATO alakulatok ellátását igencsak megnehezítheti a hivatásos szír haderő, ugyanis a terrorista csoportok a határ mentén egy farmot is kiraboltak, és hatalmas mennyiségű gabonát loptak el. Mikor a megbízást adták, nyilván nem számoltak vele, hogy majd enni se lesz mit. Ez az ország nem Líbia, itt egy évnyi terrorista tevékenység után is működik az államrend, az amerikai alakulatok pedig gabonatolvajjá silányultak. A helyi média olyan esetről is beszámolt, hogy egy 11 éves gyermeket lőttek agyon, mikor épp a család gabonatartalékát pakolták fel. Ugyanez a csoport később egy erdészetet támadott meg, az őrizetlenül hagyott, frissen ültetett fákat vágták ki.
Az ilyen gyermekgyilkos tolvajbandákat rendszerint a helyszínen agyonlövik - már ha megtalálják őket. Annál kevesebb marad belőlük a magyarországi bevetéseikre, mire odáig jut helyzet!
Fenyvesi Áro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése