2012. március 23., péntek

Oroszországban véglegesen betiltották a szcientológiát

Oroszországban véglegesen tilalmazták a szcientológia atyja, Ron Hubbard műveit. A napokban Scsolkovo városban a Moszkvai Megyei Bíróság megerősítette, hogy a könyveket jogerősen nyilvánították extrémista irodalomnak.
„Nagyon helyes és időszerű döntés” – mondta az Oroszország Hangjának adott interjúban Alekszandr Korelov, a Vallás- és Szekta-kutató Központok Oroszországi Társulata mellett működő Személyi Jogokat és Személyi Méltóságot Védelmező Jogi Bizottság elnöke.
„Ron Hubbard könyvei a szcientológiai szekta ideológiai alapját képezik. Ez az Oroszországi Föderáció területén működő egyik legveszedelmesebb szekta. Tevékenysége lényeges kárt okoz a honpolgárok egészségének és oda vezet, hogy az emberek elvesztik tudatukat, de nem ritkán saját vagyonukat is. A nevezett szervezet több ismérv szerint destruktív jellegű. Hubbard művei, amelyek megalapozzák tanát, kétségtelenül veszélyesek. Az efféle irodalmat be kell tiltani és kivonni a közforgalomból.”
A Moszkvai Megyei Bíróság döntését azonban nem mindenki tartja igazságosnak. A döntés sérti a hívők jogait annak ellenére, hogy az Oroszországi Föderáció Alkotmánya biztosítja a vallásszabadság, a gondolkodásszabadság, a lelkiismeret-szabadság jogát és védelmet a vallási alapú diszkriminációval szemben – mondja az Információszabadság Fejlesztése Intézetének igazgatója, Iván Pavlov.
„Minden olyan próbálkozás, amelyik valamely elmélet tilalmazására és a hozzá való hozzáférés korlátozására irányul, a demokrácia szempontjából az éretlenség, a minden más gondolkodás iránti intolerancia rohamának minősül. A könyvesboltok polcairól csakis olyasmit lehet kitiltani, ami nem vélt, ill. hipotetikus, hanem reális kárt okoz a honpolgárok egészségének, a társadalom biztonságának. Nálunk azonban, sajnos, a kár valóságosságának kérdése háttérbe szorul.”
Hubbard tana, mint más szektáns tanok, Oroszországban a Szovjetunió felbomlását követően, a kilencvenes évek elején kezdett teret hódítani. Jelenleg a szektánsok száma az országban megközelíti a milliót. Ezek azok, akik nem titkolják elkötelezettségüket valamely szekta iránt. A nem hagyományos kvázi-egyházi szervezetektől származó veszély mértékének tudatában a hatóságok maximális erőfeszítéseket fejtenek ki a szekták elleni harc terén. Többek között, 2012 szeptembere óta az iskolai órarendben új tantárgy jelenik meg – „A vallási kultúra és világi etika alapjai” elnevezéssel. Szakemberek véleménye szerint, napjainkban erre a tantárgyara nemcsak azért van szükség, hogy a diákok megismerhessék a hagyományos vallások alapelveit, hanem azért is, hogy a gyerekek elkerüljék a nem hagyományos szervezetek hálójába kerülését. Párhuzamosan állami rehabilitációs központokat hoznak létre, segítséget nyújtnak a szektánsok áldozatainak.
ruvr.ru


Scientológiával kapcsolatos, hozzánk beérkezett olvasói levelek miatt, olvasóink tájékoztatására és védelmük érdekében közöljük az alábbi írást. Csak a leglényegesebb témaköröket érintettük, a részletekbe nem mentünk bele, erre esetleg a későbbiekben sor kerülhet.
Az álláspontunk kialakításának rendkívül gyakorlatias megközelítések képezik az alapját. A legfontosabbak egyike, de az alábbiak érthetősége miatt első helyen kell említenünk, hogy ez a szellemi irányzat egy amerikai szellemi irányzat. A tapasztalataink azt mutatják, hogy semmilyen modern amerikai eszmei irányzatnak nem szabad hitelt adni, képviselőinek minden mondatát fenntartásokkal kell kezelni, és minden ilyen szervezet cionista irányítás alatt áll. L. Ron Hubbard élettörténetét végigböngészve azt látjuk, hogy egy művelt, világlátott, tanult ember volt, változatos életúttal. A Dianetika című könyve a világ egyik legelismertebb pszichológusává tehette volna, azonban az általa összegyűjtött, részben kidolgozott meditációkat, mentális gyakorlatokat ő és társai olyan irányba fejlesztették tovább, amelyek egy meglehetősen zavaros állapotba juttatják az embert, többek közt egy furcsa ufó-hit befolyása alá, és a természetfeletti egy materialista megközelítéséhez.
Az ember amikor a Scientológia kifejezéssel találkozik, ezzel a szóval és a mögötte rejlő fogalommal nem igazán tud mit kezdeni. Azt hinné az ember, hogy ez a név alapján tudomány, de akkor meg azt nem érti, hogy akkor meg miért vallás? Keresztény ember számára teljesen egyértelmű, hogy egyháza csak Krisztusnak van, így a Szcientológia biztosan nem egyház (vagyis már maga a kifejezés is, hogy Scientológia egyház, hazugság). Tehát ha józansággal szemléljük, akkor azt mondhatjuk, hogy olyan elméletek és dogmák összessége, amelyeket logikátlanságuk ellenére is az emberek csoportja igaznak fogad el. Fontos itt kiemelni a logikátlanságot, mivel a Scientológia logikátlan és problémás kijelentések tucatjait a biztosító-ügynökök jól ismert kifogás-kezelésének módszerével köti össze, hogy a kételkedő, elutasító embernek addig magyarázzon, amíg a képtelen összefüggéseket és kijelentéseket elhiszi. Sok szempontból olyan ez, mint amikor a kísértő környékezi az embert, és apránként akarja elfogadtatni vele a hazugságait.
A dianetika tréningjei egy nagyon veszélyes területre tévednek: miközben a jóhiszemű ember azt hiszi, hogy segíteni akarnak neki (miért kételkedne? Hiszen reménykedik és segítséget kér, amit meg is ígérnek neki), jóindulatúnak egyáltalán nem nevezhető emberek lelki átalakításokat végeznek rajta. Olyan ez, mint amikor orvosi végzettség nélkül valaki sebészeti feladatokat próbál ellátni, és a hatás is igen hasonló. Mivel ez egy amerikai gyökerű, nemzetközivé terebélyesedett profitorientált (vagyis zsidó) szervezet, mi egyértelműnek tartjuk, hogy az első állításuktól kezdve (mármint hogy ők egyház) minden hazugság. Tehát sorban: nem segítenek, hanem ártanak, nem fokozzák a szellemi képességeket, hanem korlátozzák. Bizonyos szellemi képességeket talán valóban fokoznak, de inkább ez ahhoz hasonló, mint az autizmus, és ahogy az idiótán, állandóan vihogó Tom Cruise-t (scientológus) elnézzük, ez a hasonlat nagyon is találó. Magyarul: a szellemi képességek fokozásának ígéretével szó szerint bolondot csinálnak az emberekből. Az ok egyszerű: ha a kezükben egy módszer, amivel hathatnak az emberi lélekre, miért ne használnák fel a felette való uralkodásra? A lelkileg megnyomorított, szó szerint őrültté tett emberek pedig igen hatékony rabszolgák, lelkesen keresik a rengeteg pénzt, hogy azután különféle tanfolyamokon a scientológiára költsék. Senki sem nagyobb rabszolga annál, mint aki szabadnak hiszi magát, és ez itt is igaz: azok, akik minél tovább és mélyebben foglalkoznak a Scientológiával, egyre tökéletesebbnek hiszik magukat, miközben a nyilvánvaló hülyeségeket (Xenu és az ufó-hit) is tényként kezelik.
Érdemes megjegyezni, hogy a scientológia szekta vezetői a tananyagok igen kis részét sajátították csak el; nyilvánvaló tehát, hogy ők megélni szeretnének a szervezetből, nem szolgálni azt. A scientológia igen intenzív propagandát folytat a pszichológia és a pszichiátria ellen, kiteregetve minden szennyest, ami csak az utóbbi évszázadokban ezekkel kapcsolatban fellelhető. Érdekes azonban, hogy rajtuk kívül senki sem érzi fontosnak, hogy ezzel foglalkozzék, illetve az általuk feltárt tényeket sem erősítette meg még senki. A scientológusok emellett szervezetek hálózatát tartják fenn, továbbképzéssel, oktatással, emberi jogok képviseletével foglalkoznak. Persze mindezt csak a maguk módján, pontosan ugyanúgy, mint a többi cionista szervezet – ők is csak a nyugati, kapitalista világon kívül látják az igazi jogtiprásokat. A hozzánk eljuttatott nyilatkozatukban sérelmezik, hogy Oroszország nem tiszteli az emberi jogokat, mert például őellenük is fellép.
Nagyon úgy tűnik, hogy a hihetetlen pénzbeszedésen kívül a scientológus szekta olyan ügynök-hálózatot fedez, aminek elsődleges célja a rendbontás és rendzavarás. Ők ugyan megvető mosollyal és lekezelően magyarázzák el mindenkinek, hogy az ő céljuk a világbéke (hoppá, még egy szabadkőműves cél), meg hogy az egész bolygót clear-é tegyék (angol szó, jelentése: tiszta, lelkileg), de a valóságban épp ennek az ellenkezőjét látjuk. Másodlagos céljai közt vannak azok a szabadkőműves-liberális célok, mint a rasszizmus elleni küzdelem, az emberi jogok védelme, az antiszemitizmust is elfogadhatatlannak tartják. Ez a cionista felforgató tevékenység kifejezetten a közrend ellen van, míg az emberek manipulálását és elmebeteggé nyomorítását célzó tevékenységük nem tisztává, hanem mocskossá szándékozik tenni az embert: megfertőzni mindenféle szellemi tisztátlansággal. Még egyszer: a scientológus mindig hazudik!
Egyáltalán nem meglepő, hogy a scientológia elveti a kereszténységet. Teszi ezt kimondva és kimondatlanul – amikor ugyanis Hubbard elutasítja a bűnbánat hagyományos gyakorlását, a keresztény hitelveket, gyakorlatokat, Istenről nem mond semmit, akkor ezt teszi. A vallások közismert becsmérlése is előfordul az írásokban. A materialista embereknek viszont van ufó-hit és az OT szintek elérése után némi okkult beütésű reinkarnáció-hit. Amit a Hubbard által írt sci-fi történetekkel alá is támasztanak. Gazdaságilag tehát adott egy igen jól jövedelmező hálózat könyvek, tanfolyamok, (ál)szolgáltatások eladására, eszmeileg egy agresszíven terjeszkedő, térítő jellegű szervezet, ami agymosás-jellegű tevékenységével emberek ezreinek életét teszi tönkre zavaros ideológiájával. A szervezet ezen kívül ellenségeiről adatokat gyűjt, megfigyeli őket, akár egy titkosszolgálat, kilépni szándékozó tagjait pedig megfélemíti és az általuk jóhiszeműen elmondott személyes bűnök nyilvánosságra hozatalával zsarolja (van egyfajta scientológus gyónás a terápia keretien belül). Több országban az ilyen jellegű tevékenység miatt kezdték meg a szervezet hivatalos felszámolását.
L. Ron Hubbard élettörténetéhez hozzátartozik, hogy szoros kapcsolata volt Aleister Crowley feketemágiát gyakorló szervezetével, és ez idő alatt igen mélyre süllyedt mind erkölcsileg, mind szellemileg. A szexuális szabadosságot megkövetelő rituálék éppen annyira közel álltak hozzá, mint a démonidézés. A feketemágiát gyakorló szektatagok visszaemlékezései szerint Hubbard igen erős természetfeletti képességekkel bírt, és “felsőbb intelligencia” segítségét élvezte. Megemlítik, hogy megidézte Babalon-t, az Elfajzások Anyját (ezt a démont néhány gnosztikus és esszénus gyökerű szekta, és néhány elfajzott kabbalista szereti idézgetni). Állítólag miután elhagyta Angliát és az Egyesült Államokba ment, felhagyott a feketemágiával, de munkásságát és az általa létrehozott szervezet tevékenységét áttekintve folytatta azt. Létrehozta az egyik legkidolgozottabb szellemi elfajzást, messze túlszárnyalva Aleister Crowley-t.
Összességében tehát adott egy pszichológiai elméleteket megőrző, azokat haszonszerzésre és emberek lelki megnyomorítására használó szervezet, ami gyanús és elfogadhatatlan politikai nyilatkozatokat tesz. Gazdasági tevékenysége átláthatatlan, szervezetek rendszerét tartja fenn, világviszonylatban rendkívüli pénzeket mozgat meg, ezt üzleti propagandára és terjeszkedésre fordítja. Együttműködik bizonyos titkosszolgálatokkal (mivel titkosszolgálati módszereket is használ, és cionista érdekek szerint tevékenykedik), a tömegekre gyakorolt ráhatása révén társadalmi hatása bomlasztó. Alapítójának életvitele többszörösen elfogadhatatlan, az elbuzult pornósztárok és az elmebeteg tömeggyilkosok szintje alatt van. A scientológia-szekta vezetősége tehát véleményünk szerint nem csak kártékony, hanem fokozottan kártékony, zavarodott és közveszélyes személyekből álló emberiségellenes gyűlöletcsoport, a scientológia egész szervezete pedig fokozottan kártékony, tévelygő emberek gyülekezete. Alapítójának életrajzi adatait figyelembe véve a démoni befolyás jelentős, ezért elképzelhetetlen, hogy valaki egyszerre keresztény legyen és scientológus. Emiatt mindenkinek azt javasoljuk, hogy a nevezett szervezetet messzire kerülje el!
Egyes olvasóinkban felmerülhet a kérdés, hogy nem tartunk-e a scientológusok bosszújától. Hát nem tartunk. Az aggódó embereknek pedig a figyelmébe ajánljuk Krisztus szavait: "Mondom nektek én barátaimnak: ne féljetek azoktól, akik a testet ölik meg, és azután már nem árthatnak..." (Lk 12,4)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése