2012. április 16., hétfő

Föld-akták: A Fidesz nagybirtokokat szervez

A kormány a közelmúltban érvénytelenítette a "zsebszerződéseket", mondván hogy nagyon sok földet vásároltak fel a külföldiek (németek, osztrákok). Ebben a Jobbik is közreműködött annak okán, hogy "vissza kell szerezni a földet a külföldiektől". Valójában egy olyan folyamat indult meg, amivel a kormány felkészül az elkerülhetetlenre - és ebből a szempontból lényegtelen, hogy melyik forgatókönyvről van szó.
A Fidesz ugyanis nem csak osztrákokkal és németekkel, hanem saját embereivel is leszámol a kezdődő földvásárlási hullámban, miközben a külföldiek közül valóban csak a németek és osztrákok földszerzése zavarja, más idegen állampolgároké nem. Ha az országosan zajló földvásárlási hullámot nézzük, azt láthatjuk, hogy a Fidesz megint csak eszköze egy nagyobb hálózatnak, amivel ha szembe mennek, saját embereiket is eltávolítja az útból. Orbán Viktor okkal mondta, hogy a Fidesz az izraeli Likud testvérpártja!
Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium politikai államtitkára januári lemondását követően ezt nyilatkozta: "Az évtizedek alatt kialakult, ellenérdekelt 'maffiahálózat' mindent vinni akar a földtől, az erőforrásoktól a támogatásokon át a piacokig. Mindent vinni akar a vidéki, helyi közösségek, családok elől, és magam, munkatársaim valamint az emberekkel közösen kidolgozott Nemzeti Vidékstratégiánk e zsákmányszerzés útjában álltunk" Ángyán József szerint ez a hálózat "mint egy polip, úgy vonja karmaiba az országot", és belefáradt az ellene folytatott harcba, ezért mondott le. Az államtitkárt valójában lemondatták, és ennek a lemondásnak egy olyan maffiahálózat van a hátterében, ami már évekkel korábban megkaparintotta a víz- és földkincs nagy részét. Ami most zajlik, az már csak a nyitott kapun beáramló ellenérdekeltségek felszámolása.
A kormány által érvénytelenített zsebszerződések nyomában Fideszes strómanok járnak, akik felvásárolják a termőföldeket. Nem államosításról van szó, mert ezek a földek nem állami tulajdonba kerülnek - viszont kisebb földeket vásárolnak fel egy-egy térségben, és ezek a földek egyazon tulajdonos kezében olvadnak össze egyetlen nagybirtokká. Ezek a megbízott emberek nem saját pénzükből vásárolják fel a földeket, hanem erre a célra kapják, mondván hogy "vessék be". Olyan emberekről van itt szó, akik még csak nem is gazdák, azt sem tudják, mit kezdjenek a vásárolt földdel, csak a tulajdonjog számít.
Két év múlva lejár a földvásárlási moratórium. Mivel ezek a "megbízott személyek" nem veszik hasznát a földnek, a moratórium lejártát követően azonnal eladják. Az osztrákoktól, németektől veszik vissza a földeket, mert az osztrák, német tulajdon bezavarna a tulajdonviszonyokba, és jól láthatóan nagyobb összefüggő birtokok létrehozására törekednek. Ezek a strómanok kapnak néhány milliót, és csak annyi van megmondva nekik, hogy hol és mekkora területet kell venniük, illetve hogy vessék be, de hogy mivel, az már nem fontos a megrendelőnek.
Informátoraink közreműködésével kirajzolódott egy olyan kép, hogy a magyarországi földvásárlások a közelmúltban rekord sebességre pörögtek fel, országosan egy szervezett hálózat határozza meg, hol és mekkora egybefüggő területnek kell eladásra készen lennie. Ennek a sietségnek az oka a közeljövőben lejáró földvásárlási moratórium, ami után az így "előkészített" földek egyazon személy vagy szervezet tulajdonába fognak kerülni.
Korábban Palesztina területén kezdődtek meg ilyen folyamatok. Akkoriban egyre gyorsabbá vált az arab tulajdonosoktól a földek felvásárlása. Mint utólag kiderült, megbízott emberek a kisebb földbirtokokat egyazon szervezet számára értékesítették. Ezekre a földekre kiterjesztették a közigazgatási befolyást, majd elkezdtek önvédelmi közösségek szerveződni. Végeredményként a felvásárolt nagybirtokokon megszületett Izrael. Az arab lakosság máig nem ismeri el Izrael államot, de ettől függetlenül Izrael ott van, az izraeli lakosság is ott van, az izraeli fegyveresek is ott vannak, miközben a zsidó katonák és a telepesek kényükre-kedvükre ledózerolják az őslakosok otthonait, mondván hogy arra Izrael állam nem adott építési engedélyt. Rajtunk múlik, hogy Magyarországon ne ez történjen!
Fenyvesi Áron


Az éjszaka közepén izraeli katonák jöttek - pénzt és aranyat vittek el

 

Nyomozás kezdődött az ügyben, de feltehetőleg eredménytelenül zárul majd, mivel a nyomozást is zsidók folytatják. A Talmud felhatalmazást ad a gójok vagyonának elkobzására - feltehetőleg ennek szellemében cselekedtek azok az izraeli fegyveresek, akik egy éjjeli rajtaütés során berontottak a palesztin család otthonába rögtönzött házkutatást tartani, és ami értéket találtak, azt el is vitték.
Ata Shatwi, a családfő a rajtaütést követően feljelentést tett, mivel a katonák több tízezer sékel értékű aranyat raboltak el és a házkutatás során megrongálták a ház berendezéseit. Az áldozat a Haaretz izraeli napilapnak is interjút és részletes esetleírást adott.
Hajnali negyed 3-kor csöngettek, majd miután ajtót nyitott, két izraeli katona rontott a házba. Őt és fiát a falhoz állították, majd egy gyors motozás után elengedték, mondván hogy feleségét és a gyerekeket is vigye ki a házból - ő megtette. A két katona közölte, hogy át akarják kutatni a házat.
"Két óra után bementem, és a látvány sokkoló volt. [...] Bezúzták a falakat, kiürítették a szekrényeket, szétverték a TV-t és a bútorokat. Felrohantam a hálószobába a szekrényhez, ahol minden pénzünket és az aranyat tartjuk, akkor vettem észre, hogy az arany mind eltűnt. A pénzt ott hagyták. [...] Megkérdeztem az egyiket, hol van az arany, de nem válaszolt. Elment, majd visszajött 15 perccel később egy kutyával, és tovább kutatott. Mondtam neki, hogy beszélni akarok a felettesével, de nem válaszolt, úgy viselkedett mintha nem lennék ott. [...] Mondtam neki, hogy a házban 30 aranyrúd volt, de tagadta. Addigra a készpénz is eltűnt."
"Feljelentést tettem és megkerestem egy jogvédő csoportot is. [...] Semmit nem rejtegettünk. Kereskedő vagyok, és nem vagyok kapcsolatban semmilyen szervezettel. Évek óta Izraelben dolgozom, és nem volt semmi olyan kapcsolatom, amiből problémám lehetne."
Az "Izraeli Védelmi Erők" egy tisztviselője azt nyilatkozta, hogy a nyomozás kezdeti fázisában van, és a rajtaütés a védelmi erők és a határőrség közös akciója volt." Feltehetőleg ez alatt azt kell érteni, hogy egyik zsidónak a határőrségnél van állása, a másiknak a hadsereg kötelékében - de továbbra sincs hivatalos magyarázat arra, mit kerestek hajnali negyed 3-kor egy palesztin lakásában.
Fordított esetben - ha két palesztin fegyveres az éjszaka közepén berontana egy zsidó család lakásába - már az összes nyugati ország vezetői elhatárolódtak volna, a két palesztin a villamosszékben ülne, a család pedig a megölt százhúszmillióért kárpótlást kapna. Most hol vannak az elhatárolódások? A felkeresett jogvédő szervezet se nagyon erőlteti az ügyet...
Fenyvesi Áron

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése