2012. május 23., szerda

Történelemhamisítás, mint az agymosás eszköze

Azt tudtuk eddig is, hogy a történelmet legalább olyan előszeretettel hamisítják, mint a pénzt. Úgy tűnik azonban, nem csak az általános- és középiskolákra igaz ez, hanem az egyetemekre is.
A minap megjelent egy ELTE történelem szakos írása, melyben a franciák és az Egyesült Államok által kirobbantott vietnami háborút jogosnak titulálta.
Ebben nemcsak az a trehányság a botrányos, mellyel figyelmen kívül hagyta a valós tényeket, – hiszen a hivatalosan oktatott, aktuál-polkorrekt, ámde hamisított tananyagtól eltérő tények és információk, a levéltárakon túl már az interneten is hozzáférhetők -, hanem az is, hogy a félrevezetés szándékával véleményformálásra vetemedett a hajdani történelem szakos.
Mert a vietnami háborúban az USA nemcsak a rossz oldalon állt, de még a felhasznált eszközeiben is aljas, és népirtó háború kezdeményezője volt. A vietnami háború szégyenfolt a résztvevő amerikai és más velük szövetségben gyilkolókra nézve, de szégyenfolt az ezt támogató, nyugati világra nézve is.
Nézzünk kissé a dolgok mögé
A franciák már az 1850-es évek végén megszállták Indokínát, és az elkövetkező 70 évben kezdetét vette a gyarmati uralom, s ezzel együtt a velük szembeni ellenállás is. Ennek később az egyik legsikeresebb képviselője az 1941-ben Ho Ngoc Lam és Nguyen Hai Than által alapított, Viet Minh volt. Melyet azzal a céllal hívtak életre, hogy kivívják Vietnam függetlenségét Franciaországtól, később pedig a japán invázió ellen tömörítette közös frontba az ellenállókat. 1944-45 folyamán katasztrofális időjárási viszonyok és hatalmas éhínség sújtotta Észak-Vietnamot, az ezen a területen élő mintegy 10 millió lakosból 1 millió ember halt éhen. A Viet Minh biztatta és támogatta a lakosságot, hogy a csendes éhhalál helyett tagadja meg az adók fizetését és szerezze vissza a raktárakból megtermelt rizskészletét.
A Viet Minh népszerűsége egyre nőtt és 1946-ban megnyerte a választásokat is Közép- és Észak Vietnamban. Ám a brit erők távozása után, ez év végén a franciák kiszorították a Viet Minht Hanoiból, akik válaszul gerillaháborúra kényszerültek. Ez a gerillaharc átterjed Laoszra és Kambodzsára is. Noha a Viet Minh ekkor még nem volt felfegyverkezve. Ez a helyzet 49-re változott meg a kínai szövetségeseik majd később a szovjetek jóvoltából. 50-ben a kommunistának nevezett nemzetek a KNK (Népi Kína) vezetésével elismerték Viet Minh Vietnami Demokratikus Köztársaságát Hanoi kormányzásával. Míg a nem kommunistának nevezett nemzetek a Saigoni francia vezetésű Dél-Vietnamot ismerték el. Látszatra készen is állt az ürügy; harcolni a kommunizmus ellen.
Ez azonban valójában csak a látszat, mert itt az egész ország feletti hatalom megszerzéséről, a francia vezetésű ország kifosztásról és a vietnamiak további kizsákmányolásáról szólt a történet.
Vietnam szegény ország ma is, de azért felvetődik a kérdés, hogy vajon a nép munkájának gyümölcsén (növénytermelés, állattenyésztés és textilipar) túl vajon van-e bármi nyersanyaga, ami a megszállóiknak kellhet, mondjuk, nyersolaj, fa és faáruk, kávé, nyers kaucsuk, feketekőszén, arany, kaolin, foszfát.
A Viet Minh mozgalom vezetése szépen lassan Ho Chi Minh (Nguyễn Sinh Cung) kezébe került (képen), aki baloldali beállítottságú volt, jó kapcsolatokkal Moszkvában. Ő elegendő fegyvert tudott szerezni, cserébe a Viet Minh egyre inkább kommunista irányultságú lett.
Dien Bien Phu - A vietnamiak az ütközet előtt kézzel és biciklikkel vittek mindent a csata helyére, még az ágyúkat is kézzel húzták vonták a hegyeken át
1954-ben a döntő Dien Bien Phu ütközetben tönkre verték a franciákat. Mindezt úgy, hogy az ütközet előtt kézzel és biciklikkel vittek mindent a csata helyére, még az ágyúkat is, kézzel húzták vonták a hegyeken keresztül. Ezek után született egy konvenció, ami 2 évre kettéosztotta Vietnamot és a második év végére választásokat kellett volna tartani, amit a francia és USA páros magakadályozott. Ezzel kezdetét vette a vietnami szabadságharc, ahol a Viet Minh már, mint Viet Cong, (Viet Nam Cong San, azaz vietnami kommunista) hadsereg vívta meg és verte meg hatalmas áldozatok árán, az amerikai megszállókat.
Vagyis valójában a kisemmizett vietnami nép és kifosztói közötti küzdelem volt ez. A kifosztókat a cionista hatalmak, míg a kizsigerelt vietnami népet az akkor kommunistának nevezett országok támogatták. Így állt a helyzet 1954-re. 1954-ben, az Egyesült Államok szállított 300000 kézi lőfegyvert és 1 milliárd dollárral támogatta a francia katonai erőfeszítéseket, vállalva ezzel a háború költségeinek 80%-át. 1965 végére pedig már 186 ezer, és 1968-végére körülbelül 536 000 amerikai katona volt Vietnamban. A tervek között szerepelt egyebek mellett B-29-esek, B-36-osok, és B-47-esek bevetése, hogy a Viet Cong állásait bombázzák, sőt a terv tartalmazott egy lehetőséget az atomtámadásra is, a Viet Cong állások ellen.
A Viet Congot döntően a Szovjetunió és Kína támogatta.
Hans Bethe írta egykoron ”… hogyha hidrogénbombákkal vívunk, és nyerünk meg egy háborút, akkor a történelem nem az eszmékre fog emlékezni, amikért harcoltunk, hanem a módszerekre, amikkel elértük.”
Noha a vietnami háborút is elvesztette az USA, ennek ellenére az itt alkalmazott módszereikre épp úgy emlékezni fog a világ, akárcsak irányítójára, amikor Palesztinában ilyen módszereket alkalmazott és alkalmaz a mai napig is.
Mik is voltak a megszállók tettei?
Mivel a hajdani történelem hallgató hősöknek titulálta a megszálló amerikai katonákat, ezért szembesítsük őket tetteikkel!
Előre bocsájtva azt, hogy sem a franciáknak sem az amerikaiaknak nem volt semmi keresnivalója Vietnamban, sőt jogalapjuk sem volt Vietnam megnyomorítására, ők nem a hazájukért harcoltak ott, pusztán megszálltak egy náluknál sokkal gyengébb országot, ahol rémtetteikkel, mészárlásaikkal, az emberek megnyomorításával, a föld tönkretételével csupán bemocskolták és hírhedtté tették nevüket.
Amerikai katonák által elkövetett A Mỹ Lai-i tömegmészárlás, 1968. március 16-án. 500 gyermeket és asszonyt gyilkoltak meg
A kémiai mérgek, a napalm bevetése, a drogkereskedelem mind-mind bevett eszközei voltak a megszállók módszereinek, ahogy az alább felsorolt sebesült és halálos áldozatok számán túl, szólnunk kell a válogatott kínzási módszerek, a nemi erőszaktevések áldozatairól is, nem különben a rengeteg torzszülött gyermekről, melyet az alkalmazott vegyi eszközök okoztak. (Az Agent Orange nevű gyomirtó szer keverék, melynek egyik főgyártója a Monsanto volt, lombtalanító szerként vetették be, és nemcsak több tízezer amerikai katona rákos megbetegedését okozta, hanem felelős volt a helyiek súlyos születési rendellenességeiért is.)
Napalm támadás egy vietnami falu ellen. Trang Bang 1972.
Íme a valóság:
Az amerikai és az észak-vietnami küldöttség végül a dél-vietnami küldöttség tudta nélkül 1972-ben megállapodott. Vagyis ennyit a szövetségesi hűségről. A békeszerződés aláírása után az Egyesült Államok 1973-ban ki is vonult az országból.
A harcok során becslések szerint 3–5 millió vietnami halt meg, illetve 58 000 amerikai vesztette életét.
Az így magára maradt Dél-Vietnam ereje megtört, az északiak 1975-ben elfoglalták Dél-Vietnamot.
A két ország végül 1976-ban Vietnami Szocialista Köztársaság néven egyesült hivatalosan is.
Halálos áldozatok és sebesültek száma:
vietnami civil halálos áldozatok száma: 411,000 – 4,000,000
kambodzsai civil halálos áldozatok száma: 200,000 – 300,000
laoszi civil halálos áldozatok száma: ~20,000 – 200,000
összes civil halálos áldozatok száma: 631,000 – 4,500,000
összes halálos áldozatok száma: – 1,653,740 – 5,558,690
vietnami sebesültek száma: ~1 700 000
amerikai sebesültek száma: 153 303
dél-koreai sebesültek száma: 17 060
Mi motiválja a cionistákat a tények meghamisítására?
Valószínűleg nem járunk messze az igazságtól, amikor azt gondoljuk, nem pusztán hanyag az anyag, sokkal inkább szándékos megtévesztés és elterelés a motívum. A szégyellni valók elleplezése.
A bűnösökből, mészárosokból hősöket gyártani cionista módszer. Célja, hogy megtévesszék az embereket, és az általuk kifizetődő oldalra csalják őket.
Már a féligazságok hangoztatása is vétkes hanyagság, a fertő és mocsok leplezése azonban bűn! Ám a bűnt értékként felmutatni ÁRULÁS! S mindazok, akik ebben segédkeznek árulók maguk is, hátba szúrják mindazokat, akik még bíznak bennük.
Szász Gerda – Szabad Riport Tudósító Iroda

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése