2012. június 8., péntek

Már az elhunytat sem tisztelik a végrehajtók.

Az otthonvédők újabb terve: A végrehajtók „kilakoltatása” már országos szinten is
Élmény volt látni és testközelből átélni azt az összefogást, amelyet az Igazi Otthonvédők tettek egyik bajba került hazánkfiáért. És mindez élénk médiaérdeklődés mellett zajlott.
Helyszín a Budapest vonzáskörzetébe tartozó Szigetszentmiklós (egyébként itt lakik az országgyűlés elnöke, Kövér László is), - tehát a kilakoltatás helyszínének a Lakihegyi Lakópark egyik tetőtéri lakása volt megadva. Ahol a tervezett végrehajtási cselekmény előtt fél órával kezdtek el gyülekezni az otthonvédő önkéntesek.
A novemberben elhunyt Pécs János Imre, akit ki akart lakoltatni a végrehajtó - Fotó: SzRTI
A Fehér Kéményseprők elnökének, Dabasi Tamásnak a mozgósítási felhívása – amelyhez az Egységes Magyarország Mozgalom Otthonvédői és a Koppány csoport is csatlakozott - nem talált süket fülekre. Olyannyira, hogy régen nem látott médiaérdeklődést tapasztaltunk. Többek között képviseltette magát a Magyar Nemzet, a Blikk, a Bors és a televíziós csatornák közül a TV2 és az Echo televízió.
A jelenlévők között több fiatal és idősebb korosztályhoz tartozó is akadt, hogy puszta jelenlétükkel is segítsenek egy bajba jutott hölgynek, Patvaros Sándornénak, Katalinnak, akire kilakoltatás várt volna, a halott élettársával együtt. Hogy hogyan?
A Fehér Kéményseprők elnökétől, Dabasi Tamástól megtudtuk, hogy már a halottainkat is kilakoltatják, és azért jöttek, hogy ezt a jogtalan kilakoltatást megakadályozzák. Az önálló bírósági végrehajtó hivatali visszaélést elkövetve kívánja karhatalom segítségével kilakoltatni, 2011 év november 27. napon tragikus körülmények közt elhunyt Pécs Jánost.
Az elhunyt élettársát, Katalint tájékoztatja a fejleményekről Dabasi Tamás, a Fehér Kéményseprők elnöke - Fotó: SzRTI
- A végrehajtó már az elhunytat és családját sem tisztelve, a hagyatéki eljárást figyelmen kívül hagyva kívánja a néhai Pécs Jánost kilakoltatni – mondta Dabasi Tamás, majd hozzátette: nem tévedés, a kilakoltatási végzés a halott nevére szól!
A végrehajtó kiadta karhatalom segítségével az elhunyt személy kilakoltatására a végzést, a kegyeletsértés sem érdekli!
Majd több kérdést feltett: halálunk után sem lehetünk biztonságban a korrupt végrehajtóktól? Holnaptól már a temetőben, a sírunkban sem lehetünk biztonságban? Hol van a kormány? Hol vannak a nyomozó hatóságok? Majd kijelentette: a végrehajtók, a hiénák, és csatlósaik nem szeretik a nyilvánosságot. Kérdésünk: vajon miért nem?
Magyarország 2012-ben. Nem elég, hogy a végrehajtók több százezer magyar otthonát próbálják elvenni - amelyek hasznából luxus-nyaralásokra, és luxus gépkocsikra is telik nekik -, még az alapvető viselkedési kódexet sem ismerik. Óh, azok az erkölcsök…
Egyébként a bankok és a végrehajtók kifosztó maffiája ellen is küzdők, akiknek a körében egyre inkább tudatosul, mi is folyik körülöttük, jól tudják, az összefogásra minden korábbinál nagyobb szükség van. Talán ezért is jöttek el sokan a szigetszentmiklósi Napfény utcába, amelynek egyik lakásában könnyes szemmel mondta el történetét a bajba jutott Patvaros Sándorné, Katalin.
- 2007-ben a lakás megvételére 12 millió forintot vettünk fel élettársammal, Pécs Jánossal közösen, akivel 11 esztendeig éltünk együtt, és tavaly november 27.-én meghalt – mesélte szipogva Katalin. – Mongóliába ment ki dolgozni, hogy tudjuk rendezni a csúszásban lévő részleteket, de egy hónapi munka után az embertelen körülményeket nem bírta a szíve. Hamvait megalázó módon, sporttáskában hozták haza a reptérre. És a kilakoltatási végzés most az elhunyt párom nevére érkezett…
Katalintól, aki egyedül él a lakásban még megtudtuk: a hitelt svájci frankban vették fel, amire már rájöttek, hogy kész átverés volt. Eleinte havi hetvenezret fizettek, a végén pedig már 140 ezret. Ez nem mindig sikerült, párjának hol volt munkája, hol nem. Tavaly augusztusban a bank felmondta a szerződést. Az áthidaló kölcsönt nem kapták meg, ezért is ment ki párja Mongóliába dolgozni. Tavasszal jöttek meg a hamvai, aztán május elején vette át a halott nevére szóló kilakoltatási végzést.
A tulajdonjog fele-fele arányban szól, a kezdeti 11 milliós hitel 23 millióra emelkedett. Bement a bankba, ahol tételes elszámolást kért, de csak egyenleget kapott a 23 millióról. Az igazgató pedig arcátlanul hozzátette: nagyon sajnálja őt, de nincs más út, menjen albérletbe, két hónapot kifizet neki.
Időközben a helyszínen megjelent a készenléti rendőrség. Azonban a végrehajtó nem jött. Mint Dabasi Tamástól megtudtuk, a kilakoltatás a szabálytalanságok miatt elmarad, azonban a végrehajtó a rendőrséget elfelejtette értesíteni.
Dabasi Tamás még hozzátette: mostanság az országot járják a Koppány csoporttal. A végrehajtók irodáit, lakásait keresik fel és szimbolikusan jelzik számukra – mondjuk képletesen, egy-egy bútordarabbal - milyen az amikor a törvényeken felül állva valakit kilakoltatnak. A végrehajtók „kilakoltatását” már országos szinten is tervezik.
Mi pedig köszönjük minden otthonvédőnek az összefogást, a magyar otthon(ok) megmentése érdekében. A mozgósításkor azonnal reagáltak és jól szervezett akciócsoportban, fegyelmezetten vettek részt az akcióban. Elszántságuk példaértékű volt.
Gyalu - Szabad Riport Tudósító Iroda

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése