2012. június 3., vasárnap

Végjáték 2012-2013: Egy ijesztő prezentáció

Amennyiben Raoul Pal egy végítéletet hirdető bolond lenne, aki csupa nagybetűvel ír és innen-onnan összegyűjtött, egymáshoz nem kapcsoló diagramokból álló vég nélküli prezentációkat ont, könnyen félresöpörhetnénk üzenetét. Raoul nem ilyen. A Global Macro Investor alapítója, a világ egyik legnagyobb fedezeti alapjához, a GLG Partners-hez tartozó londoni GLG Global Macro Fund korábbi igazgatója a Goldman Sachs-tól érkezett, ahol az európai részvény és derivatíva részvény fedezeti alap társigazgatója volt.
Raoul Pal 2004-ben, 36 évesen visszavonult az ügyfelek pénzének kezelésétől. Jelenleg Spanyolországban él és írással foglalkozik. Mi most éppen ezek miatt az írások miatt aggódunk, pontosabban legújabb prezentációja miatt, ami jobb kifejezés híján úgy gondoljuk, hogy a legnyugtalanítóbb és legijesztőbb előrejelzés, amit eddig láttunk, pedig nem kevés ilyen jellegű anyagot olvasunk nap mint nap.
Íme:
Most itt vagyunk…
Nem tudjuk pontosan mi vár ránk, de szerintem mindannyian képesek vagyunk összekötni azt a kevés rendelkezésre álló pontot onnan ahol most állunk, az első nagy bank összeomlásáig…
Nagyon kicsi mozgástér áll rendelkezésre állami mentőcsomagok terén, így ismét könnyű összekötni a pontokat az első bankcsődtől az európai bankrendszer összeomlásáig, majd maguknak az államoknak az összeomlásáig.

A rendszerbe szinte semmilyen fékező mechanizmust nem építettek be, ami megállíthatná ezt a folyamatot és szinte senki nincs tisztában azzal milyen komoly a helyzet.
A problémát nem is az államadósság jelenti önmagában. Az igazi probléma, hogy a G10-ek 70.000 milliárd dolláros adóssága csupán a 700.000 milliárd dolláros derivatíva piac biztosítékát jelenti…
Ez a globális GDP 1200 százaléka, ami eleve nagyon, nagyon gyenge alapokon áll.
Az EU válságtól egyszerűen összeköthetjük a pontokat az Egyesült Királyság, hasonlóan jelentőségteljes válságáig.
Ki gondolja, hogy ezek után Japán és Kína kimaradna?
Ki gondolja, hogy az Egyesült Államok sértetlenül megúszná?
Ez lenne a banki frakcionált tartalékgazdálkodás és a fiat pénz vége.
Ezt követné a nagy újraindítás.
A prezentációnak még nincs vége:
Az Egyesült Államokban, Németországban, Nagy-Britanniában és Japánban (ebben a fázisban) a kötvények 1 százalékon beragadnának.
A kötvénypiac megáll.
A kötvények shortolását leállítják.
A részvények shortolását leállítják.
A kötvénykockázati swap-okat (CDS) leállítják.
A határidős ügyletek shortolását (short futures) leállítják.
Az eladási opciókat leállítják.
Nem marad más, mint a dollár és az arany.
A javát pedig a végére hagyta:
Körülbelül 6 hónap maradt a nyugati piacokon, hogy valahogy megpróbáljunk felkészülni a jövőbeli veszteségekre.
Alaposan meg kell vizsgálni a kockázatokat, feltételezve, hogy semmi és senki nincs biztonságban.
Utána pedig? Vegyük fel a bádogsisakot és várjuk a rendszer újraindítását…
Összegzésképpen:
Ami az időzítést jelenti, 2012 és 2013 elhozza a véget.
A teljes prezentáció itt megtekinthető: scribd.com/…/The-End-Game


Forrás: ZeroHedge.com

Júniusban bejelentik az Európai Egyesült Államok megalakulását a Mediterrán Unió teljes területén



A Welt am Sonntag német lap szerint júniusban bejelentik az Európai Unió átfogó reformprogramját. Ez a reformprogram előírja a közös pénzügy-, adó-, kül- és biztonságpolitikát. A tagállamok adóbevételei közvetlenül az uniós pénzközponthoz jutnak, az Európai Bizottság közvetlenül dönt a tagállamok költségvetése felől, megszűnik a tagállamok önálló külpolitikájának látszata és a nemzetközi politikában az egyes tagállamok nem, hanem kizárólag az Európai Unió jelenik meg. A tagállamok hadserege a NATO reformprogramjában elfogadott alárendelés útján fokozatosan leépítésre kerül, helyét átveszi az Európai Unió központi irányítás alatt lévő hadereje. A reformprogram alapján a közeljövőben bevezetésre kerül az egységes bankfelügyeleti rendszer, központi szabályozás alá kerül a munkaerőpiac és a szociális ellátórendszer.

A nyugati vezetés már képtelen a hosszú távú tervek leplezésére, az alkalmazkodás szükségessége miatt elhagyják az álarcot. Az illuzionista politika európai szinten megbukott. Az erővonalak elválnak és lassan kikristályosodnak a nyílt ellentétek. Olyan ellentétek bontakoznak ki az európai rendszeren belül, melyek nemsokára már egy nyílt diktatúrával szemben sorakoztatják fel a nemzetek függetlenségéért harcoló fegyveres ellenállást. Ez az ellenállás európai szinten egyre erősödik, most erősebb mint valaha, és térnyerése a jövőben csak fokozódik. Ha nem így lenne, az uniós vezetésnek nem lenne szüksége nyílt diktatúra kiépítésére. A reformprogram nemcsak hogy felkavarja az állóvizet, de egyben tiszta vizet is önt a pohárba. Az Európai Unió Európa-szerte ellenségképpé válik. Ahogy ez határozottabb formát ölt, minden, eddig egymás ellen ható, s így egymás hatásait kioltó társadalmi feszültség az Európai Unió vezetésére összpontosul majd. Ahogy telik az idő, többé nem a tagállamok politikája lesz megtéve a társadalmi problémák legfőbb okának, mert minden nyíltan központi irányítás alá kerül. Ezzel a brüsszeli vezetés célkeresztbe teszi magát, ami a nemzetérdekű erők kibontakozásának kedvez. Ha júniusban ez a reformprogram elfogadásra kerül, az Európai Unió területi egységének felbomlása csak idő kérdése. Akkor Magyarország hungarista alapokon, az erkölcs és a rend szellemében fog újjáépülni.
Fenyvesi Áron

Iráni ultimátum

Nem sokkal az után, hogy a NATO bejelentette területi követeléseit, Vlagyimir Putyin felajánlotta, hogy az orosz haderő bevonul Szíriába békefenntartónak. A NATO agresszív terjeszkedése elleni front ezzel egyre határozottabban körvonalazódni látszik. Ugyanazon a napon az iráni ultimátum is elhangzott. Mohammad Reza, a Baszidzs milícia dandártábornoka felszólította az Egyesült Államokat, hogy zárja be valamennyi, külföldi országokban működtetett katonai bázisát, vonja vissza haditengerészeti flottáit saját vizeire, és könyörögjön megbocsátásért. A Baszidzs fegyveres erőket korábban Khomeini ajatollah parancsára alapították, és bár hivatalosan a Forradalmi Gárda alá rendelt szerv, közvetlenül az ajatollah parancsait hajtja végre, a központi irányítás felbomlása esetén pedig a helyi papság fennhatósága alá tartozik.

Molnár István

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése