2012. július 18., szerda

Sértő-e Simon Peresz hazánkba látogatása?

Simon Peresz nemsokára - Áder János köztársasági elnök meghívására - látogatást tesz a felvásárolt Magyarországon. Mielőtt kifejtenénk saját véleményünket ezzel kapcsolatban, egy valamit le kell szögezni. Nem értjük, hogy ezzel kapcsolatban mi a Jobbik problémája, elvégre ők nem tesznek ember és ember közt különbséget származás alapon. Vona Gábor kijelentései alapján Peresz látogatása olyan, mintha bármely más ország államfője tenne látogatást Magyarországon.
Miért is jön Simon Peresz Magyarországra? A köztársasági elnök szavaival élve „Izrael az elmúlt tíz évben olyan fejlődést ért el, olyan tudást és tapasztalatot szerzett például a mezőgazdaság és a vízgazdálkodás területén, amiből Magyarország is profitálhat”. Tehát az izraeli államfő üzletelni jön. Tudniillik, Magyarország földalatti vízkészleteinek eladásáról már 2008-ban egyezmény született, akkor zárultak le az előprivatizációs tárgyalások. A Fidesz az elmúlt két évben pedig az országos szinten működtetett pénznyelőiből fizetett strómanokkal vásárolja fel a magyar termőföldeket. Tehát az izraeli államfő a mezőgazdaság és a vízgazdálkodás miatt jön.
Mit lehet ezen még felháborodni? Aki ezen felháborodik, az még mindig abban az illúzióban él, hogy van magyar államiság. Ideje lenne felébredni! Nincs magyar állam Magyarországon, és Simon Peresz magyarországi látogatása emiatt legalább annyira természetes, mint a magyarországi állam- és kormányfők látogatásai Tel Avivban.
Mi ezen nem háborodunk fel. Csak sajnálni tudjuk Simon Pereszt, mert egy rendkívül rossz üzletet jön most megkötni. Azt hiszi, hogy jó üzlet, de nem fog vele jól járni, mert a pénzéért semmit nem fog kapni.
Peresz kilóra megveszi a magyarországi kormányt, a Fidesz kiárusítja neki a termőföldet és a vízkészletet. Izrael pedig bár nem sokat, de fizetni fog érte. Csakhogy ezért a pénzért se a termőföld, se a víz nem lesz az ő tulajdonában. Mert ez itt a mi földünk, a mi vizeink, és akkor is a mi tulajdonunkban lesz, mikor a kormány eladja. Simon Peresz fizethet, amennyit csak akar, de ezeket a vizeket és termőföldeket mi államosítani fogjuk, és magyar gazdák kezébe fogjuk adni. Az izraeli államfő ezzel csak a mi dolgunkat könnyíti meg – mert mikor eljön az államosítás ideje, az államosított földeket mind zsidó tulajdonostól fogjuk elvenni, így mindenki tudni fogja, hányadán állunk.
Ezért Peresz magyarországi látogatásakor egy nagyon rossz üzletet jön kötni, és nem felháborodni kell, hanem sajnálni kell (már akinek van gusztusa hozzá) a szerencsétlen zsidót, aki épp kidobja a pénzét az ablakon.
Fenyvesi Áron

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése