2012. november 22., csütörtök

Az iskola végül eltanácsolta a nyomon követő igazolványt elutasító diákot

Egy texasi iskola többször is a figyelem középpontjába került, miután eltanácsolt egy diákot, aki nem volt hajlandó részt venni az iskola által bevezetett „diák lokációs programban”.
Miután az iskola nem tartotta tiszteletben Andrea Hernandez, másodikos gimnazista jogait, a család úgy döntött, hogy jogi segítséget kér.
Frissen kiadott nyilatkozatában a Hernandez családot képviselő Rutherford Intézet bejelentette, hogy előzetes felfüggesztő határozatot kérnek az iskolakerület ellen, hogy ne küldhessék el Andreát.
A „Smart ID” azaz „okos igazolvány” program keretében az iskolakerület mind a 4200 tanulója köteles egy RFID nyomon követő chipet tartalmazó igazolványt hordani. A tiltakozásra adott válaszként, az iskola felajánlotta, hogy Andrea kaphat egy chip nélküli igazolványt, amennyiben megígéri, hogy felhagy a program kritizálásával, sőt nyilvánosan kiáll mellette és támogatja.
Andrea nem fogadta el az ajánlatot. November 13-án a család megkapta az iskola hivatalos levelét, amelyben tudatják, hogy a most már hivatalosan is bevezetett programban való részvétel megtagadása miatt a diákot eltanácsolják az iskolából.
Az eset precedenst teremthet, hiszen ez azt jelenti, hogy egy diákot eltanácsolhatnak csupán azért, mert egy személyiségi jogokat sértő programban nem hajlandó részt venni.
„A program sérti vallásos meggyőződésemet, mivel szerintem ez a Fenevad Bélyege rendszer bevezetésének része, sérti személyes és állampolgári jogaimat,” mondta Andrea az iskolai program elleni tüntetésen.
Ahogy arról már többször szó esett, Andrea Hernandez és sok más keresztény úgy gondolja, hogy ezek az eszközök a Bibliából Fenevad Bélyegeként ismert rendszer előfutárai:
„Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezükre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek; és hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma. Itt van a bölcsesség. Akinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát; mert emberi szám: és annak száma hatszázhatvanhat.” (Jelenések könyve 13:16-18)
„Ezzel azt tanítják a gyerekeknek, hogy egy abszolút megfigyelt államban élnek, ahol büntetés jár az ellenszegülőknek,” nyilatkozta John Whitehead, alkotmányjogász, a Rutherford Intézet alapítója. „Valahol az iskola köteles lenne elfogadható indokot adni, hogy miért teszi ezt.”
Az iskolakerület „diák lokációs projektjének” weboldalán az áll, hogy a „Northside iskolakerület a rádiófrekvenciás azonosító technológia kihasználásával kívánja biztonságosabbá tenni az iskolákat, mivel így mindig tudják, hogy hol tartózkodnak a diákok iskolaidőben, növelhetik bevételüket és ugyanakkor egy általános célú „okos” azonosítóval is felszerelik a diákokat.” Bár a bevezetés 500.000 dollárba kerül, az iskolakerület 1,7 millió dollár extra állami támogatásra számíthat a hiányzások visszaszorítása miatt.
A weboldal azt is megerősíti, hogy az okos diákigazolvány csak egy a sok eszköz közül, amit az iskola által alkalmazott megfigyelési hálózat használ. A szülőknek írt hivatalos levélben közölték, hogy az új diákigazolványok mellett, a kerület digitális kamerákkal szerelte fel valamennyi általános és középiskoláját, valamint iskolabuszát. John Whitehead azt is elárulta, hogy a mai napig 290 kamera került telepítésre.
A „diák lokációs programot” a San Antonio Northside független iskolakerült 112 iskolájára akarják kiterjeszteni.
Fontos megérteni, hogy a diákok jogai nem kerülhetnek felfüggesztésre csupán azáltal, hogy belépnek egy iskolaépületbe. Ez az orwelli hatalomátvétel aggasztó tendencia és egyik legfontosabb célja a társadalom legfiatalabb tagjainak agymosása, hogy ellenállás nélkül elfogadják a kormány lépéseit és azt a tényt, hogy a hatalom beleszólhat, sőt irányíthatja az életüket.
„Minden önkényuralom az iskolákból indul. Minden diktátor, minden rendszerváltó, először az iskolákban vezette be diktatúráját,” mondta Whitehead. „A következmények igen baljósak: azok számára, akik ilyen környezetben nőnek fel teljesen normálisnak tűnnek az ilyen módszerek. A társadalomtól feltétel nélküli szolgálatkészséget, teljes elfogadást követelő hatalom van kialakulóban.”
Forrás: Infowars.com
http://idokjelei.hu/2012/11/az-iskola-vegul-eltanacsolta-a-nyomon-koveto-igazolvanyt-elutasito-diakot/



Most már a kirakati babák is figyelnek

Aki azt gondolta, hogy már nem tudnak újat kitalálni a társadalom megfigyelésére, érdekesnek fogja találni a kiskereskedelmi kémipar legújabb fejlesztését. Egy olasz próbababa gyártó és fejlesztő cég olyan kirakati babákat állított elő, amelyek egyik szeme mögött arcfelismerő kamera van elhelyezve, így képesek kémkedni a vásárlók után, felveszik a hallótávolságon belüli párbeszédeket és már számos áruházban üzembe helyezték őket.
Az EyeSee névre „hallgató” próbababát az olasz Almax cég fejlesztette ki, a bűnözők, arcfelismerésen alapuló azonosítására reptereken használt technológia alkalmazásával. A kamera emellett képes megállapítani az emberek faját, korát és nemét, majd a rögzített információkat továbbítja a központi adatbázisba. A kamera a baba szemében helyezkedik el.
A cég egyelőre nem volt hajlandó elárulni mely kiskereskedelmi bolthálózatok vettek az új kirakati babákból, de megerősítette, hogy három Európai országban valamint az Egyesült Államokban már használatba állították őket. Max Catanese, a cég elnök-vezérigazgatója hozzátette, hogy öt vezető, luxuscikkeket árusító cég több tucat babát állított már „munkába” és ennél is többre adtak le új rendelést.
A cég a technológia továbbfejlesztésén is dolgozik, hogy az 5000 dolláros babák a boltban sétáló vásárlók párbeszédeit is képesek legyenek lehallgatni.
A megfigyelő eszközöket elvileg arra használják, hogy összeállítsák az egyes boltokat preferáló vásárlók profilját, illetve megismerjék vásárlási szokásaikat, a vásárlások leggyakoribb időpontját, valamint, hogy milyen termékeket néznek meg leginkább. Az adatvédelmi aktivisták szerint ugyanakkor ez az új technológia azt bizonyítja, hogy már a kereskedelmi szektor is orwelli módszerekhez nyúl a haszon növelése érdekében.
„Szerintem próbababákba rejteni egy kémkamerát hátborzongató ötlet. Egy boltnak kémtechnológiát alkalmazni azért, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújtson eltúlzott lépés,” mondta Emma Carr, a Big Brother Watch polgárjogi kampányszervezet helyettes vezetője.
„Az a tény, hogy a kamerák rejtettek, arra enged következtetni, hogy a boltok úgy gondolják, sok vásárló ellenezné az ilyen jellegű megfigyelést, ha tudna róla,” tette hozzá.
Christopher Mesnooh, ügyvéd, pedig arra mutatott rá, hogy mivel a vásárlókat semmi sem figyelmezteti arra, hogy kamerával veszik őket, a tevékenység az adatvédelmi jogszabályokba ütközhet.
„Amikor az ember belép a Facebook oldalára, a regisztrációs folyamat során láthatja (illetve utána nézhet), hogy milyen jellegű információkat fognak gyűjteni róla és ezt mire fogják felhasználni,” nyilatkozta Mesnooh a Bloomberg csatornának.  „Amikor az ember belép egy boltba, hol a választás?”
Mi jöhet még? Vajon a következő lépésben a DARPA mozgásra is képes próbababákat állít elő, akik a biztonsági őr helyett elkapják a bolti tolvajokat?
Mára sok áruház a durva kémtechnológiák elsőszámú felhasználójává vált, az RFID ruhacímkéktől, az emberi testet ruha nélkül megjelenítő, a méretválasztásban segítő szkennereken keresztül, az egészségre káros rádióhullámokig, az ilyen eszközök egész listáját alkalmazzák.
Néhány hónapja írtunk például a Redpepper cég által kifejlesztett Facebook alkalmazásról, ami a boltokba felszerelt arcfelismerő kamerák segítségével küld személyre szabott ajánlatokat a regisztrált felhasználóknak a Facebook oldalán keresztül.
Bár a kémbabákat kifejlesztő cég azt mondja, a babák „vakok”, tehát nem állapítják meg a vásárlók személyazonosságát, tudjuk, hogy ugyanezt a technológiát a repülőtereken pontosan erre a célra alkalmazzák. Vajon mennyi időnek kell eltelni ahhoz, hogy a Különvélemény című filmben látottakhoz hasonló rémálomba illő világ valósággá váljon?
Forrás: Infowars.com
http://idokjelei.hu/2012/11/most-mar-a-kirakati-babak-is-figyelnek/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése