2012. december 20., csütörtök

Világvége, vagy egy pénteki nap?

Azt, hogy 21-én pontosan mi fog történni, igazából senki sem tudja. Bárki bármit mond, csak találgat, és azt mondja, amit hisz. Az irányított média a Maja naptárra alapozva fokozta fel az aktuális világvége hangulatot. A Maja naptár valóban 2012. december 21-én ér véget, de nem szabad elfelejteni, hogy kezdete is volt a naptárnak, mégpedig i.e. 3114. augusztus 12-én, ami előtt az emberek ugyanúgy élték a hétköznapi életüket. Látható, hogy a Maja naptár ciklusokban gondolkozik, ugyanúgy, mint a mi jelenlegi naptáraink, csak nem 1 évet tekint egy ciklusnak, hanem egy "kicsivel" többet. A jelenlegi cikluszárás azért kapott jelentősebb hangsúlyt, mert a 26.000 éves precessziós ciklus is most záródik.
Azzal mindenki egyetért, hogy minden ciklus más szellemiségű, és az emberi társadalom igazodik az adott ciklus szellemiségéhez. A korszakok közötti átmenet lehet sokféle. Lehet eseményszerű (mint pl. az özönvíz, háborúk), amikor egy hirtelen esemény okoz mélyreható változásokat, és lehet folyamatszerű, amikor lassú, alig észrevehető folyamatok hozzák meg a változást évek, vagy akár évtizedek alatt. Mindig egy már meglévő, de addigra idejétmúlt rendszerből kell egy új, jobb társadalmat felépíteni.
A jelenlegi váltás a tudatosság magasabb megismeréséről, megéléséről szól. Eddig társadalmunkra egyfajta "nyájszellem" volt jellemző, ahol a vezetők határozták meg az irányt, és az egyénnek a legfőbb dolga mindössze az engedelmesség volt. A magasabb tudatosság azt jelenti, hogy minden egyén saját maga hozza meg döntéseit, és egy olyan új társadalom alakul ki, ahol az emberek úgy alkotnak egységet, hogy mindenki ugyanazt akarja. Igazi önálló közösség jön létre. Nincs már szükség erőszakos vezetésre, és így nem lehet visszaélni a kapott hatalommal.
Amikor az egyén felismeri saját értékét, saját benső Istenségét, abban a pillanatban új értékrendszer alakul ki benne. Felismeri saját benső tiszta Isteni törvényeit, és magától értetődően ehhez fog igazodni. A két igazán fontos Isteni törvény, a szeretet törvénye, és a szabad akarat törvénye. Magyarán mindent szabad, ami ezt a két törvényt nem sérti meg. Fontos itt megemlíteni, hogy minden létezőnek Isten adta joga a szabad létezés, és ennek szükség esetén történő megvédése.
Magát a korszakváltás időszerűségét az emberek egyre erősebben érzik, és ez irányú vágyaikat bizonytalan próbálkozásokkal szerették volna már megvalósítani, ám a sötétség minden ilyen irányú kísérletnek azonnal az élére áll, hogy amikor elérkezettnek látja az idejét, akkor romba tudja dönteni. Kis hazánkban is folyamatosan látható erre példa. Az új korszak szellemének megfelelő közösségek olyan önállóan gondolkodó, és azonos értékrendet képviselő egyénekből állnak, akik elég tudatosak ahhoz, hogy biztosan felismerik azokat, akik nem az isteni törvények szerint gondolkoznak és cselekednek.
Minden világvége-elmélet azt hangsúlyozza, hogy most jött el az idő, amikor mindenki megítéltetik, és ki-ki benső, valódi énjének megfelelően kapja meg büntetését vagy nyeri el jutalmát. A megítélést mindig megelőzi az Isten végtelen szeretetéből fakadó Isteni kegyelem, ami lehetőséget ad arra, hogy ha valaki benső valójában őszintén Isten felé fordul, és azonosul a szeretet és a szabad akarat Isteni törvényével, akkor mentesül korábbi cselekedeteinek "kellemetlen" következményei alól. Felesleges azon gondolkozni, hogy a kegyelmi időszak meddig tart. A hangsúlyt arra kell helyezni, hogy bármely pillanatban készen álljunk a megítéltetésre.
Ha most az egész eddigi mondanivalót egy mondatba sűrítjük, akkor a lényeg, hogy éljünk becsületben, szeretetben, és akkor végre eljön a jelenlegi világunknak a vége s egy jobb korszak veszi kezdetét.
Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánunk mindenkinek!
Holcman László, Miklósi István, Palánkai József

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése