2013. február 26., kedd

Franciaország nem vonja ki csapatait Maliból

Jean-Yves Le Drian Franciaország honvédelmi minisztere közölte még túl korai lenne beszélni a Maliból történő kivonulásról.
Franciaország január 11-én indított háborút Mali ellen az Egyesült Államok, Kanada, Nagy-Britannia, Dánia, Belgium és Németország támogatásával.
Február 1-jén az Amnesty International elítélte Franciaországot az emberi jogok megsértésével. A jogi szervezet szerint több civil köztük gyerekek haláláért is felelősek a katonák.
Mali valószínűleg a természeti forrásai, főként az arany és az urán miatt fontos a franciák számára.
Sántosi Károly


MALI HÁBORÚ KÖVETKEZMÉNYE
Nyugati lapok arra figyelmeztetnek, hogyha a franciák továbbra is háborúzni akarnak Maliban, akkor annak az lesz a következménye, hogy Franciaországban bosszú robbantások fognak bekövetkezni. Számos olyan eset volt, hogy terror merényletekkel leállították a gyarmatosítók háborúját.

ÚJ AFRIKA-HÁBORÚ KÉSZÜL
A Mali helyzet egy újabb Afganisztán képét vetíti előre. Az EU és a cionisták egy elhúzódó Afrrika-háborút akarnak, úgymond a terrorizmus elleni harcban. Persze emögött az van, hogy Egyiptomra, Líbiára és Szudánra így gyakoroljanak nyomást. A képen egy francia tankelhárító katona. Ennél gyalázatosabb dolog az, hogy a magyar külügy ott tülekedik a cionisták oldalán. Végül egy bíztató hír Chavezről. Evo Morales újra meglátogatta Chavezt és azt mondta, hogy most már fizikoterápiás kezelésben készítik föl a hazatérésre, ahol Venezuelában egy katonai kórházba kerül. Morales és Chavez is bízakodóan jelentette ki, hogy a közelgő chilei csúcson már lehet hogy szerepelnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése