2013. február 27., szerda

Kadarkúti Égi üzenetek 171-176. Szűzanya-Jézus-Szentlélek-Mennyei Atya: Az Angyalok

ÉGI ÜZENETEK

2013.01.22.
 

Szűzanya: Az Angyalok I. (Az angyalok teremtése és hierarchiája)

Szűzanya: Drága Engesztelő Gyermekeim! Én, az angyalok Királynője kaptam azt a szép feladatot, hogy egy égi tanítás-sorozatot indítsak az angyalokról. Mindenekelőtt édesanyai szeretem összes melegével köszöntelek benneteket. Boldog vagyok, hogy eljöttetek meghallgatni minket és imádkozni, engesztelni, lelkeket menteni.


Óva figyelmeztetlek benneteket, hogy tartsátok távol magatokat angyal-témában az internettől, mert sok benne az izgalmas, de hamis, ezoterikus megközelítés. Arra is vigyázzatok, hogy ne dőljetek be a levélszekrényetekbe bedobott okkult felhívásoknak az angyalok küldözgetésével kapcsolatban. Az angyalok Isten küldöttei, tehát ti nem küldhetitek őket egymáshoz vendégségbe. Viszont kérhetitek közbenjárásukat másokért.


Az Egyház által elfogadott hitigazság, hogy vannak angyalok, annak ellenére, hogy egyesek mesének tartják. Más tévtanítók Jézus fölé emelik őket, nagyobbnak tartják Nála. Szent Pál ezt a hamis tanítást megcáfolja, amikor így ír erről: „Jézus Krisztus a láthatatlan Isten képmása, minden teremtmény elsőszülöttje. Mert benne teremtett mindent a mennyben és a földön, a láthatókat és a láthatatlanokat, a trónusokat, uralmakat, fejedelemségeket és hatalmasságokat. Mindent általa és érte teremtett, Ő előbb van mindennél és minden benne áll fönn.” Azt állítja Szent Pál, hogy az angyalok teremtett lények, vagyis Isten őket a semmiből hívta létre az Ő mindenható akaratával, az idők kezdetén. Az angyalok millióival, megszámlálhatatlan sokaságával egy pillanat alatt betöltötte a Mennyországot. Drága Gyermekeim!  Mikor Szent Fiammal beléphettem a Menny kapuján, ámultam, milyen rengeteg angyal van ott, milyen sugárzóan szépek és nagyok, s csak úgy árad a szeretet belőlük. Engem, Isten anyját nagy tisztelettel öveztek és megkoronázásom után boldogan királynőjüknek tekintettek. Úgy képzeljétek el, hogy az angyalok is hierarchiában élnek, mint az Egyház. Ez náluk nem a hatalmon alapszik, hanem a szereteten. Közülük a legmagasabb fokon állnak a kerubok és szeráfok, mert ők szeretik leglángolóbban az Istent. Izajás próféta így ír a szeráfokról: „Láttam az Urat. Magas és fönséges királyi széken ült, és uszálya betöltötte a templomot. Szeráfok lebegtek fölötte: mindegyiknek 6-6 szárnya volt. Kettővel befödték arcukat, kettővel befödték lábukat, s kettővel lebegtek. És harsány hangon mondogatták egymásnak: Szent, szent, szent a seregek Ura, dicsősége betölti az egész Mennyet és a Földet!...(Izajás 6,1-4)”



Kicsinyeim! Minden szentmisén, mikor ezeket a sorokat imádkozzátok, vagy éneklitek, a szeráfok és a többi angyal veletek együtt harsogja.



Az angyali hierarchia 9 karból áll, melyek három hierarchiába rendeződnek.
 1.) SZERÁFOK, 2.)KERUBOK,  3.) TRÓNUSOK,  4.) URALKODÓK,  5.) ERŐSSÉGEK,  6.) HATALMASSÁGOK, 7.) FEJEDELEMSÉGEK,  8.) ARKANGYALOK,                       9.) ŐRANGYALOK



Mielőtt ezekről az angyali csoportokról egyenként tájékoztatnálak benneteket, felhívom a figyelmeteket egy nagyon szép szentáldozás-kilencedre. Jézus mondja: „Akik felajánlják Nekem, Jézus, minden nemzet Királyának tiszteletére a kilenc egymást követő szentáldozást, azoknak 1-1 angyalt küldök az angyalok mind a kilenc karából, minden szentáldozáskor egyet, hogy őrizzék őt további földi életében. Ha ez a lélek további kilencedeket is végez, azzal növeli Isten-szeretetét. E kilencedet el lehet végezni másokért is, hogy ők is megkaphassák az angyali segítséget, védelmet. Sőt, közösségekért, nemzetekért és az emberiségért is lehet végezni, azok is megkapják az angyalok őrizetét.”



Most pedig a fiatal Mária Magdolna látomása alapján szeretném közelebbről megismertetni veletek az angyalok három hierarchiájának 9 karát.



Az első hierarchia angyalai a következők:


Az 1. angyali karban a Szeráfokat láttam. Ezeknek az angyaloknak 6 szárnyuk van, kettő-kettő a fejükön, a lábukon és a derekukon. A szeráfok így szóltak hozzám: Mi képviseljük az Isten iránti szeretetet, akinek trónja körül állunk és dicsőségét zengjük. A mennyben és a felszentelt templomokban Urunk jelenlétének és szentségének közvetlen őrei vagyunk. Ha ő útra kel és lemegy a Földre –pl a Szentmisében – mi akkor sem hagyjuk el, hanem körülvesszük, mint a testőrök. A 2. angyali karban a Kerubokat láttam. Ezeknek az angyaloknak 4 szárnyuk, 4 arcuk (ember, oroszlán, bika, sas) van, akiknek minden irányban van szemük és szüntelenül forgó kerekeken állnak. A kerubok így szóltak hozzám: Az angyali kar legfelsőbb képviselői közé tartozunk. Isten közvetlen környezetét alkotjuk. Mi őrizzük az édenkertet és a frigyládát. Ezek az angyalok alkotják Isten dicsőségének trónkocsiját. A 3. angyali karban a Trónusokat láttam. Ők a bolygók őrzői. Minden bolygónak saját trónusa van. A mi bolygónk őrangyala a Föld angyala. Ők alkotják a hidat az emberek, az angyalok és Isten között, így összekötve az eget és a földet. A szeráfok, kerubok és trónusok állnak legközelebb Istenhez a Mennyországban.



A 2. hierarchia angyalai hajtják végre azokat a feladatokat, melyeket az 1. hierarchia angyalaitól kapnak. A 4. angyali kar az Uralmak. A jobb kezükben arany pálca, a bal kezükben Isten pecsétje van. Ők a náluk alacsonyabb rangsorban lévő angyali csoportoknak a kormányzói és szabályozói. Feladatuk, hogy tanácsokkal lássák el őket. Az 5. angyali karban az Erősségek vannak. Két angyal közülük jelen volt Jézus mennybemenetelénél. Ők a csodák és az áldások angyalai, mert az isteni fényt hatalmas erővel sugározzák. A 6. angyali karban a Hatalmasságok vannak. Ők felügyelik a halált és a születést. Megvédik az emberek lelkét a démonoktól. Hamarosan az Úr oldalán véget fognak vetni minden rossznak, ami a világban uralkodik. Az Uralmak, az Erősségek és Hatalmasságok közvetítenek az 1. és a 3. hierarchia angyalai között.


A 3. hierarchiához a következő angyalok tartoznak: a 7. angyali karban a Fejedelemségek vannak, ők a nagyobb csoportokra, közösségekre vigyáznak. A Föld minden nemzete és városa fölött őrködnek. A 8. angyali karban az Arkangyalok vannak. Az 1. főangyal: Szent Mihály. Egy nagy kardot tartott a kezében és azt mondta: Én vagyok a mennyei hadak nagy vezére és győztes harcosa. Isten iránti hűségem megingathatatlan. A 2. főangyal: Szent Gábriel. Ő így szólt: Én vagyok a hírhozó angyal, aki annak idején megjelent Máriának és bejelentette, ki is lesz az Ő Fia. Általam jött el a Szentlélek. Isten teljhatalmat adott nekem az édenkert, a kígyó és a kerubok fölött. Bátorságot adok minden édesanyának az anyaság elfogadásához. A 3. főangyal Szent Rafael, aki így szólt: Én vagyok a vándorok és utazók védője. Annak idején Tóbiás utazótársa voltam. A következő angyali kar a 9. kar angyalai közül kerül ki a legtöbb Őrangyal. Láttam az én Őrangyalomat, Marielt. A Fejedelemségek, Arkangyalok és Őrangyalok segítik az embereket a mindennapi élet során. Ők állnak a legközelebb az emberekhez, és közvetítik számukra Isten parancsait.


Drága Kicsinyeim, ne felejtsétek el, hogy az angyalok is várják közeledéseteket, szereteteteket, nemcsak a Szentháromság és Én. Beszélgessetek őrzőangyalaitokkal, tárjátok fel gondjaitokat nekik! Ők mindig kapcsolatban vannak Istennel és közvetítik kéréseiteket, imádkoznak értetek. Egy percre se hagynak magatokra, megvédenek a kísértésektől, vigyáznak testi épségetekre, sugallataikkal segítenek a döntés helyzetekben. Azt is elmondom nektek, hogy milyen esetben melyik arkangyalhoz forduljatok. Szent Gábrieltől főleg akkor kell segítséget kérni, mikor ima vagy szentmise közben szétszórtak vagytok. Ő élő hitet, égő szeretetet és forró áhítatot képes kieszközölni számotokra. Kísértések idején Szent Mihály arkangyalhoz forduljatok. Ő távol tartja a gonosz lelkeket. Betegségben és nagy utazás előtt Rafael arkangyalt kérjétek.


Drága Kicsinyeim! Most egy megható dolog következik. Mint mindig, most is elmondom, hogy mit látok. Ott van veletek az őrangyalotok. Veletek szemben helyezkedik el, hófehér ruhában van és ragyog a fénytől. Tárjátok ki szívetek ajtaját, mert ajándékot hozott nektek: jobb kezében egy lobogó lánggal égő gyertyát tart, bal kezében egy piros rózsát. Így szól hozzád, Gyermekem: „Forrón szeretett kicsi Védencem! Engedd, hogy lelkedben a hit fényét megnöveljem az Én lángommal. Fogadd ezt a piros rózsát, mellyel Isten iránti szeretetedet akarom erősíteni. Két hatalmas hófehér szárnyammal átölellek, egészen beborítalak. Így védelek meg a gonosz kísértéseitől, betegségektől és minden bajtól. Ott voltam születésed pillanatában, csetlő-botló kisgyermekkorodban. Ó, ha tudnád, hány balesettől megmentettelek! Végigkísértelek gyermek- és kamaszkorodban, forrófejű ifjúkorodban, felnőttkorod minden percében, és ígérem, hogy még a halálod után is veled leszek. Én kísérlek Krisztus elé a különítéletre. Hűségemért és szolgálatomért, érted mondott imáimért cserében hálát és szeretetet kérek tőled. Egykor a Mennyben nemcsak én látlak majd, hanem te is engem. Fel fogsz ismerni és majd alig tudunk kibontakozni egymás öleléséből. Búcsúzásul az én fénykoszorúmból egy tündöklő csillagot ragasztok homlokodra, hogy hétköznapjaidban emlékezz rám, és küldj egy hálacsókot nekem.”


Gyermekeim! Újra Én szólok hozzátok, Édesanyátok. Első alkalomból ennyit akartam mondani az angyalokról. Jövő héten újra róluk lesz szó. Nagy szeretettel búcsúzom tőletek egy édesanyai áldással: az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Amen.


        

ÉGI ÜZENETEK

2013.01.29.

Jézus: Az angyalok II. (Az angyalok természete és hivatása)


Jézus: Drága Engesztelő Gyermekeim, Én a ti Megváltótok folytatom az angyalokról szóló tanításomat. Ma az angyalok természetéről és feladatairól lesz szó.


A festmények, szobrok emberi alakban, szárnyakkal ábrázolják az angyalokat. A látomásokban mindenki így látja őket. Ezzel szemben a hittudomány azt mondja, hogy az angyalok tiszta szellemek, akiknek nincs testük.


Ez ellentmondásosnak tűnik. De Én mindjárt megmagyarázom nektek. A Szentlélek az első pünkösdkor ugye lángnyelvek formájában ereszkedett le az apostolokra és a Szűzanyára? Az Én keresztelésemkor galamb képében jelent meg. Ugye mégsem gondoljátok, hogy a Szentlélek lángnyelv vagy galamb? Helyesen hiszitek, hogy Ő Lélek. Csakhogy a lángnyelv vagy galamb az Ő kinyilatkoztatási formája. Ugyanígy van ez az angyalokkal is. Nincs igazi testük, csak „látszattest”, amelyben a látnokok előtt teljesítik küldetésüket. Pl. Gábriel arkangyal, mikor Máriával közölte az örömhírt. Úgy is mondhatjuk, hogy a látható test, amiben megjelenik az angyal, csak jelzi az angyalt, de nem az angyal teste. Az igaz, hogy az angyaloknak nincs testük, de nálatok embereknél sokkal fejlettebb és fényesebb értelmük van, és nagyon erős szabadakarattal rendelkeznek. Nagyon okosak és rendkívül sokat tudnak, de nem mindentudók. Pl. nem ismerik a ti rejtett, belső érzelmeiteket, és a jövőtöket sem. Nem látják előre Isten terveit se és az utolsó ítélet napját sem. Az angyalok tudnak beszélni egymással. Isten természetfeletti létre emelte őket, állandóan a megszentelő kegyelem állapotában vannak, és Isten boldogító színelátásában van részük. Így aztán mélyen beleláthatnak Isten gondolataiba. Mivel az angyalok sokkal értelmesebbek, tisztábbak, jobbak az embernél, ezért Isten olyan hivatást, feladatot adott nekik, hogy segítsenek a náluk jóval fejletlenebb, gyengébb embereken. Erős szabadakartukkal Istent szolgálják. Arra törekednek, hogy segítsék az isteni gondviselés tervének megvalósítását. Céljuk, hogy a rájuk bízott emberek üdvözüljenek. Figyelmeztetik őket és jót sugallnak.


Ó, Gyermekeim, bizonyára nem egyszer voltatok úgy, hogy jött a kísértés, a rossz gondolat, a szépnek, vonzónak látszó bűnre csábítás, de rögtön utána megszólalt a lelkiismeretetek és elhessegettétek a rosszat. Mi is történt akkor? Egyik fületekbe a gonosz lélek súgott, a másikba az Őrangyal. Ha Őrá hallgattok, béke és öröm szállt a szívetekbe. Ha a gonosz sugallata győzött, vereség érzetetek lett és elszomorodtatok, hogy már megint elestetek. Nyissátok meg fületeket, szíveteket őrangyalotok felé, mert ő nagyon szeret titeket és segíteni akar, hogy üdvözüljetek. Nemcsak a kísértésektől védi meg az angyal az embereket, hanem a balesetektől, tragédiáktól, rossz döntésektől. Elmondok nektek egy megdöbbentő esetet IX. Piusz pápa gyermekkorából. Az apai ház családi kápolnájában gyermekként naponta kellett ministrálnia a szentmisén. Egyik nap, amikor az oltár legalsó lépcsőjén térdelt, míg a pap a szent cselekményt végezte, hirtelen nagy félelem és rettegés kerítette hatalmába. Nem tudta, hogy miért. Szíve gyorsabban dobogott. Önkéntelenül is segítségkérően nézett az oltár szemben lévő oldalára. Csodaszép ifjút látott ott, aki magához intette. A látványtól megzavarodva moccanni sem mert. A fényes alak erre még határozottabban hívta. Ekkor felugrott és odasietett. A jelenés eltűnt. Abban a pillanatban az oltárról leesett egy súlyos szobor, és éppen arra a helyre zuhant, ahol a kis ministráns az imént térdelt. Gyakran mesélte el később, mint pap, püspök, sőt pápa ezt a felejthetetlen gyermekkori élményét, és úgy magyarázta, mint az őrangyal rendelkezését és segítségét. Nap, mint nap történnek ilyen csodálatos oltalmazások. Csak az a baj, hogy a hitetlen, közömbös emberek véletlennek tartják. Az én eszközömmel, Évámmal történt fiatal korában. Egyik reggel, mint mindig, egyedül volt otthon a 3 kicsi gyermekével, az 5 éves Bélával és a 2 éves ikrekkel Ádámmal és Évával. Ott állt a nagy kétszemélyes rekamié a két szoba közötti falnál.  A teteje fölnyitva kitámasztó nélkül. Csak a nagy súlya tartotta. Ádika a szőnyegen ült és játszott. Évike segített anyjának berakni a kispárnát az ágyneműtartóba. Egészen derékig behajolt és ütögette kicsi tenyerével a párnát, ahogy anyukájától látta. Béla váratlanul kiszaladt a másik szobából és tenyerével meglökte az ágyneműtartó labilis álló tetejét, és az nagy robajjal becsukódott. A kicsi lány éppen akkor unta meg a kispárna rendezését és felegyenesedett. Csak úgy pislogott a tőle pár centire lezuhanó ágy hatalmas zajától. Ez a súlyos ágy azonnal kettévágta volna a kislányt. Éva ma is vallja, hogy a kicsinek őrangyala súgta meg, hogy elég volt az ágyazásból. Ma Évike szintén családanya és nagy segítsége édesanyjának.


Van, mikor egy angyal Istentől az egész világot érintő nagy feladatot kap. Pl. Gábriel arkangyal a megtestesülésemet hirdeti, mikor megjelenik Isten üzenetével Szűz Máriának. Az Én születésemet is angyalok jelentik ki a pásztoroknak. Amikor vérrel verítékeztem, egy angyal jött és megerősített. Amikor felmentem a Mennybe, akkor is angyal szólt az ámuló emberekhez, tanítványokhoz, hogy mit állnak itt égre emelt szemmel, hiszen ugyanígy fog eljönni isteni dicsőségében. A végső időkben az Emberfia angyalaival fog érkezni. Ezek gyűjtik össze a kiválasztottakat a szélrózsa négy irányából. Én a ti Krisztusotok a felhőkig jövök le és angyalaimat küldöm hozzátok, hogy válasszanak szét benneteket és ragadjanak el, hogy a büntetés elől biztonságos helyre vigyem az Én legtisztább, legszeretőbb választottaimat. Ezután a 3 napos sötétség után következik az Én második dicsőséges eljövetelem, amikor szintén hozom magammal angyalaimat.


Malakiás érsek jövendölése alapján XII. Piusz, mint „pastor angelikus” szerepelt. Most az ő szavaival búcsúzom tőletek. 1958. Október 3-án – néhány nappal halála előtt – még egészen az angyalok ünnepének hatása alatt az angyalokról beszélt az amerikai zarándokoknak. „Tegnap ünnepelte az Egyház a szent angyalokat. Nem ezt mondta Jézus a gyermekekről, akik tiszta és szerető Szívéhez mindig olyan közel álltak: „Angyalaik az égben szüntelenül látják mennyei Atyám arcát?” S ha felnőnek a gyermekek, ifjúkorukban vagy később angyalaik talán elhagyják őket? Nem, biztos, hogy nem. Nincs az a szürke és kicsi ember, akinek ne lenne őrangyala. Oly dicsők, oly tiszták, oly csodálatosak az angyalok, s mégis a mieink! Utatokat egyengetik és őrködnek fölöttetek, hogy hűtlenné ne váljatok Krisztushoz, az ő Urukhoz. Nemcsak védenek az úton rátok leselkedő veszélyektől, hanem mellettetek vannak bíztató szavukkal, hogy mindig magasabbra törekedjetek Krisztus által az Istennel való egyesülésre. Kedves zarándokok, nem bocsáthatunk el benneteket atyai intelem nélkül: legyen fogékony lelketek a felettetek lévő láthatatlan világ felé, „mert a látható mulandó, a láthatatlan azonban örök. Újból erősíteni akartuk az angyalokhoz fűződő testvéri közelségeteket és barátságotokat. Ők állhatatos buzgalommal szolgálják megváltásotokat és megszemtelődéseteket. Adja Isten, hogy az örökkévalóságon át hiánytalan örömben velük lehessetek. Már most lássátok hozzá, hogy megismerjétek őket!”


E pápai beszédet egy kiváló író könyvéből másoltattam ki eszközömmel, mert ez a könyv oly szépen megőrizte szentéletű pápátok szavait.



Drága Gyermekeim! Meglepetést készítettem nektek. Nem egyedül jöttem, hanem magammal hoztam angyalaimat is, az angyalok mind a 9 karát. Megnyílt egyetlen szavamra az épület mennyezete és mindannyian egy nagy fényes felhőn érkeztünk. Míg az égi beszédet mondtam nektek, ők hódolattal térdeltek körülöttem és áhítattal végighallgattak. Édesanyám is velünk van. Szép hófehér ruha van rajta hímzett arany szegélyekkel és három arany tál van a kezében. Ezeket telerakta színes rózsaszirmokkal, melyeket az Én mennyei kertemből szedett össze. Az egyik tálat Gábriel arkangyal kezébe adta, a másikat Szent Mihály kezébe, a harmadikat Szent Rafael arkangyal kezébe. Csengő hangján arra kérte őket, hogy a sok illatos szirmot szórják rátok. Ez a sok rózsaszirom a Szentháromság kegyelmét jelképezi, mely betölt benneteket Istenszeretettel, engesztelő testvéreitek iránti válogatás nélküli szeretettel, megbocsátó szeretettel és a tökéletes lelki tisztaság utáni vággyal. Eközben őrangyalaitok mosolyogva és boldogan állnak a hátatok mögött és átölelve tartanak benneteket.



Drága Kicsinyeim! Ha majd eljön az idő, hogy beléphettek a Mennybe, angyalok sokaságának látványa fog elétek tárulni. Sugárzó lényükkel körülvesznek benneteket, bemutatják nektek a Mennyországot és nevelnek, tanítanak titeket minden szépre és jóra, hogy túlvilági ismereteitek egyre jobban elmélyüljenek és kiszélesedjenek. Egyelőre elégedjetek meg őrangyalaitok állandó jelenlétével, oltalmával és segítségével. Megáldalak benneteket az angyalokba vetett hit, remény és szeretet lelkületével az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Amen.


ÉGI ÜZENETEK

2013.02.05

ÉGI ÜZENETEK 2013.02.05 Szentlélek: Az angyalok III. (Az angyalok próbatétele és a bukott angyalok)



Szentlélek: Drága Engesztelő Gyermekeim! Nagy szeretettel köszöntelek benneteket, és lobogó szeretetlángom sugarát küldöm szívetekbe, egyenként mindenkinek. Angyalsorozatunkból ma új fejezet következik: Az angyalok próbatétele.

Isten megszámlálhatatlan sok angyalt teremtett, csupa tiszta szellemet. Ezek a Mennyországot egy pillanat alatt betöltötték, áhítattal csodálták és dicsőítették a Teremtőt és tökéletes békében és boldogságban éltek. A legszebb és leghatalmasabb angyal Lucifer volt, a Fényhordozó, akinek fénye kimagaslott a többiek fénye közül. Isten elhatározta, hogy kipróbálja az angyali hűségét. A próba azt jelentette, hogy minden angyalnak imádnia kellett a 2. isteni Személyt, Isten egyszülött Fiát. Jézus emberi testben jelent meg előttük, pedig Ő ugyanolyan valóságos Isten, mint a Mennyei Atya. Lucifernek, a legragyogóbb, különleges adottságokkal rendelkező angyalnak ez bizony nem tetszett. Mivel önmagát tartotta a legkiválóbbnak, nem volt hajlandó Jézus Krisztus előtt meghajolni és alávetni magát neki, olyannak, aki csak emberként mutatkozik. Rossz példát mutatott lázadásával a többi angyalnak, mert sokan utánozták, mögé álltak. Így kezdődött el a harc a Mennyben. Szent Mihály arkangyal bátran szembeszállt Luciferrel és így kiáltott: „Ki olyan, mint Isten?” A végső kimenetele e harcnak a Szentírásban a Jelenések könyvében olvasható. János írja, hogy Mihály legyőzi a Sárkányt angyalai segítségével. Szent Mihály serege élére áll és hiába próbál ellenállni Lucifer, az ősi kígyó, a Sátán, angyalaival együtt levetették a földre. Végül Isten is beavatkozott az ütközetbe, mint Ige a fehér lovon, Ő, a Királyok Királya és Urak Ura. A vadállat, a hamis próféta és seregei szembeszálltak a Lovassal, de nem tudták legyőzni. Elevenen bevetették őket a kénköves tóba, a többit a lovas kardja ölte meg, amely a szájából tört elő. János próféta végül egy angyalt látott, a mélység kulcsa volt nála, és nagy láncot tartott a kezében. Megragadta a Sátánt, és ezer évre láncra verte.

E nagy próbatétel után Isten az angyalokat megbüntette. Ez a kevélység létrehozta a poklot és odakerültek a gonosz angyalok. Ezzel Lucifer, a Sátán elveszítette a fényét, szépségét szolgáival együtt. Lucifer és démonai nagy haragra lobbantak, hogy a csodálatos Mennyország helyett a szenvedés lett az osztályrészük. Ezért izzó gyűlölet alakult ki bennük Teremtőjük iránt. Titeket, embereket végtelenül irigyelnek, amiért el fogjátok érni a boldog örök életet, nekik pedig örökkön örökké rettenetes kínokban kell élni. Ezért aztán mindent megpróbálnak, hogy elcsábítsanak titeket Istentől, bűnbe taszítsanak és megkaparintsanak. Céljuk, hogy mindnyájan elkárhozzatok.

Drága Gyermekeim! Még nem fordult meg a fejetekben, hogy Isten a nagy próbatétel után miért nem semmisítette meg a gonosz angyalokat? Vagy miért nem zárta be őket a pokolba örökre? Vagy, hogy miért engedi nekik, hogy kísértésekkel zaklassanak benneteket? Hogy miért döntött így, az égi titok. Ezt majd csak földi halálotok után a Mennyországban tudhatjátok meg. Mégis felfedek ebből az isteni titokból valamit. Mennyei Atyátok minden rosszból tud jót kihozni.

A mindennapi életből szeretnék egy példát elétek teríteni. Egy 62 éves asszony, Lívia egészen 40 éves koráig hitben teljesen közömbös volt. Születése után római katolikusnak keresztelték, még elsőáldozó is volt, de szülei nem sok gondot fordítottak a lelkére, nem vitték templomba, nem tanították imádkozni. Már 15 éves korában elkezdte az erkölcstelen, kicsapongó életet. Váltogatta a barátait, és szorgalmasan szedte a fogamzásgátló tablettákat. Ennek ellenére rengeteg abortusza volt. A pokol felé vezető úton haladt. Isten őt is szereti, ezért megengedte neki a különböző betegségeket. Hol itt, hol ott voltak nagy fájdalmai, de az orvosok nem találták a baját. Kétségbeesésében jósnőkhöz, javasasszonyokhoz és rosszhírű természetgyógyászokhoz fordult. Állapota egyre súlyosbodott. Legtöbbet a szájüregével kínlódott. Úgy érezte, mintha késsel kaszabolnak a nyelvét, a szájpadlását, a fogínyét. Máskor a gyomrában, hasában, lábában voltak szinte elviselhetetlen fájdalmak. Pár éve egy új kolléganő került mellé az irodában, aki mélyen vallásos, gyakorló katolikus volt. Megsajnálta, elvitte a plébánoshoz. Ez a jólelkű, karizmatikus pap szentgyónás keretében kikérdezte és megállapította, hogy ami történik vele, az természetfeletti eredetű. A gonosz lélek megszállva tartja, az okozza neki a nagy fájdalmakat. Szabadító imákat mondott érte. Lívia megkérdezte, miért engedi Isten ezeket a szörnyű kínokat? A pap megmagyarázta neki, hogy merő szeretetből, ugyanis az eddigi bűnös, parázna életével, az abortuszokkal és a jósnőhöz fordulásával a pokol büntetését érdemelné, mely sokkal szörnyűbb, mint a jelenlegi szenvedése. Azt is megmondta neki, hogy a szentgyónás és a szabadító ima után ő újra a megszentelő kegyelem állapotában van, de a súlyos bűnök utáni temérdek tartozás ott van a lelkén. Isten végtelen irgalmában megengedi, hogy a tisztítóhelyen rá váró nagyon kemény vezeklés helyett itt a földön szenvedhesse le adósságát.

Látjátok, Gyermekeim? Isten azért nem semmisítette meg a démonokat, hogy besegítsenek neki a bűnös ember lelkének tisztításában. Azért is engedi a démonokat és az ördögöt működni, hogy ezáltal megnövelje kiválasztottjai dicsőségét a Mennyben.

Közületek senki sincs, aki ne tapasztalná a gonosz kísértését. Van, akinek ellenszenves gondolatot ad egy rosszakarója iránt. Ha nem hessegeti el a kísértést és eljátszik a gondolattal, már bűnbe is esett. Van, akinek istenkáromló vagy trágár gondolatokat ad a szentmise közben. Másokkal ima alatt teszi ugyanezt. Gyermekeim! Ha ilyenkor azonnal hívjátok Szent Mihályt, Engem, Jézust vagy a Szűzanyát, akkor a kísértést legyőzitek. Ez a győzelem nagyon tetszik Jézusnak és a Mennyei Atyának. Jutalmul meg fogja sokszorozni dicsőségeteket a Mennyben. Ha a gonosz lelkek, a rossz angyalok le lennének zárva a pokolba, és sosem tudnának kísérteni, kisebb lenne a jutalmatok az örök életben. Azután, arról se feledkezzetek meg, hogy ha sosem lenne kísértés, soha nem esnétek el, gőgösök lennétek, büszkék a tisztaságotokra és az önteltség miatt elkárhoznátok. A többi titkot az égben fogjátok megtudni.

Drága Gyermekeim! Most a bukott angyalok hatalmáról és feladatáról lesz szó. Az igaz, hogy láthatatlanok, nincs testük, de mint szellemeknek van értelmük és akaratuk. Mivel gyűlölik Istent és az embereket, értelmüket és akaratukat a Teremtő és a teremtmények ellen használják fel. Az emberek fölött hatalmat gyakorolnak, de ne féljetek, Gyermekeim, Isten sokkal hatalmasabb náluk. Nézzük, mire képesek ezek a bukott angyalok, démonok. Egyrészt ártanak az ember lelkének. Pl. bűnre csábítanak, ahogy az előbb szó volt róla. Nemcsak azokat kísértik, akik súlyos bűnökben Isten nélkül élnek, hanem a tisztalelkű, szentségekkel táplálkozó, a megszentelő kegyelem állapotában élőket is. Mindenkit meg akarnak kaparintani. Másrészt a testnek is képesek ártani, baleseteket, betegségeket okozni. Hallgassátok meg mi történt eszközömmel, Évával. Tavaly, a szemműtéte utáni napon vett egy új napszemüveget magának, hogy erős fény ellen védje a szemét. Alig, hogy kifordult az üzletből, úgy érezte, hogy valaki erősen meglöki és elkezdett futni - mint mikor lejtőn szalad lefelé az ember – mindig gyorsabban kellett szaladnia, és végül hasra esett. Nagyot koccant a napszemüveg a járda kövén, de nem tört el. A járókelőkből azonnal 5 ember összefutott és felsegítették. Felállt, megindult és újabb lökést érzett és megint elkezdett előrefelé futni, de hirtelen megállt. Visszament megvizsgálni a járdát, hogy mibe botolhatott meg, de teljesen simának találta. Otthon megkérdezte az ő Jézusát a különös esetről. Ezt a választ kapta: „A sátánnak nem tetszett, hogy sikerült a műtéted. Ellökött, hogy az összetört szemüveged megvakítson, és ne tudd folytatni az égi tanításokat a közösségedben. Mivel az első elesésed nem hozott eredményt, újra próbálkozott. De Én, Jézus eléd siettem és elkaptalak. Ezért nem estél el másodszor.” Ezek a szavak erősítést nyertek az Úr egyik választottjánál, Mária Magdolnánál, aki látomásában végignézte a történteket. Betegségeket is okozhat a gonosz, de helytelen azt gondolni, hogy minden baj tőle származik. Egyesek abba a tévedésbe esnek, hogy minden kisebb-nagyobb tünet, torokfájás, nátha, szívroham a sátán és démonai műve, és így nem mennek orvoshoz. Ha elér valami baj, először ki kell vizsgáltatni magatokat.

Nézzük, mi a bukott angyalok, a gonosz lelkek célja! Megrontani az embert és ártani neki, ott, ahol lehet. Nemcsak zaklatnia, kísértenie kell az embert, hanem vannak, akiket meg kell szállnia. Sőt van olyan démon, aki azt a feladatot kapja Lucifertől, hogy költözzön bele az állatokba, költözzön bizonyos helyekre, lakásokba. A megszállott felebarátotokat, miután az idegorvos kizárta a betegség lehetőségét, ördögűző paphoz, exorcistához kell vinni. Drága Gyermekeim! Még sokat lehetne beszélni a másik oldalról, de most elégedjetek meg ennyivel. Számotokra az a fontos, hogy legyetek kitartóak a hitben és istenszeretetben. Lelketeket tartsátok tisztán, nagyon gyakran járuljatok szentgyónáshoz, szentáldozáshoz. Sokat imádkozzatok, és lehetőleg mindennap járjatok szentmisére. Ezek azok a vallásgyakorlatok, melyek távol tartják tőletek a gonoszt. Minden reggel, mikor felébredtek, kérjétek Jézust, hogy borítson be titeket drága szent Vérével és mondjátok el a „Szent Mihály…” kezdetű imát. Ez a kettő tökéletes védelmet nyújt nektek az ördög támadásai ellen.

Kicsinyeim! Én, a Szentlélek elmondom, mit látok. A gonosz lelkek fejedelme nagy zöldes-barna kígyó képében tekereg eszközöm asztala mellett. Fejét felemelve tartja és rajta csillogó korona. Tátogatja a száját, de nem tud ártani nektek. Megnyílik a Mennyezet és a kék égen látom közeledni a Szűzanyát hófehér ruhában, fehér fátyollal. A kezében egy nagyméretű arany szentségtartót tart, melyben egy hatalmas fénylő Szentostya van. Az Eucharisztiából annyi piros fénysugár árad, ahányan vagytok és egyenként mindannyiótoknak a lelkébe hatol egy fény, mely nem más, mint Jézus Krisztus drága Szent Vére. Ez a piros fény egészen beburkolja lelketeket, és tökéletes védelmet nyújt a kígyóval szemben. És most Mennyei Édesanyátok odalép a pokol fejedelméhez, közelről megmutatja neki a Szentostyát, keresztet rajzol a levegőben, és az ijedtében eltűnik a föld alá.

Tanításom végéhez értem. Megáldalak benneteket a Szentháromság biztonságos védelmével és szeretetével a Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Amen.


ÉGI ÜZENETEK
2013.02.12
Mennyei Atya: Az angyalok IV. (A bukott angyalok befolyása az emberre)



Mennyei Atya: Én ma a bukott angyalok befolyásáról fogok beszélni, melyet az emberekre szoktak gyakorolni. Múltkor kifejtettük nektek, hogy az ördög és szolgái sugallataikkal bűnre csábítják gyermekeimet. Ezt a gonosz megszokott, rendes befolyásának nevezzük. A legtöbben, Gyermekeim, ennek vagytok kitéve. De van egy másik, rendkívüli befolyása a bukott angyaloknak, mely teljes megszállottságra törekszik. Erre használja fel a megkötést, a rontást, az átkokat, a megmagyarázhatatlan testi fájdalmakat, és a különböző betegségeket.

1.) Megköthet valakit a szeszes itallal, a szerencsejátékokkal, kábítószerrel, cigarettával, evés-, és alváskényszerrel, túlzott feketekávé fogyasztással stb. az illető görcsösen ragaszkodik ezekhez a megszokott cselekedetekhez és mindig többet kíván belőlük. Ide tartozik a túlzásba vitt számítógép, - internet, - és tv függőség. Egy szegény gyermekem Aranka a dohány és alkohol áldozata lett. Egy ideges, végtelenül sovány, elkeseredett asszony volt, aki elrontott élete miatt mindenkinek csak panaszkodni tudott. Férje megcsalta, elhagyta. Bánatában esténként magában iszogatott és egyik cigarettáról a másikra gyújtott. A tüdő és gyomorbetegség tünetei mutatkoztak nála, hamarosan orvoshoz kellett fordulnia. A diagnózis gyomorfekély és tüdőrák volt. Hívő ember létére sajnos nem gyakorolta a vallását. Egy buzgó, vallásos barátnője néha elcsalta a templomba és megtanította a rózsafüzérre. De szentségekhez nem járult. Állapota súlyosbodott. Kórházba került. A röntgen szerint már csak egész kicsi területe volt ép a tüdejének, alig kapott levegőt. Halála előtt egy nappal a jó barátnő meglátogatta és papot akart vinni hozzá. Ő így válaszolt: Majd ha hazakerülök, otthon meggyónok a papunknál. Másnap halva talált rá az ágyában az egyik nővér, kezében rózsafüzérrel. Lelke azonnal Jézus ítélőszéke elé került. A gonosz förtelmes, ijesztő külsővel a baloldalán állt vigyorogva, öntelt ábrázattal, hogy ez az általa megkötözött lélek egész biztosan az övé lesz. Tüzes kötelek fonták körül szegény lelkét, melyek végét a sátán fogta össze. A jobboldalán volt a Szűzanya a rózsafüzérrel, amit a halott kezéről fejtett le. Mikor Jézus megmutatta neki az élet könyvéből bűnei sokaságát, Mennyei Édesanyátok letérdelt Szent Fia elé és ölébe téve a rózsafüzért így szólt könnyes szemmel: Nézd, Fiam, ezt imádkozta utolsó napjaiban és óráiban. Irgalmazz neki! Jézus intett, a gonosz dühösen, átkozódva eltűnt a kötelékekkel együtt, és Szűz Mária mosolyogva, kézenfogva vitte védencét a tisztítóhely felé.
Ez az eset arra példa, hogy a sátán általi megkötözöttség végső romlásba tudja vinni az embert testileg és lelkileg egyaránt. Ezért az ilyen felebarátaitokért sokat imádkozzatok, szentmiséket ajánljatok fel értük, hogy elkerülhessék a kárhozatot.


2.) Az átok és rontás szintén a bukott angyalok, az ördög és a démonok befolyása gyermekeimre a rosszindulatú, gyűlölködő embereken keresztül. Az átok valami szóbeli rossz kívánság, amely lehet nyílt vagy rejtett. Nyílt átokról beszélünk, mikor veszekedés közben az egyik ember a másik szemébe dühtől elvakulva mondja: „A fene egyen meg! A franc essen beléd! Dögölj meg!” stb. A káromkodás is nyílt átok, mely Isten vagy más szent személyek ellen irányul. Az is ilyen átoknak számít, ha valaki bizonyítani akarja az igazát, és így szól: „Folyjon ki a két szemem, ha nem láttam!”, „Vakuljak meg!” Ilyenkor önmagát átkozza valaki. A rejtett átok nem más, mint olyan rágalmazás, melyet az illető háta mögött mondanak, rosszat kívánva neki. Pl. „fulladjon meg, törjön ki a keze, lába, a nyavalya törje ki!” Az átokkal vigyázni kell, mert a gonosz az átkozódó emberen keresztül rontást okoz. Tehát az átok, a rossz kívánság hozza létre a rontást. Nem szabad átkozódni, mert a szónak „teremtő” ereje van: a rossz, amit mondanak, teljesedhet. Az átkot és rontást nem a számotokra idegenek okozzák, hanem ellenséges, irigy, rosszindulatú ismerőseitek. Vagy saját maguk haragjuktól eltelve betegségeket, baleseteket, fájdalmakat kívánnak nektek, vagy a fekete mágia képviselőjének visznek tőletek fényképet, hajszálat, levágott körömdarabot, valami bábut, és ezeknek a rontó tárgyaknak elégetésével, megcsomózásával, szurkálásával próbálnak ártani nektek.
Nézzük, milyen jelei vannak az átoknak és rontásnak. Az egyik ismertető jele az ok nélküli nyugtalanság, félelem, fáradság. A másik jel az orvosi vizsgálatokkal nem igazolható fájdalmak. A harmadik, hogy az illetőnek általában kiegyensúlyozott természete van és hirtelen a hangulata változékony, hol jó a kedve, hol sír, és ezek a hangulatok szinte egymásba csapnak. Vagy úgy érzi, hogy nem tud tisztán gondolkodni, mintha köd lenne az agyán. Az átok és a rontás fizikai tüneteket, betegségeket is előidézhet, pedig az orvos semmi fizikai elváltozást nem talál.
Mindennek az ördög az oka, aki angyalaival körüljárja a világot, és a könnyen elcsábítható, gyenge jellemű felebarátaitokat ellenetek fordítja. Általuk küldi nektek az átkot és rontást. Úgy tűnik, az egész emberiséget, hívőt és hitetlent egyaránt uralma alá akar kényszeríteni. De ez nem fog sikerülni neki. Van lehetőségetek védekezni. Az átok, a rossz kívánság ellenpólusa az áldás. Ha észreveszitek az átok és rontás jelét magatokon, Felém, Atyátok felé kell fordulnotok, és áldást kell kérni megrontótokra. Imádkoznotok kell érte sokat, hogy szabadítsam meg a gonosz uralmától. Mondjátok el érte a „Megszabadítás” rózsafüzért. Drága Gyermekeim! Elmondom nektek, hogy jobban érzékelhessétek, mi történik egy átok alatt. A gonosz, ártó szándékú szavak, mint egy fekete vaspáncél ráereszkedik a mit sem sejtő ember lelkére, hogy összetörjék, összeroppantsák. Mivel ennek a gyermekemnek tiszta lelke tele van szeretettel, még ellenségeivel, rosszakaróival szemben is, ez a nagy szeretet, mint fénylő erő, nem engedi lelkébe hatolni az átkot és kilöki, szétrobbantja. Tehát, ha elég erős és nagy a szeretet bennetek, Kicsinyeim és áldani tudjátok a nektek ártó embereket, akkor lepereg rólatok az átok és rontás. Ha mégsem, az azt jelenti, hogy súlyos a helyzet és szabadító vagy ördögűző imát kell kérni. Az exorcizmus, az ördögűzés a papok monopóliuma. Szabadító és közbenjáró imát más is mondhat. Az ördögűzésre akkor van szükség, ha olyan nagymértékű a sátán befolyása, hogy megszállta az embert. A szabadító ima a megkötözöttségből szabadít meg, leveszi a rontásokat, átkokat.


3.) Gyermekeim! Utoljára hagytam a bukott angyalok legsúlyosabb befolyását az emberre: a megszállottságot. Ilyenkor az ördög testestül-lelkestül birtoka veszi az illetőt. Az emberben egyszerre jelen van a saját értelme és akarata a gonosz lélek értelmével és akaratával. A megszállottság hasonlít az idegbetegséghez, de vannak ismertető jelei. Pl. sohasem tanult angolul vagy németül és tökéletesen megérti az idegen szavakat és beszélni is tud rajta. Miért? Mert a démon beszél az ajkán keresztül. Képes lehunyt szemmel olvasni és nagy távolságokba látni. Tud a jövőből bizonyos dolgokat, mert a gonosz értelme működik benne. Mielőtt a démon megszáll valakit, az tud keresztet vetni, imádkozni, szent dolgokról olvasni, beszélni. Miután belételepedett a gonosz lélek, széttépi a rózsafüzért és a szentképet, dühös a szenteltvízre, képtelen hallgatni az imádkozást, és nem tudja kimondani Jézus és Szűz Mária nevét. Gyermekeim! Ha e jelekből felismeritek a megszállottságot, és az idegorvos nem talál semmi betegséget az illetőnél, akkor ne hagyjátok magára, hanem hívjatok hozzá ördögűző papot, exorcistát. Ha a családban van ilyen, nem szabad beszélgetni vele, kérdezgetni a benne lévő démont, hanem a jelenlévők imádkozzanak, hogy a gonosz lélek kényelmetlenül érezze magát. Ajánlom ilyenkor a Szent Mihály arkangyal… kezdetű imát, Szent Ignácz szentáldozás utáni imáját (Krisztus lelke…) és a szentmiséből a „Szent vagy, szent vagy, szent vagy, mindenség Ura, Istene…imát. A megszállott családtagjai járuljanak szentgyónáshoz és szentáldozáshoz, mert a tiszta lélekbe nem szeret átköltözni a démon.

Drága Kicsinyeim! Most sok nyomasztó dolgot hallottatok, de ne legyen bennetek félelem. A Szentháromság és a Szűzanya legyen mindig menedéketek. Most is itt vagyunk mind a négyen köztetek. Én, Mennyei Atyátok ragyogó aranykoronával és arannyal hímzett fehér palásttal úgy állok előttetek, mint a világ Ura és Fejedelme. Hatalmas szeretetemmel betöltöm ezt az egész helyiséget. Az egyik kezemben egy kétélű csillogó aranykard van, a másikban egy nagy pajzs. Mellettem áll, szintén óriási méretben Szent Fiam, kezében egy mennyei kehely, tele az Ő piros, szent Vérével. A másik oldalamon van a Szentlélek szintén nagy emberalakban, kezében magasra tart egy lobogó fáklyát. Jézus Krisztus egyenként elétek járul, és egyik ujját a kehelybe mártva szívetekre egy véres keresztet rajzol és közben így szól: „Drága Engesztelőim! Ezzel a jellel egészen megtisztítom lelketeket és elűzöm közeletekből a megkötés, az átok és rontás gonosz lelkeit. Ne féljetek, védelmem alatt álltok, távol tartom őket tőletek. A Szentlélek fáklyája lobogó magas lánggal ég. Rálehel erre a lángra és ebből a világító tűzből megannyi lángnyelv száll felétek, mely szívetekbe hatol. Közben Szentlelkem ezt mondja nektek: Drága Gyermekeim! Ezzel a lángocskával akkora felebaráti- és istenszeretetet élesztek szívetekben, hogy képtelen belétek hatolni az átok, a rontás, és a bukott angyalok gonosz befolyása semmit sem tud ártani nektek. Végül Én, a ti Atyátok odalépek elétek, magasra emelem villogó kardomat, hogy tőle még a legmerészebb démon is megfutamodjon. Hatalmas fényes pajzsomat fölétek borítom, hogy mindenkit betakarjon és védelmezzen ellenségem incselkedései, zavarásai, cselvetései és mindennemű támadásai ellen. Ezután visszalépek eszközöm, Éva mellé, felemelem áldást osztó atyai jobb kezemet és nagy szeretettel megáldalak benneteket a bátorság lelkületével az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Amen.


ÉGI ÜZENETEK


2013.02.19


Szűzanya: Az angyalok V. (Angyalok az Ószövetségben)



Szűzanya: Drága Gyermekeim! Anyai szeretetem összes melegével köszöntelek benneteket. Mindenekelőtt végighaladok köztetek és mindnyájatok homlokára egyenként egy édesanyai szeretetcsókot lehelek. Szívemet öröm és hála tölti el, hogy újra találkozhatok veletek e mai engesztelésen. Mai témánk címe: Angyalok az Ószövetségben.

Sok ember él a világban, akik az angyalok létezésében egyáltalán nem hisznek, a mesék és mítoszok világába sorolják őket. A jó angyalokat és a bukott angyalokat egyaránt tagadják. Pedig a szentek életében és a mai választottak látomásaiban gyakran szerepelnek a jó angyalok és a gonosz lelkek. Pl. gondoljatok a fatimai Szűzanya-jelenésekre, melyeket angyal jelenés előzött meg, vagy Katerina látomásaira a Szentmiséről, melyben a templomot angyalok seregei töltötték meg. Itt említem meg a mindenki által ismert Pió atyát, akit a gonosz lélek véresre vert, mégpedig nagyon sokszor. Mária Magdolna, a 19 éves fiatal választottunk – mikor megmutattuk neki a Mennyországot, sok fényes, ragyogó angyalt látott, és találkozott az őrangyalával is, Mariellel. Máskor Szent Mihály arkangyal állt előtte fehér lovon ülve, kivont arany karddal.
Hogy vannak angyalok és ördögök, annak ékes bizonyítéka maga a Szentírás. Az Ószövetségben, hamarosan a teremtés után, mikor Ádám és Éva bűnbe estek, így olvashatjátok a Teremtés 3,24-ben: „Ezért az Úristen eltávolította az éden kertjéből, hogy művelje a földet, amelyből lett. Amikor az embert elűzte, az Éden kertjétől keletre odaállította a kerubokat és a fenyegető tüzes kardot, hogy őrizzék az élet fájához vezető utat.”

Hallgassátok Ábrahám kapcsolatát az angyallal! „Isten próbára tette Ábrahámot és így szólt hozzá:.. Vedd egyetlen fiadat, akit szeretsz, Izsákot, menj Morija földjére és ott mutasd be égőáldozatul azon a hegyen, amelyet majd megnevezek neked!” Ismeritek a történetet, hogy Ábrahám engedelmesen mindent előkészített az áldozathoz és kezét kinyújtva, a késsel meg akarta ölni a fiát. „De az Úr angyala rászólt az égből, és azt mondta: …Ne nyújtsd ki kezedet a fiú felé és ne árts neki.” Isten így folytatta: „Most már tudom, hogy féled az Istent és egyetlen fiadat se tagadtad meg Tőlem.” Egy kost áldozott fel fia helyett. Az Úr tovább fűzte a szavakat hozzá: „Utódaidat megsokasítom, mint az ég csillagait és mint a tengerpart fövenyét…” (Ter.22, 11-18)

A másik példa az Ószövetségből Ábrahám fiának, Jákobnak álma, mely nyilvánvalóvá teszi az angyalok létezését. Jákob atyja tanácsára útra kelt, közben beesteledett és a szabad ég alatt egy követ tett a feje alá és elaludt. Ezt álmodta: „Íme egy létra volt a földre állítva, s a hegye az eget érte. S lám, Isten angyalai le- és feljártak rajta.” Ekkor megígérte neki az Úr, hogy a földet, amelyen áll, neki adja és utódainak, és ki kell terjeszkedniük mind a négy égtáj felé.

Drága Kicsinyeim! E történetek hallgatásakor nem fordul meg a fejetekben a kérdés, hogy vajon Isten Ábrahám és Jákob esetében és a többi példa alatt is, miért küldött angyalokat az emberekhez, mielőtt megszólította őket? Azért, hogy így egy átmenetet képezzen a Vele való találkozáshoz. Valószínűleg az Ő hatalommal és fenséggel dörgő isteni hangja félelemmel töltötte volna el őket. Ma is úgy van, hogy több látnok először őrangyalát pillanthatja meg és csak ezután Jézust vagy Engem.

Még mindig az Ószövetségből mutatok nektek angyalokat Lót történetével. Isten meg akarta semmisíteni Szodomát és Gomorát, e bűnben elmerült városokat. Meg szerette volna menteni Lótot és családját, akik becsületes életet éltek. Ezért két angyalt küldött el hozzá, akik közölték vele tervét, és gyors menekülést javasoltak nekik. Megparancsolták, hogy ne nézzenek vissza, megállás nélkül meneküljenek. Felesége kíváncsiságból visszanézett, és azonnal sóoszloppá változott. Lót és két leánya pedig megmenekült.

Mózeshez, akinek a zsidó népet Egyiptomból az ígéret földjére kellett vezetnie, Isten így szólt: „Nézd, előtted küldöm angyalomat, hogy őrizzen utadon és elvezessen arra a helyre, amelyet kijelöltem.” (Kivonulás 23,20)

Illés próféta is találkozott egy angyallal. Őt is üldözték, mint minden igaz prófétát és a pusztába menekült. Kimerültségében egy bokor alatt lefeküdt, meg akart halni és elaludt. Egyszer csak egy angyal érintette meg és így szólt hozzá: „Kelj fel és egyél!” Ámulatára a fejénél egy korsó víz és egy cipó volt. Megette és újra elaludt. Ám az Úr angyala megint felébresztette, és azt mondta: „Kelj fel és egyél! Különben túl hosszú lesz neked az út.” Fölkelt, evett, ivott, azután 40 nap és 40 éjjel vándorolt ennek az ételnek az erejéből, egészen az Isten hegyéig, a Hórebig.” (Kir.19, 3-8)

Némelykor Isten arkangyalt küld választottjához. Így történt, hogy az ifjú Tóbiás mellé Rafael állt, hogy segítsen neki. Tóbiást apja Médiába küldte, mert ott valakinél letétbe helyezett egy nagy összeget. Ezért a pénzért küldte. Rafael Tóbiásnak nem fedte fel magát, Azarja néven mutatkozott be. Rábeszélte a fiatalembert, hogy lakik erre egy rokona és annak egy Sára nevű szép leánya, éppen Tóbiásnak való feleség. Ez a ház még messze volt, ezért megpihentek a Tigris folyónál. Tóbiás leült a partra, a vízből felbukott egy nagy hal és be akarta kapni a fiú lábát. Rafael bíztatta, hogy ne féljen, fogja meg a halat és vágja fel, vegye ki a máját, szívét, epéjét, majd jó lesz valamire. Lassan odaértek a bájos Sára házához. Hallották a hírt, hogy bárki feleségül kapta a lányt, a nászszobában egy gonosz démon hatására meghalt. Rafael bíztatására Tóbiás mégis meg merte kérni a lány kezét. Apja hozzáadta, és szomorúan várta a halálát. De Rafael azt javasolta, hogy a nagy hal szívét és máját a nászszobában tegye a füstölőbe. Tóbiás úgy is tett, és a démon elmenekült. Nagy lakodalmat tartottak. Rafael közben felkereste a testvért, akinél letétbe volt a sok pénz, amit Tóbiás apja annyira várt. Ezután az ifjú szép új feleségével és Rafaellel hazament Ninivébe. Atyja és édesanyja eléjük mentek. Atyja majdnem elesett, mert vak volt. Tóbiás odalépett hozzá és Rafael tanácsára ráfújt apja szemére, bekente a hal epéjéből készült orvossággal és abban a percben meggyógyult a vakságából. Rafael, akit eddig Tóbiás Azarjának ismert, így fedte fel magát előttük: „Rafael vagyok, egy a hét angyal közül, aki mindig készen áll arra, hogy az Úr fölséges színe elé lépjen.” Erre félelmükben térdreborultak előtte. De ő mondta, hogy ne féljenek, hanem magasztalják Istent.

Ó, drága Gyermekeim! Rengeteg példát tudnék mondani még az Ószövetségből, de elég ennyi is, ami bizonyítja az angyalok létezését. Emellett szemlélteti az angyalok tevékenységét is, melyet Isten megbízásából végeznek az emberekért. Rátok bízom, Kicsinyeim, hogy a többi ószövetségi esetet, ami idetartozik, keressétek ki a Bibliából. Pl. a Makabeusok harci történetét, az angyalok szerepét Zakariás és Dániel próféta írásaiban. Milyen megható, mikor Dánielt az angyal védi meg a kiéheztetett oroszlánoktól.

Kár, hogy a mai világban gyermekeink nagy része semmi jelentőséget nem tulajdonít az angyaloknak. Már az is nagy csoda, hogy egy újszülött felnőtt ember lesz. Hiszen születésétől kezdve élete utolsó percéig milyen sok veszély leselkedik rá. Bármennyire vigyáznak a szülők a kisbabára, bármikor elveszíthetik. Elmondom az özvegy Mária esetét a kisgyermekével. Egy gimnázium épületében lakott húgával. Férje az 1956-os forradalomban meghalt, ő pedig éppen áldott állapotban volt. Hivatalsegédként dolgozott az iskolában. Megszülte, és férje elvesztése utáni nagy bánatában ez a baba volt legnagyobb öröme és vigasza. Vigyázott is rá, mint a szeme fényére. Még túlzásba is vitte. 8-10 hónapos korában mikor mászni kezdett, a szoba szőnyegére egy fehér lepedőt terített, és arról nem szabadott lemásznia. Lakott a házban több pedagógus a családjával, volt sok gyerek. De ezeket nem engedte be Andriskához, hogy játszanak vele, nehogy elkapjon tőlük valami betegséget. Csak egy kedvence, a 8 éves Sárika látogathatta meg a babát, de mielőtt a közelébe ment alaposan kezet kellett mosnia. Sárikáék hárman voltak testvérek és beköszöntött hozzájuk a skarlát. Érdekes módon Sári nem kapta el, csak a nővérei. Piroska és Nellike lettek pöttyösek. Mikor meggyógyultak, Sári újra ment játszani a kisbabához. Megtörtént a nagy baj, mert igaz, hogy Sári nem kapta el a skarlátot, de kiderült, hogy bacilus-gazda. Összefertőzte Andriskát, 2 hét alatt elkapta a betegséget. Mivel minden porszemtől görcsösen féltették, nem volt semmi ellenállása, és pár hét alatt meghalt. Az orvosok mindent elkövettek, de nem tudták megmenteni. Ezt csak azért mondtam el nektek, hogy nem is olyan természetes, hogy minden kisgyermek megmenekül a rá leselkedő veszedelmektől. Az őrangyal segítségére van szükség, állandó oltalmára, hogy fel tudjon nőni az ember.

Higgyétek el, Gyermekeim, nagyon fontosak számotokra az angyalok. Testetekre, lelketekre egyaránt vigyáznak. Összehasonlíthatatlanul nehezebb, keservesebb és bűnösebb lenne az életetek nélkülük. A teremtés óta ember és angyal elválaszthatatlan egymástól és az örökkévalóságban is együtt lesznek. Ezért szerepelnek az angyalok oly sokat a Szentírásban a kezdetek óta. Ezért nem szűnik meg az ő tevékenységük, szerepük, szeretetük, oltalmuk a világ végéig és azon is túl.

Drága Kicsinyeim! Most különös dolog történik. Én, Mennyei Édesanyátok e tanításom után felemelem a fejem, és a mennyezeten át belátok a Mennyországba. Látom az ég és a föld leghatalmasabb Urát, a teremtő Istent, amint egy emelvény tetejére állított magas, fényes, díszes trónon ül. Előtte kígyózó, hosszú sorban állnak az őrangyalok, akik rájuk bízott védenceiket bevezették a Menny kapuján vagy lekísérték a pokolba. A tisztítóhelyről itt nem beszélek, mert akik odakerülnek, azokkal ott is marad az őrangyal a szabadulásig. Tehát ezek az angyalok a rájuk bízott feladat elvégzése után vártak az Atya újabb utasításaira. Azok, akikhez tartozó lelkek elnyerték az örök boldogságot, mosolyognak, és megköszönik Isten irgalmát. Ellenben, akik minden igyekezetük ellenére kárhozatban látták hullani a rájuk bízottakat, nagyon szomorúak, könny csillog a szemükben. Isten nem hibáztatja őket, inkább vigasztalja őket és megköszöni erőfeszítéseiket. Ó, drága Engesztelőim! Már előre látom, ha majd őrangyalaitok jelentkeznek az Atyánál, örömmel fognak hálát adni a Teremtőnek, hogy éppen rátok kellett vigyázniuk. Mesélik a trón előtt, hogy eleinte sokat küszködtek veletek, harcoltak értetek az ellenséggel, de végül sikerült elősegíteniük üdvösségeteket. Miután minden angyalt végighallgatott Isten, új feladattal bízza meg őket vagy a földön egy új lelket bíz rájuk, vagy a Mennyben kell valami szolgálatot teljesíteniük.

Köszönöm figyelmeteket. Most már búcsúzom, az angyalok iránti növekvő szeretet kegyelmével megáldalak benneteket az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Amen.
ÉGI ÜZENETEK


2013.02.26


Jézus: Az angyalok VI. (Angyalok az Újszövetségben)



Jézus: Drága Engesztelő Gyermekeim! Ne féljetek, Én vagyok Jézus Krisztus a ti Megváltótok, és eszközömön, Éván keresztül szólok hozzátok. Ma elérkeztünk angyalsorozatunk legutolsó részéhez. Mai témánk: Az angyalok az Újszövetségben.

Az angyalok, mint szellemi lények, mint Isten teremtményei, hatalmas szellemi erővel és a ti tudásotokat magasan meghaladó ismeretekkel rendelkeznek. Mindegyiküknek külön neve van, és a nevük küldetésüket, feladatukat jelenti. Szent Mihály arkangyal neve, Michael egy harci kiáltás: „Ki olyan, mint az Isten!” Gábor arkangyal neve azt fejezi ki: „hírhozó”. Rafael: „gyógyító”. Az angyalok rengetegen vannak. János szavai a Jelenések Könyvében ezt a nagy létszámot alátámasztja, mikor ezt mondja: „Ahogy néztem a trónt az élőlények és a vének körül angyalok seregének hangját hallottam. Számuk tízezerszer tízezerre és ezerszer ezerre rúgott. Harsányan zengték: Méltó a bárány, akit megöltek, hogy az övé legyen a hatalom, a gazdagság, a bölcsesség, az erő, a tisztelet, a dicsőség és az áldás.”

Az is azt bizonyítja, hogy milyen sokan vannak az angyalok, hogy amikor Júdás árulására Engem elfogtak, Máté evangéliumában így írt Rólam: Jézus kísérői közül az egyik kardjához kapott, kirántotta, a főpap szolgájára sújtott, és levágta a fülét. Jézus rászólt: „Tedd vissza hüvelyébe kardodat. Aki kardot ragad, az kard által vész el. Vagy azt hiszed, hogy nem kérhetném Atyámat, s nem küldene 12 légió angyalánál is többet? De akkor hogy teljesedne be az Írás, amely szerint ennek így kell történnie.” (Máté 26, 50-53)

Előfordul, hogy Isten azért küldi le angyalát valakihez, hogy valami fontos, egész emberiséget érintő üzenetet vagy ígéretet küldjön neki. Ez történt Zakariás pappal. Feleségével együtt istenfélő, igaz emberek voltak, az életük alkonyán tartottak. Nem volt gyermekük, mert Erzsébet meddő volt. Egyik alkalommal, mikor a templom szentélyében Zakariás illatáldozatot mutatott be, buzgón imádkozott gyermekáldásért. Akkor megjelent neki az Úr angyala, és őt félelem fogta el. Az angyal így szólt hozzá: „Ne félj, Zakariás, mert imád meghallgatásra talált! Feleséged, Erzsébet fiút szül neked, s te Jánosnak fogod nevezni… Nagy lesz az Úr előtt, bort és mámorító italt nem fog inni, hanem már anyja méhében a Szentlélek fogja eltölteni. Izrael fiai közül sokat megtérít Urunkhoz, Istenünkhöz.” Zakariás megkérdezte az angyaltól: „Miből fogom a dolgot megtudni? Mert hisz öreg vagyok, és már a feleségem is előrehaladt a korban.” Az angyal így felelt: „Én Gábor vagyok, s az Úr színe előtt állok. Az a küldetésem, hogy ezt megmondjam neked, és adjam tudtodra ezt a jó hírt. Íme, most megnémulsz és nem fogsz tudni beszélni addig a napig, amíg be nem következik, mert nem hittél szavamnak, amelyek majd, ha eljön az ideje, be fognak teljesedni. A nép egyre várta Zakariást, és csodálkozott, hogy oly sokáig időzik a szentélyben. Ám mikor kijött, nem tudott hozzájuk szólni és ebből megértették, hogy látomása volt a templomban. Amikor leteltek szolgálatának napjai, hazament. E napok után felesége, Erzsébet, gyermeket fogant.” (Lukács 1, 5-25) Ebből a gyermekből lett a mindnyájatok által ismert Keresztelő Szent János.

Szintén Gabriel arkangyal volt, aki Máriához is vitt egy nagyjelentőségű örömhírt az Én megtestesülésemről. Így szólította meg: „Üdvözlégy, kegyelemmel teljes! Veled van az Úr. Áldottabb vagy minden asszonynál… Ne félj, Mária! Kegyelmet találtál Istennél. Gyermeket fogansz, fiút szülsz, és Jézusnak fogod elnevezni. Mária megkérdezte az angyalt: „Hogyan válik ez valóra, amikor férfit nem ismerek?” Az angyal ezt mondta: „A Szentlélek száll rád, s a Magasságbeli ereje borít be árnyékával. Ezért a születendő szentet Isten Fiának fogják hívni.

Mária így válaszolt: „Íme az Úr szolgálója vagyok, legyen neked a te igéd szerint.” Erre az angyal eltávozott. (Lukács 1, 26-38)

Ó, Gyermekeim, nagyon fontos volt Édesanyám válasza, amit Gabriellel Atyámnak küldött. Ezen a „legyen” szócskán, ezen az „igenen” múlt, hogy emberré válhattam, és megváltótok lehettem. Szükség volt az angyalra, mint közvetítőre, mert ha Isten nem adott volna látomást neki, csak gondolat formájában közölte volna vele tervét, talán nagy szerénységében, alázatában azt hitte volna, hogy ez csak az ő értemének szüleménye. Az angyal személye viszont nagyon meggyőző volt számára. Édesanyám részéről nemcsak engedelmesség kellett ehhez az „igen”-hez, hanem bátorság is. Ugyanis közben eszébe jutott, hogy mit fog szólni ehhez jegyese, József. Agyonkövezteti? Elbocsátja? Elhiszi? De Ő egészen rábízta magát Istenre. A történet úgy folytatódott, hogy a jámbor és csalódott József megtudta és azon gondolkodott, hogy titokban elbocsátja. De az Úr Józsefhez is elküldte az angyalát, aki így szólt: „József, Dávid fia, ne félj magadhoz venni feleségedet, Máriát, hiszen a benne fogant élet a Szentlélektől van.” Milyen jó gyermekeim, hogy az angyal maradéktalanul teljesítette feladatát, és megnyugtatta, felvilágosította Józsefet! Csak így tudtam egy tiszta, békés, szeretetteljes családban felnőni. Még belegondolni is rossz, hogy mekkora megvetéssel néztek volna ránk kortársaink férj és apa nélkül. Tehát az angyal szerepe ez esetben is nagyon fontos volt.

Azután Engesztelőim, gondoljatok bele, hogy születésemet is angyal jelezte a nyájukat legeltető pásztoroknak. Mondta nekik, hogy megszületett a Megváltó, egy jászolba fektetett, bepólyált gyermeket fognak találni.

Akkor is angyal figyelmeztette nevelőatyámat álmában, mikor Heródes, gyűlöletében katonákat küldött Betlehembe, hogy minden kicsi gyermeket öljenek meg 2 éves korig. Már az előtt valamivel az angyal így szólt álmában: „Kelj föl, fogd a gyermekedet és anyját, menekülj Egyiptomba, s maradj ott, amíg nem szólok!”

Tudjátok, drága Engesztelőim, a getszemáni kertben mikor halálos félelem kerített hatalmába, mikor már csak kevés idő választott el az elfogatásomtól, szomorúságom mélypontján egy angyalt küldött Atyám hozzám megerősítésül.

Közvetlenül feltámadásom után Isten két angyalt küldött az üres sziklasírhoz. Az üres sírpad két végénél ült két fehérruhás angyal és a sírdogáló Mária Magdolnát megszólították: „Asszony, miért sírsz?” „Mert elvitték Uramat, s nem tudom hová tették.” E szavakkal hátrafordult, és látott Engem, amint ott állok, de nem tudta rólam, hogy Jézus vagyok. Csak akkor ismert fel, mikor nevén szólítottam.

Azt mondja rólam a Szentírás Máté evangélista szavaival: „Eljön ugyanis az Emberfia Atyja dicsőségében, angyalai kíséretében és megfizet mindenkinek a tettei szerint.” Belegondoltatok, Kicsi Gyermekeim, hogy milyen rendkívül közel van ez az esemény? Atyám a háborúnak a 3 napos sötétséggel fog véget vetni. Míg ti a rejteketekben félve várakoztok, addig tűzesővel tisztítom meg a Földet angyalaim segítségével ellenségeitektől, a Sátántól, a gonosz lelkektől és azoktól, akik melléjük álltak és üldöztek titeket. Benneteket pedig, maradék Egyházam hűséges tagjait, elkápráztatlak a tündöklően szép földi Paradicsommal. Ez nem 1000 év múlva lesz, valamikor az utolsó ítéletkor, hanem most a közeljövőben. Lehozom közétek angyalaimat és szentjeimet, az összes elhunyt és üdvözült hozzátartozóitokat és azt a tengernyi sok lelket, akiket itt az engeszteléseken a medugorjei rózsafüzérrel kiszabadítottatok.

De míg ez be nem következik szorongattatásokon és megpróbáltatásokon kell átmennetek. Ez kezdődik a rátok váró első hónapokban a katolikus Egyház átreformálásával az új világegyház létrehozásával. Már megindult felszentel gyermekeim szétválasztódása. Vannak, akik a reformokra esküdnek és elavultnak tartják a hagyományos liturgiát és a hamis ökumenizmus hívei. De vannak, akik a hagyományos és igaz oldal mellett állnak, bátran beszélnek erről. Ők azok a papok, akik az üldözés alatt vezetnek majd titeket, akik bárkájába be kell szállnotok, mely bárkának 2 oszlopa az Oltáriszentség és a Szűzanya. Ők mernek majd misézni a rejtekhelyeken és kiszolgáltatják nektek a szentségeket. Csendesüljetek el, és figyeljétek őrangyalaitokra, akik a jelképes bárka felé irányítanak benneteket, ugyanis csak az menekül meg, aki ebbe beszáll. Harcoljatok, Gyermekeim a „bárka”, az igaz Egyház fennmaradásáért a következő fegyverekkel: A keresztes imahadjárat imái, a rózsafüzérek és ezeken belül a mindennapi irgalmasság rózsafüzére, a langyos, közömbös lelkek mentése apostolkodással, a gyakori szentgyónás, szentáldozás, amíg csak lehet, böjtölés és egyéb áldozatok, lehetőleg naponta egy szentmise, szenvedések felajánlása.

Boldogan és nagy bizalommal viseljétek homlokotokon Atyám védelmi ajándékát, az „Élő Isten pecsét”-jét, mely komoly oltalmat jelent számotokra az üldözések, a járványos betegségek, a fenevad bélyege és a háború alatt. Kivétel nélkül mindennap imádkozzátok el a hozzá tartozó imát. Úgy lesz, ahogy ígértem választottamon keresztül: ez a bélyeg láthatatlanná tesz titeket ellenségeitek előtt, sőt szeretteiteket és lakásotokat is. Hiába keresnek, nem találnak rátok.

Drága Gyermekeim! Míg ezt a beszédet mondtam, angyalok vettek körül Engem. Annyian vannak, ahányan ti. Fejük körül glória ragyog. Fehér ruhájukon aranyöv van, melyen egy kard függ, hüvelyében. Odaküldöm őket az őrangyalotok mellé. Ezután a megpróbáltatások alatt egyszerre 2 angyal fog vigyázni rátok, egyik jobbról, másik balról. Ahogy ott állnak mellettetek, utasításomra megragadják kardjuk markolatát, felemelik a kardot, és mint egy eskütételt egyszerre kiáltják: „Jézus, Krisztus, keresztes imahadjáratunk hadvezére, ígérem Neked, hogy rám bízott engesztelő gyermekedet minden veszedelemtől és bajtól családjával együtt megóvom, és megvédem a gonosz lelkek támadásaitól. Élete végén pedig, elkísérem Szent Színed elé a Menny kapujáig. A mai naptól kezdve, mint második őrangyala vele leszek minden pillanatában. Amen.

Drága, forrón szeretett Kicsinyeim, ezzel a különleges ajándékkal búcsúzom tőletek ennek a hosszú angyalsorozatnak befejező tanításában. Nagy szeretettel megáldalak benneteket az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Amen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése