2013. április 26., péntek

Pakisztán és Irak védelmi együttműködési megállapodást írnak alá

pakistan-iraq-to-sign-defence-cooperation-pact-1364159169-1259
Pakisztán és Irak elvi jóváhagyását adta, hogy hamarosan aláírja a megállapodást a védelmi együttműködés fokozására.
A megállapodás értelmében az iraki fegyveres erők személyzete a pakisztáni oldalon kap képzést, azt mondta Shah M. Jamal, a pakisztáni nagykövet Bagdadban – jelenti az INP.
Ugyancsak részt vehetnek egymás katonai gyakorlatain és küldöttségek látogatását tervezik hadihajókra.
A nagykövet azt mondta, hogy a közelmúltban felajánlotta, 35 iraki pilóta ebből 12 tiszt képzését a PAF Akadémián (Risalpur), évente.
Pakisztán és Irak hamarosan aláír négy másik olyan megállapodást is, amelyek lendületet adnak majd a kereskedelmi és gazdasági kapcsolatoknak, -mondta, hozzátéve, hogy várhatóan miniszteri találkozókat is szerveznek hamarosan, hogy felülvizsgálják a partnerség erősítésének további lehetőségeit.
Jamal nagykövet reményét fejezte ki, hogy a kapcsolatok a két ország között is gyorsan előre mozdulnak minden közös érdekű területen, és a béke helyreállítása érdekében Irakban.
A pakisztáni Külügyminisztérium is aláírja hamarosan a megállapodást egy konzultációs mechanizmus létrehozására, – tette hozzá.
Azt mondta, minden lehetséges erőfeszítést megtesznek a kétoldalú kapcsolatok, különösen gazdasági és kereskedelmi együttműködés fokozására, mind magán- mind állami szinten.
forrás: Pakistan Defence

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése