2013. május 1., szerda

A Birodalom üzenete - Lavrov Magyarországra látogat

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter május 2-án egynapos munkalátogatásra érkezik hazánkba. A látogatás hivatalos programjában a magyar kormány miniszterelnökével és külügyminiszterével való megbeszélés szerepel, érintve az Oroszország-EU közötti kapcsolatokat, és a NATO-Oroszország Tanácsban való további együttműködések lehetőségét is. Ez a hivatalos hír.
De miért jönne ide Szergej Lavrov orosz külügyminiszter csak ezért? Lavrov kitűnő diplomata, és egy birodalom képviselője. Ez a birodalom soha nem ereszkedne le arra a szintre, hogy első számú diplomáciai képviselőjét atlantista törpecsatlósokhoz küldje látogatásra. Az Orbán kormány utóbbi egy évben intenzíven folytatott szemfényvesztő hintapolitikájának felmérése már megtörtént az orosz fél részéről. Jól tudják, hogy az összes kérdésre Orbánék az adott pillanatban azt válaszolják majd, amit az oroszok hallani szeretnének, és a következő héten pedig majd lenyilatkozzák az ellenkezőjét. Ez nem újdonság, hiszen az atlantista rendszer képviselőivel és (kaméleon)tulajdonságaival mindenki tisztában van.
Lehetne indokolni a látogatást azzal a ténnyel, hogy Oroszország még mindig szívesebben látná a (kifelé) mérsékelt atlantista Orbánékat a hatalomban, mint az elkötelezett radikális atlantizmust határozottan hirdető Bajnai vonalat, és a 2014-es magyarországi választásokat és az azt követő berendezkedést illetően valamiféle egyezség lenne születőben a mostani magyar kormány és Oroszország között. De Lavrov elsősorban nem ezért jön május 2-án Magyarországra.
Lavrov látogatása a Birodalom üzenete. Ez az üzenet nem Orbánéknak szól. Az üzenet a rá következő napokban Magyarországon megrendezésre kerülő Zsidó Világkongresszus résztvevőinek szól. És az üzenet egyértelmű. Konferenciázzanak bármiről a zsidók, Oroszország a régiót érdekszférájához tartozónak nyilvánítja. A Birodalom figyel. Ezért jön Szergej Lavrov Magyarországra.
Gergely deák

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése