2013. május 28., kedd

Zsákutca

Ha manapság belenézünk a híradásokba, belapozunk a hírportálok külföldről szóló hírrovataiba, akkor könnyen észrevehetjük, akkor minden további nélkül megállapíthatjuk, hogy a mai Európa a vesztébe rohan. A liberalizmus uralta és irányította társadalmi berendezkedések mára egyértelműen zsákutcába jutottak. Svédország, Franciaország, Anglia mind-mind jó példa arra, hogy hová vezet a multikulturális világ, mindhárom ország jó példa arra, hogy milyen ”eredményeket”, következményeket hoz a szélsőséges liberalizmus térnyerése.


A svédországi zavargások, a londoni brutális utcai gyilkosság, a párizsi járőröző katona megtámadása csak a jéghegy csúcsa. Ezek csak azok az események, amelyek átlépték a fősodratú média ingerküszöbét, de nem kétséges, hogy a mindennapokban ennél sokkal súlyosabb a helyzet. Nem kétséges, hogy a hétköznapokban, az átlagember szintjén az ilyen-olyan mértékű konfliktusok demoralizálják a társadalmakat, nem kétséges, hogyha ilyen a felszín, akkor a mélyben már megállíthatatlanul forrnak az indulatok.

Mégsem történik semmi sem.

A liberális megmondóemberek továbbra is csak a megszokott szlogeneket mantrázzák, továbbra is ragaszkodnak az elveikhez és továbbra is azt hiszik, hogy csak a globalizált szép új világ vajúdásáról van szó akkor, amikor az utcákon, a tereken felcsapnak a lángok.

És az önsorsrontó politika folytatódik tovább.

Angliában a múlt héten, a Sommerset megyei, 5620 lakosú Radstock helyhatósága egy tollvonással betiltotta az angol zászló használatát, mondván az sérti a településen élő 16 fős muszlim közösség érzékenységét. Az ötlet értelmi szerzője Eleanor Jackson, munkáspárti képviselő volt, aki azzal indokolta a határozat szükségességét, hogy az angol zászló, melyen fehér alapon egy vörös György-kereszt látható, rossz érzéseket kelt a helyi muszlimokban, mivel az arra a keresztes háborúkra emlékezteti őket, amelyet a 12. század végén I. (Oroszlánszívű) Richárd angol uralkodó vezetett a Szentföldre.

De a történetben nem is az a legdurvább, hogy ezt egy képviselő felvetette, hanem az, hogy a város képviselő-testülete a javaslatot azonnal meg is szavazta. A döntés után a település főterén lévő zászlórúdról levonták az angol zászlót és mostantól csak és kizárólag a Union Jacket (brit állami lobogó) vagy az LGBT (leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzneműek) mozgalom szivárványos zászlóját lehet használni.

A nagyon felvilágosult demokráciában az angolok mára eljutottak oda, hogy képesek voltak betiltani a saját, több évszázados nemzeti szimbólumukat…

Nem kétséges, hogy Európa ebben a formájában menthetetlenül a végnapjait éli. Az igazi kérdés számunkra már csak az, hogy mi, itt a keleti oldalon hogyan tudunk a lehető legjobban kimaradni ebből. Pontosabban hogyan tudjuk a lehető legjobban elkerülni azokat a következményeket, amiket ma Nyugat-Európában tapasztalunk, hisz a tünetek azért már nálunk is jól láthatóak, és ebből a szempontból teljesen lényegtelen, hogy azokat nem a bevándorlók, hanem az itthoni élősködők okozzák. A problémák ugyanazok.

A nagy talány az, hogy a válaszok is ugyanazok lesznek-e. Vajon lesz-e, aki itthon felismeri, aki ki meri mondani, hogy a nyugati oldalon alkalmazott megoldások nem vezetnek sehová? Vajon lesz, aki kimondja majd, hogy más úton kell elindulni?

És vajon nem vagyunk már elkésve mindezzel?


gabeebee

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése