2013. június 30., vasárnap

Snowden árnyékában

Edward Snowden jól megkeverte a kását. Szép lassan nem lesz olyan nagyobb ország vagy szervezet, amit nem érintene az Amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal (NSA) lehallgatási botránya, amit a fent említett személy robbantott ki.
Most a német Der Spiegel hírmagazin rukkolt elő olyan anyagokkal, hogy az USA titkosszolgálata EU-s és ENSZ-es politikusokat hallgatott le, vagy tört fel ezekben a hivatalokban használt számítógépeket.
A botrány kirobbanásakor leírtuk, hogy ez a kiszivárogtatás, alapjaiban fogja megingatni az USA hírszerzését, mivel hatalmas információ halmaz kerül ki az "ellenséges" hírszerzéshez.
Ki tudja megmondani, hogy a következő hónapokban még hány ország, és politikai képviselet vádolja meg az USA-t kémkedéssel, és ez milyen reakciókat hoz maga után.
Egyben biztosak lehetünk! Amerika nagy bajban van, mert ha nem is vonják felelősségre ténylegesen (ami valószínű), ez akkor is meghatározó negatív alap a jövőbeni politikai tárgyalások során.
Arról nem is beszélve, hogy azok a titkosszolgálatok, akik megfelelő pénzt kínálnak Snowdennek, szinte befektetett munka nélkül jutnak hozzá hatalmas mennyiségű információhoz!
A most kirobbant EU-s botránnyal kapcsolatban, amit a hírmagazin kirobbantott, az Európai Bizottság szóvivője még nem kommentált.
A Wasington Post jelentése szerint, "szigorúan titkos" minősítésű dokumentumok alapján az NSA 2007 ősze óta a következő internet szolgáltatókat figyelte meg. Elsőként a Microsoft csatlakozott, majd a Yahoo, Google, Facebbok, YouTube, Skype, AOL, Apple, PalTalk.
Az ügynek koránt sincs vége! 
Alföldi Pál

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése